Urme de pași

  Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El şi copiii lui au un loc de adăpost la El. – Proverbele 14:26

  Autobuzul era aşa de încărcat cu oameni, încât cu greu aş fi putut găsi un loc fără să calc pe cineva pe picioare. Deodată, un băiat de aproximativ opt ani s-a ridicat de pe scaun şi i-a oferit locul unei fete de vârsta lui. Ea a zâmbit, i-a mulţumit şi a acceptat gestul lui.
  Cu mult timp în urmă, domnii ofereau locul doamnelor şi tinerii îşi ofereau locurile tinerelor. Dar nu si astăzi. Locurile din fată din autobuze sunt destinate persoanelor mai în vârstă, celor cu handicap şi mamelor cu copii. Cu toate acestea, oamenilor nu le mai pasă şi se aşază acolo.

  Evident, băiatul politicos avea inima şi bunele maniere moştenite din educaţia de acasă. Când a văzut o nevoie, a făcut tot posibilul să fie de ajutor. Bunicul lui, care era lângă el, mândru, a spus: „Ăsta-i băiatul meu. Ştie ce să facă la momentul potrivit.” Mama acelei fetiţe l-a bătut pe umăr în semn de recunoştinţă.

  Văzând politeţea acelui tânăr, mi-am adus aminte de Proverbele 22:6, care spune: „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Nu ştiu ce impresie aveau ceilalţi oameni din autobuz, dar eu am fost impresionată. Gestul lui mi-a creat în minte o imagine despre familia din care provenea. Eu cred că bunătatea şi respectul îl vor urma pentru că a ales să împărtăşească acele comportamente cu alţii.

  De obicei, copiii calcă pe urmele adulţilor, care sunt un exemplu. Şi noi, femeile – mamele, bunicile, mătuşile – suntem primele profesoare din viaţa copiilor. De aceea, trebuie să fim foarte atente la ceea ce spunem şi facem în prezenţa micuţilor noştri. Ei cu siguranţă înregistrează fiecare cuvânt şi faptă a noastră, începând din prima zi a vieţii lor. Psihologul elveţian Jean Piaget a afirmat că fiinţele umane trec prin patru etape de dezvoltare a minţii, observând că, dacă îi zâmbim unui copil de două zile, vom primi imediat un zâmbet înapoi.

  Copiii noştri calcă deseori pe urmele noastre. Aşadar, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă, cu ajutorul Maestrului şi Domnului nostru Isus, să fim un exemplu bun pentru ei.

  Într-o bună zi, Dumnezeu ne va întreba dacă am fost exemple bune pentru copiii pe care El ni i-a încredinţat. Până la urmă, ei sunt şi copiii Lui. Haideţi să îi conducem pe calea cea dreaptă, vreţi?


  Mabel Kwei

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...