Eu îți vin în ajutor!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Prietena mea cea mai bună m-a sunat cu câteva zile în urmă să îmi spună cât de recunoscătoare este pentru iubirea nemărginită a lui Dumnezeu. Într-o seară, când pleca de la serviciu, a observat că una din roţile de la maşină era moale. Nicio problemă, s-a gândit ea. Avea o soluţie. A mers până la următoarea benzinărie ca să umfle roata. În următoarea zi, în timp ce îşi ducea fiul la şcoală, a observat că roata era mai moale decât în ziua precedentă. Nicio problemă, a spus în mintea ei. Ea s-a gândit că schimbarea climei şi a mediului au fost factorii care au făcut roata să se dezumfle. Aşa cum procedase seara trecută, a mers până la benzinărie şi a umflat roata. După ce a terminat, a plecat la muncă. În timp ce mergea spre biroul ei, se gândea să ducă maşina la mecanic în pauza de prânz. Totuşi, învălmăşită de haosul zilei, nu a avut timp să verifice roata.
  În acea seară, în timp ce mergea spre maşină, roata era vizibil dezumflată. S-a uitat la ceas. Atelierul mecanicului era deja închis şi trebuia să se ducă după fiul ei. Nu avea nicio soluţie. S-a dus până la benzinărie, a umflat roata, apoi s-a dus după fiul ei. În dimineaţa următoare, roata era complet dezumflată. Ce avea să facă? A rostit repede o rugăciune, a plecat spre cea mai apropiată benzinărie, a umflat din nou roata, apoi l-a dus pe fiul ei la şcoală. A plecat apoi spre mecanicul care se afla vizavi de locul de muncă, 45 de minute distanţă de casă. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.

  Prietena mea a întrebat care este preţul pentru a repara roata, iar mecanicul i-a spus cu aproximaţie. Costa mult, dar ce putea să facă? Problema cu roata trebuia rezolvată. După ce a plecat de la muncă, a fost la mecanic să ia maşina. Costul reparaţiei a fost cu 85% mai mic decât preţul iniţial, deoarece mecanicul a reuşit să repare roata în loc să o înlocuiască.

  Nu-i aşa că Dumnezeu este minunat? A rezolvat problema ei. A fost lângă ea în tot acel timp, un ajutor prezent în vreme de nevoie.

  Făgăduinţa lui Dumnezeu este foarte clară: „Căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).


  Diantha Hall-Smith

  Eu îți vin în ajutor! - 2019. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...