Eu îți vin în ajutor!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

  Prietena mea cea mai bună m-a sunat cu câteva zile în urmă să îmi spună cât de recunoscătoare este pentru iubirea nemărginită a lui Dumnezeu. Într-o seară, când pleca de la serviciu, a observat că una din roţile de la maşină era moale. Nicio problemă, s-a gândit ea. Avea o soluţie. A mers până la următoarea benzinărie ca să umfle roata. În următoarea zi, în timp ce îşi ducea fiul la şcoală, a observat că roata era mai moale decât în ziua precedentă. Nicio problemă, a spus în mintea ei. Ea s-a gândit că schimbarea climei şi a mediului au fost factorii care au făcut roata să se dezumfle. Aşa cum procedase seara trecută, a mers până la benzinărie şi a umflat roata. După ce a terminat, a plecat la muncă. În timp ce mergea spre biroul ei, se gândea să ducă maşina la mecanic în pauza de prânz. Totuşi, învălmăşită de haosul zilei, nu a avut timp să verifice roata.
  În acea seară, în timp ce mergea spre maşină, roata era vizibil dezumflată. S-a uitat la ceas. Atelierul mecanicului era deja închis şi trebuia să se ducă după fiul ei. Nu avea nicio soluţie. S-a dus până la benzinărie, a umflat roata, apoi s-a dus după fiul ei. În dimineaţa următoare, roata era complet dezumflată. Ce avea să facă? A rostit repede o rugăciune, a plecat spre cea mai apropiată benzinărie, a umflat din nou roata, apoi l-a dus pe fiul ei la şcoală. A plecat apoi spre mecanicul care se afla vizavi de locul de muncă, 45 de minute distanţă de casă. În timp ce conducea şi verifica mereu indicatorul, a observat că roata se dezumfla repede. Era îngrijorată, dar fără teamă, pentru că avea încredere în făgăduinţa lui Dumnezeu de a o ajuta. Roata a rămas umflată până a ajuns la mecanic.

  Prietena mea a întrebat care este preţul pentru a repara roata, iar mecanicul i-a spus cu aproximaţie. Costa mult, dar ce putea să facă? Problema cu roata trebuia rezolvată. După ce a plecat de la muncă, a fost la mecanic să ia maşina. Costul reparaţiei a fost cu 85% mai mic decât preţul iniţial, deoarece mecanicul a reuşit să repare roata în loc să o înlocuiască.

  Nu-i aşa că Dumnezeu este minunat? A rezolvat problema ei. A fost lângă ea în tot acel timp, un ajutor prezent în vreme de nevoie.

  Făgăduinţa lui Dumnezeu este foarte clară: „Căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor” (Isaia 41:10).


  Diantha Hall-Smith

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...