Articolul precedentRahav – funia roșie
  Articolul următorIosua – locul prezenței divine

  Un simplu zâmbet

  Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească! Domnul să facă să lumineze Faţa Lui peste tine şi să Se îndure de tine! Domnul să-Şi înalţe Faţa peste tine şi să-ţi dea pacea! – Numeri 6:24-26

  „Ce mai face mama fiicei mele?” m-a întrebat la telefon doamna B. Într-o dimineaţă. Am zâmbit cu gândul la incidentul frumos în care am fost implicate amândouă. Cu cincisprezece ani în urmă, în timpul săptămânii de orientare a studenţilor de anul întâi, studenţii se grăbeau în căutarea de consilieri, orare şi prieteni. O studentă de anul întâi, Rebecca, cu lacrimi în ochi, a intrat în biroul meu împreună cu doamna B., mama ei, la fel de plângăcioasă. Le-am salutat ce amândouă cu un zâmbet.
  „Nu, Mamita, eu rămân”, insista Rebecca. „Mulţi ani am visat că vin la universitatea aceasta. Ai cheltuit o grămadă de bani pentru asta, aşa că rămân.”

  Mama ei i-a răspuns: „Poţi rămâne, dar, oricând vrei, te poţi întoarce de îndată icasă.” Mama şi fiica au izbucnit în plâns la cuvintele mamei. Apoi mama s-a întors către mine cu o sinceritate surprinzătoare spunând: „îmi las copilul cu tine.”

  Oricum, a fost clar că doamna B. nu a intenţionat să o lase pe Rebecca cu mine. Știa că fiica ei avea nevoie de tovărăşia plină de prietenie a colegelor din cameră. Câteva luni mai târziu, doamna B. mi-a spus de ce a trebuit să ia acea decizie. „Puteam să văd harul lui Dumnezeu în tine.”

  M-am bucurat să văd cum Rebecca devine femeie, cum a absolvit cu onoruri, s-a căsătorit şi a obţinut o poziţie renumită. Rebecca, fiica pe care nu eu am născut-o, încă rămâne copilul mea. Ne sunăm de nenumărate ori şi ne trimitem flori la zilele de naştere.

  Luna trecută, când doamna B. m-a sunat să întrebe: „Ce mai face mama fiicei mele?”, am zâmbit, cuprinsă de nostalgie, dragoste şi prietenie la salutul ei. Apoi a spus: „Am văzut zâmbetul în vocea ta.” Rătăcind înapoi cu gândul în urmă la acei ani, ea a remarcat: „Fiica mea a învăţat foarte mult de la tine în timpul acestor patru ani. Acum amândouă vă mişcaţi capul şi zâmbiţi în acelaşi fel. Domnul Se uită cu plăcere la amândouă.” Cu smerenie, i-am mulţumit că a putut vedea atât de profund într-un simplu zâmbet.

  Îţi mulţumesc, scump Isus, pentru bucuria zâmbetelor şi privilegiul de a le împărtăşi cu alţii de-a lungul timpului. Ele ne oferă pace şi satisfacţie.


  Glenda-mae Greene

  Un simplu zâmbet - 2019. Îţi mulţumesc, scump Isus, pentru bucuria zâmbetelor şi privilegiul de a le împărtăşi cu alţii de-a lungul timpului. Ele ne oferă pace şi satisfacţie.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...