Singura cale

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

  Ai fost inclus pe „Lista celor zece mari câştigători!”, arată marea inscripţie roşie cu alb de pe spatele copertei.
  Instrucţiunile scrise îl îndrumau pe destinatar să trimită numărul câştigător pentru premiul cel mare, care putea fi găsit undeva în labirintul de lângă anunţuri. Desigur, aceasta este o strategie de a atrage destinatarul să cumpere o revistă sperând imposibilul.

  Pentru aceia care au un salariu stabil, acel anunţ pare amuzant şi poate aruncat cu uşurinţă. Pentru aceia care au toate lucrurile şi nevoile îndeplinite, anunţul abia poate fi văzut. Iar pentru aceia care au credinţa fermă că Dumnezeu Se îngrijeşte de nevoile lor, anunţul nu este atractiv.

  Cu toate acestea, sunt mulţi oameni care nu pot munci; sunt bolnavi, infirmi, orbi sau invalizi. Poate că au o capacitate limitată de învăţare şi cunoştinţele lor sunt minime. Mulţi poate că nu sunt profesionişti sau nu au suficiente aptitudini sociale, astfel încât cineva să-i angajeze chiar dacă acei indivizi sunt capabili să facă munca reală. Din păcate, nu toţi au aceleaşi avantaje şi oportunităţi.

  Un anunţ care invită pe cineva să urmărească tombolele mereu poate suna foarte atractiv pentru cineva care este fără drepturi sau sărac. Cum altfel ar putea ei să obţină numai cele mai bune lucruri esenţiale şi să treacă de la nivelul lor de disperare la necesităţile şi chiar confortul vieţii pe care îl văd prezentat de mass-media de astăzi? Ademenirea unei căi magice – cum ar fi câştigarea unui concurs de tombole sau a unei loterii de stat — are, fără îndoială, o atracţie magică atunci când plicul mare de culoare maro ajunge în căsuţa poştală.

  Totuşi Biblia avertizează împotriva folosirii greşite a talentelor, a banilor şi lăcomiei. Cum putem birui dorinţa de a câştiga ce nu poate fi câştigat? Nu este nimic magic în biruinţa asupra acestei tentaţii. Trebuie doar să alegem zilnic să credem că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre. Trebuie să căutăm mai întâi împărăţia Lui, făcând tot ce ne stă în putinţă să ne îngrijim. Apoi ne încredem în El că va avea grijă de restul nevoilor. Aceasta este singura cale, iar El este credincios.


  Elizabeth Darby Watson

  Singura cale - 2019. Trebuie doar să alegem zilnic să credem că Dumnezeu va avea grijă de nevoile noastre. Trebuie să căutăm mai întâi împărăţia Lui, făcând tot ce ne stă în putinţă să ne îngrijim. Apoi ne încredem în El că va avea grijă de restul nevoilor. Aceasta este singura cale, iar El este credincios.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...