Eu îți vin în ajutor!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Prietena mea cea mai bună m-a sunat cu câteva zile în urmă să îmi spună cât de recunoscătoare este pentru iubirea nemărginită a lui Dumnezeu. Într-o seară, când pleca de la serviciu, a observat că una din roţile de la maşină era moale. Nicio problemă, s-a gândit ea. Avea o soluţie. A mers până la următoarea benzinărie ca să umfle roata. În următoarea zi, în timp ce îşi ducea fiul la şcoală, a observat că roata era mai moale decât în ziua precedentă. Nicio problemă, a spus în mintea ei. Ea s-a gândit că schimbarea climei şi a mediului au fost factorii care au făcut roata să se dezumfle. Aşa cum procedase seara trecută, a mers până la benzinărie şi a umflat roata. După ce a terminat, a plecat la muncă. În timp ce mergea spre biroul ei, se gândea să ducă maşina la mecanic în pauza de prânz. Totuşi, învălmăşită de haosul zilei, nu a avut timp să verifice roata.
  În acea seară, în timp ce mergea spre maşină, roata era vizibil dezumflată. S-a uitat la ceas. Atelierul mecanicului era deja închis şi trebuia să se ducă după fiul ei. Nu avea nicio soluţie. S-a dus până la benzinărie, a umflat roata, apoi s-a dus după fiul ei. În dimineaţa următoare, roata era complet dezumflată. Ce avea să facă? A rostit repede o rugăciune, a plecat spre cea mai apropiată benzinărie, a umflat din nou roata, apoi l-a dus pe fiul ei la şcoală. A plecat apoi spre mecanicul care se afla vizavi de locul de muncă, 45 de minute distanţă de casă. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.

  Prietena mea a întrebat care este preţul pentru a repara roata, iar mecanicul i-a spus cu aproximaţie. Costa mult, dar ce putea să facă? Problema cu roata trebuia rezolvată. După ce a plecat de la muncă, a fost la mecanic să ia maşina. Costul reparaţiei a fost cu 85% mai mic decât preţul iniţial, deoarece mecanicul a reuşit să repare roata în loc să o înlocuiască.

  Nu-i aşa că Dumnezeu este minunat? A rezolvat problema ei. A fost lângă ea în tot acel timp, un ajutor prezent în vreme de nevoie.

  Făgăduinţa lui Dumnezeu este foarte clară: „Căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).


  Diantha Hall-Smith

  Eu îți vin în ajutor! - 2019. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...