Pierdut și regăsit

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. – Evrei 11:1

Noaptea trecută, Monica Joan (găina mea preferată, numită după personajul din serialul de dramă Call the Midwife), nu s-a întors în coteţ. Ne-am uitat în toate părţile, dar nu am găsit-o. Am auzit un zgomot în garaj şi, crezând că era ea, m-am gândit că va ieşi când va răsări soarele. Cel puţin aşa am crezut.
În timpul nopţii am visat că ea era în viaţă şi sănătoasă. Am fost atât de entuziasmată, încât m-am trezit şi I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru că are grijă de ea. De fiecare dată când m-am trezit în acea noapte, mi-am amintit visul şi i-am mulţumit din nou lui Dumnezeu.

Dimineaţa, Monica Joan nu era. Dar erau urme de vulpe în zăpadă. Eu şi soţul meu am căutat peste tot. Am căutat din nou în garaj. Când în cele din urmă am renunţat să mai caut, m-am gândit: Nu înţeleg. Am crezut că Dumnezeu mi-a dat acel vis ca să îmi spună că ea era în siguranţă. Nu îmi vine să cred…

Nu eram sigură cum să termin propoziţia. Nu îmi vine să cred… că ea a muriţi Nu îmi vine să cred… Dumnezeu nu a făcut ceea ce am simţit sigur că mi-a promis? Am rămas blocată pe nu îmi vine să cred, care, desigur, era problema mea. Asa că am lăsat totul în mâinile Lui. Nu eram pregătită să renunţ la căutare, dar nu ştiam unde să mai caut.

În acea dimineaţă, mi-am început treburile, printre care şi curăţatul oalelor din cuşca iepurelui. Găleata pe care o folosesc este afară lângă uşă, întoarsă cu fundul in sus, rezemată de casă. Când am vrut să o iau în casă, am găsit-o pe Monica Joan sub ea. Aparent, găinile folosesc acel loc pentru a oua. Cred că s-a strecurat sub ea şi a rămas blocată acolo.

Chiar când o îmbrăţişam de bucurie, mi-a venit în minte că trebuie să credem in Dumnezeu chiar şi atunci când nu avem dovada vizibilă pe care ochii noştri să se bazeze… şi în mod special când nu avem dovada pe care ochii noştri să se bazeze. Credinţa înseamnă să ne încredem în Dumnezeu când El ne spune ceva, chiar dacă e ceva care poate fi mai greu decât pare.

Vestea bună este că, cu cât suntem mai aproape de Dumnezeu, cu atât îl putem auzi mai clar când ne vorbeşte şi cu atât mai încrezători putem fi când acţionăm în conformitate cu mesajul Său.


Celeste Perrino-Walker

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video