Urme de pași

  Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El şi copiii lui au un loc de adăpost la El. – Proverbele 14:26

  Autobuzul era aşa de încărcat cu oameni, încât cu greu aş fi putut găsi un loc fără să calc pe cineva pe picioare. Deodată, un băiat de aproximativ opt ani s-a ridicat de pe scaun şi i-a oferit locul unei fete de vârsta lui. Ea a zâmbit, i-a mulţumit şi a acceptat gestul lui.
  Cu mult timp în urmă, domnii ofereau locul doamnelor şi tinerii îşi ofereau locurile tinerelor. Dar nu si astăzi. Locurile din fată din autobuze sunt destinate persoanelor mai în vârstă, celor cu handicap şi mamelor cu copii. Cu toate acestea, oamenilor nu le mai pasă şi se aşază acolo.

  Evident, băiatul politicos avea inima şi bunele maniere moştenite din educaţia de acasă. Când a văzut o nevoie, a făcut tot posibilul să fie de ajutor. Bunicul lui, care era lângă el, mândru, a spus: „Ăsta-i băiatul meu. Ştie ce să facă la momentul potrivit.” Mama acelei fetiţe l-a bătut pe umăr în semn de recunoştinţă.

  Văzând politeţea acelui tânăr, mi-am adus aminte de Proverbele 22:6, care spune: „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Nu ştiu ce impresie aveau ceilalţi oameni din autobuz, dar eu am fost impresionată. Gestul lui mi-a creat în minte o imagine despre familia din care provenea. Eu cred că bunătatea şi respectul îl vor urma pentru că a ales să împărtăşească acele comportamente cu alţii.

  De obicei, copiii calcă pe urmele adulţilor, care sunt un exemplu. Şi noi, femeile – mamele, bunicile, mătuşile – suntem primele profesoare din viaţa copiilor. De aceea, trebuie să fim foarte atente la ceea ce spunem şi facem în prezenţa micuţilor noştri. Ei cu siguranţă înregistrează fiecare cuvânt şi faptă a noastră, începând din prima zi a vieţii lor. Psihologul elveţian Jean Piaget a afirmat că fiinţele umane trec prin patru etape de dezvoltare a minţii, observând că, dacă îi zâmbim unui copil de două zile, vom primi imediat un zâmbet înapoi.

  Copiii noştri calcă deseori pe urmele noastre. Aşadar, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă, cu ajutorul Maestrului şi Domnului nostru Isus, să fim un exemplu bun pentru ei.

  Într-o bună zi, Dumnezeu ne va întreba dacă am fost exemple bune pentru copiii pe care El ni i-a încredinţat. Până la urmă, ei sunt şi copiii Lui. Haideţi să îi conducem pe calea cea dreaptă, vreţi?


  Mabel Kwei

  Urme de pași - 2019. Copiii noştri calcă deseori pe urmele noastre. Aşadar, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă, cu ajutorul Maestrului şi Domnului nostru Isus, să fim un exemplu bun pentru ei. Într-o bună zi, Dumnezeu ne va întreba dacă am fost exemple bune pentru copiii pe care El ni i-a încredinţat. Până la urmă, ei sunt şi copiii Lui.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...