Singura cale

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  Ai fost inclus pe „Lista celor zece mari câştigători!”, arată marea inscripţie roşie cu alb de pe spatele copertei.
  Instrucţiunile scrise îl îndrumau pe destinatar să trimită numărul câştigător pentru premiul cel mare, care putea fi găsit undeva în labirintul de lângă anunţuri. Desigur, aceasta este o strategie de a atrage destinatarul să cumpere o revistă sperând imposibilul.

  Pentru aceia care au un salariu stabil, acel anunţ pare amuzant şi poate aruncat cu uşurinţă. Pentru aceia care au toate lucrurile şi nevoile îndeplinite, anunţul abia poate fi văzut. Iar pentru aceia care au credinţa fermă că Dumnezeu Se îngrijeşte de nevoile lor, anunţul nu este atractiv.

  Cu toate acestea, sunt mulţi oameni care nu pot munci; sunt bolnavi, infirmi, orbi sau invalizi. Poate că au o capacitate limitată de învăţare şi cunoştinţele lor sunt minime. Mulţi poate că nu sunt profesionişti sau nu au suficiente aptitudini sociale, astfel încât cineva să-i angajeze chiar dacă acei indivizi sunt capabili să facă munca reală. Din păcate, nu toţi au aceleaşi avantaje şi oportunităţi.

  Un anunţ care invită pe cineva să urmărească tombolele mereu poate suna foarte atractiv pentru cineva care este fără drepturi sau sărac. Cum altfel ar putea ei să obţină numai cele mai bune lucruri esenţiale şi să treacă de la nivelul lor de disperare la necesităţile şi chiar confortul vieţii pe care îl văd prezentat de mass-media de astăzi? Ademenirea unei căi magice – cum ar fi câştigarea unui concurs de tombole sau a unei loterii de stat — are, fără îndoială, o atracţie magică atunci când plicul mare de culoare maro ajunge în căsuţa poştală.

  Totuşi Biblia avertizează împotriva folosirii greşite a talentelor, a banilor şi lăcomiei. Cum putem birui dorinţa de a câştiga ce nu poate fi câştigat? Nu este nimic magic în biruinţa asupra acestei tentaţii. Trebuie doar să alegem zilnic să credem că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre. Trebuie să căutăm mai întâi împărăţia Lui, făcând tot ce ne stă în putinţă să ne îngrijim. Apoi ne încredem în El că va avea grijă de restul nevoilor. Aceasta este singura cale, iar El este credincios.


  Elizabeth Darby Watson

  Singura cale - 2019. Trebuie doar să alegem zilnic să credem că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre. Trebuie să căutăm mai întâi împărăţia Lui, făcând tot ce ne stă în putinţă să ne îngrijim. Apoi ne încredem în El că va avea grijă de restul nevoilor. Aceasta este singura cale, iar El este credincios.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...