Pierdut și regăsit

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

  Noaptea trecută, Monica Joan (găina mea preferată, numită după personajul din serialul de dramă Call the Midwife), nu s-a întors în coteţ. Ne-am uitat în toate părţile, dar nu am găsit-o. Am auzit un zgomot în garaj şi, crezând că era ea, m-am gândit că va ieşi când va răsări soarele. Cel puţin aşa am crezut.
  În timpul nopţii am visat că ea era în viaţă şi sănătoasă. Am fost atât de entuziasmată, încât m-am trezit şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că are grijă de ea. De fiecare dată când m-am trezit în acea noapte, mi-am amintit visul şi i-am mulţumit din nou lui Dumnezeu.

  Dimineaţa, Monica Joan nu era. Dar erau urme de vulpe în zăpadă. Eu şi soţul meu am căutat peste tot. Am căutat din nou în garaj. Când în cele din urmă am renunţat să mai caut, m-am gândit: Nu înţeleg. Am crezut că Dumnezeu mi-a dat acel vis ca să îmi spună că ea era în siguranţă. Nu îmi vine să cred…

  Nu eram sigură cum să termin propoziţia. Nu îmi vine să cred… că ea a muriţi Nu îmi vine să cred… Dumnezeu nu a făcut ceea ce am simţit sigur că mi-a promis? Am rămas blocată pe nu îmi vine să cred, care, desigur, era problema mea. Asa că am lăsat totul în mâinile Lui. Nu eram pregătită să renunţ la căutare, dar nu ştiam unde să mai caut.

  În acea dimineaţă, mi-am început treburile, printre care şi curăţatul oalelor din cuşca iepurelui. Găleata pe care o folosesc este afară lângă uşă, întoarsă cu fundul in sus, rezemată de casă. Când am vrut să o iau în casă, am găsit-o pe Monica Joan sub ea. Aparent, găinile folosesc acel loc pentru a oua. Cred că s-a strecurat sub ea şi a rămas blocată acolo.

  Chiar când o îmbrăţişam de bucurie, mi-a venit în minte că trebuie să credem in Dumnezeu chiar şi atunci când nu avem dovada vizibilă pe care ochii noştri să se bazeze… şi în mod special când nu avem dovada pe care ochii noştri să se bazeze. Credinţa înseamnă să ne încredem în Dumnezeu când El ne spune ceva, chiar dacă e ceva care poate fi mai greu decât pare.

  Vestea bună este că, cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât îl putem auzi mai clar când ne vorbeşte şi cu atât mai încrezători putem fi când acţionăm în conformitate cu mesajul Său.


  Celeste Perrino-Walker

  Pierdut și regăsit - 2019. Credinţa înseamnă să ne încredem în Dumnezeu când El ne spune ceva, chiar dacă e ceva care poate fi mai greu decât pare. Vestea bună este că, cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât îl putem auzi mai clar când ne vorbeşte şi cu atât mai încrezători putem fi când acţionăm în conformitate cu mesajul Său.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...