Pierdut și regăsit

  Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

  Noaptea trecută, Monica Joan (găina mea preferată, numită după personajul din serialul de dramă Call the Midwife), nu s-a întors în coteţ. Ne-am uitat în toate părţile, dar nu am găsit-o. Am auzit un zgomot în garaj şi, crezând că era ea, m-am gândit că va ieşi când va răsări soarele. Cel puţin aşa am crezut.
  În timpul nopţii am visat că ea era în viaţă şi sănătoasă. Am fost atât de entuziasmată, încât m-am trezit şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că are grijă de ea. De fiecare dată când m-am trezit în acea noapte, mi-am amintit visul şi i-am mulţumit din nou lui Dumnezeu.

  Dimineaţa, Monica Joan nu era. Dar erau urme de vulpe în zăpadă. Eu şi soţul meu am căutat peste tot. Am căutat din nou în garaj. Când în cele din urmă am renunţat să mai caut, m-am gândit: Nu înţeleg. Am crezut că Dumnezeu mi-a dat acel vis ca să îmi spună că ea era în siguranţă. Nu îmi vine să cred…

  Nu eram sigură cum să termin propoziţia. Nu îmi vine să cred… că ea a muriţi Nu îmi vine să cred… Dumnezeu nu a făcut ceea ce am simţit sigur că mi-a promis? Am rămas blocată pe nu îmi vine să cred, care, desigur, era problema mea. Asa că am lăsat totul în mâinile Lui. Nu eram pregătită să renunţ la căutare, dar nu ştiam unde să mai caut.

  În acea dimineaţă, mi-am început treburile, printre care şi curăţatul oalelor din cuşca iepurelui. Găleata pe care o folosesc este afară lângă uşă, întoarsă cu fundul in sus, rezemată de casă. Când am vrut să o iau în casă, am găsit-o pe Monica Joan sub ea. Aparent, găinile folosesc acel loc pentru a oua. Cred că s-a strecurat sub ea şi a rămas blocată acolo.

  Chiar când o îmbrăţişam de bucurie, mi-a venit în minte că trebuie să credem in Dumnezeu chiar şi atunci când nu avem dovada vizibilă pe care ochii noştri să se bazeze… şi în mod special când nu avem dovada pe care ochii noştri să se bazeze. Credinţa înseamnă să ne încredem în Dumnezeu când El ne spune ceva, chiar dacă e ceva care poate fi mai greu decât pare.

  Vestea bună este că, cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât îl putem auzi mai clar când ne vorbeşte şi cu atât mai încrezători putem fi când acţionăm în conformitate cu mesajul Său.


  Celeste Perrino-Walker

  Pierdut și regăsit - 2019. Credinţa înseamnă să ne încredem în Dumnezeu când El ne spune ceva, chiar dacă e ceva care poate fi mai greu decât pare. Vestea bună este că, cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât îl putem auzi mai clar când ne vorbeşte şi cu atât mai încrezători putem fi când acţionăm în conformitate cu mesajul Său.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...