Eu îți vin în ajutor!

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

Prietena mea cea mai bună m-a sunat cu câteva zile în urmă să îmi spună cât de recunoscătoare este pentru iubirea nemărginită a lui Dumnezeu. Într-o seară, când pleca de la serviciu, a observat că una din roţile de la maşină era moale. Nicio problemă, s-a gândit ea. Avea o soluţie. A mers până la următoarea benzinărie ca să umfle roata. În următoarea zi, în timp ce îşi ducea fiul la şcoală, a observat că roata era mai moale decât în ziua precedentă. Nicio problemă, a spus în mintea ei. Ea s-a gândit că schimbarea climei şi a mediului au fost factorii care au făcut roata să se dezumfle. Aşa cum procedase seara trecută, a mers până la benzinărie şi a umflat roata. După ce a terminat, a plecat la muncă. În timp ce mergea spre biroul ei, se gândea să ducă maşina la mecanic în pauza de prânz. Totuşi, învălmăşită de haosul zilei, nu a avut timp să verifice roata.
În acea seară, în timp ce mergea spre maşină, roata era vizibil dezumflată. S-a uitat la ceas. Atelierul mecanicului era deja închis şi trebuia să se ducă după fiul ei. Nu avea nicio soluţie. S-a dus până la benzinărie, a umflat roata, apoi s-a dus după fiul ei. În dimineaţa următoare, roata era complet dezumflată. Ce avea să facă? A rostit repede o rugăciune, a plecat spre cea mai apropiată benzinărie, a umflat din nou roata, apoi l-a dus pe fiul ei la şcoală. A plecat apoi spre mecanicul care se afla vizavi de locul de muncă, 45 de minute distanţă de casă. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.

Prietena mea a întrebat care este preţul pentru a repara roata, iar mecanicul i-a spus cu aproximaţie. Costa mult, dar ce putea să facă? Problema cu roata trebuia rezolvată. După ce a plecat de la muncă, a fost la mecanic să ia maşina. Costul reparaţiei a fost cu 85% mai mic decât preţul iniţial, deoarece mecanicul a reuşit să repare roata în loc să o înlocuiască.

Nu-i aşa că Dumnezeu este minunat? A rezolvat problema ei. A fost lângă ea în tot acel timp, un ajutor prezent în vreme de nevoie.

Făgăduinţa lui Dumnezeu este foarte clară: „Căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).


Diantha Hall-Smith

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video