Lasă găleata jos și fugi

Şi noi dar, fiindcă suntem înconjuraţi cu un nor aşa de mare de martori, să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne si să alerqăm cu stăruinţă în alerqarea care ne stă înainte. – Evrei 12:1

Să o numim Rose, pentru că ea într-adevăr semăna cu un trandafir ofilit. Era noapte când Rose îşi croia drum către bazinul din afara oraşului ca să aducă apă. Şi-a umplut în grabă găleata cu apă şi, când era aproape să plece, o voce de bărbat a spus: „Dă-mi puţină apă să beau.” A rămas blocată imediat ce şi-a dat seama că omul care îi vorbea era un inamic al poporului ei.
Surprinsă a spus: „Tu nu eşti prietenul meu; de ce îmi ceri apă?”

El a răspuns: „Dacă ai fi ştiut cine este acela care îţi cere apă, ai fi răspuns favorabil, iar Eu în schimb ti-as fi dat orice îti doreşte inima.” Rose era uimită de cuvintele străinului, pentru că intenţiile lui păreau oarecum nobile în comparaţie cu ceilalţi bărbaţi pe care îi cunoscuse.

Speranţa începea să crească în ea în timp ce conversaţia a continuat. În timpul dialogului care a urmat, străinul i-a dezvăluit lui Rose că îi cunoştea trecutul ruşinos şi viaţa ei prezentă de curvie. Până la finalul conversaţiei, Rose, care probabil că ţi-ai dat seama că e femeia de la fântână, a fost pe deplin convinsă că acest Bărbat care îi putea citi cele mai adânci gânduri era Mesia cel făgăduit!

Revelaţia divină a lovit-o pe Rose ca un fulger, făcându-i lumină în suflet. A lăsat găleata jos, astfel încât să nu fie împovărată, şi a mers degrabă în oraş ca să le ducă oamenilor de acolo veştile bune. În urma mărturisirii ei, mulţi oameni au crezut în Isus şi L-au acceptat ca fiind Mesia (loan 4:39-42). Sora mea, aceasta este puterea Evangheliei!

Femeie a lui Dumnezeu, care este găleata ta? Ce te trage în jos şi ce te împiedică de la îndeplinirea sarcinilor pe care Dumnezeu ţi le-a dat? Ce te împiedică să îţi atingi potenţialul? Ce te constrânge de la îndeplinirea scopului lui Dumnezeu pentru viaţa ta? Este cumva mândria şi avariţia? Este frica şi lipsa încrederii de sine? Este un păcat ciudat? Orice ar fi, te sfătuiesc să „dai la o parte orice piedică şi păcatul care te înfăşoară aşa de lesne” şi „aleargă cu stăruinţă în alergarea care îţi stă înainte” (Evrei 12:1), „uitându-te ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus” (versetul 2).

Aşa cum a făcut femeia de la fântână, lasă găleata jos… şi fugi!


Gerene I. Joseph

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video