Sursa de Apă Vie

  Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică. – loan 4:14

  Înainte de prima noastră călătorie în Israel, eu şi soţul meu am irosit multe ore încercând să scoatem la imprimantă biletele de călătorie. Din momentul în care am luat mica noastră maşină închiriată de la aeroportul Tel Aviv, ne-am mişcat mereu. „Chiar suntem aici”, repetam deseori, „pe unde a umblat Isus”. Am vizitat atât de multe locuri care înainte erau pentru noi doar un nume: Cana, Capernaum, Marea Tiberiadei.
  Ierusalimul era următoarea noastră oprire.

  Putem avea şansa să mergem în Cisiordania şi în oraşul Nablus, acolo unde se află fântâna lui Iacov? „Poate fî periculos”, ne-a spus funcţionarul hotelului din Ierusalim. „Să aveţi grijă.” Replica lui le-a stârnit mai mult interesul soţului şi fiului meu adolescent! Am plecat curând, oprind la punctele de control, dar peste tot ne-au lăsat să trecem. Ajungând la mănăstirea Bir Ya’qub, am găsit intrarea închisă. Chiar în timp ce ne întorceam, un călugăr bătrân ne-a oprit. Cu o engleză greoaie, ne-a spus cât de bucuros era să ne vadă, apoi ne-a făcut semn să îl urmăm pe scări în jos, într-o criptă unde încă se afla fântâna care avea o găleată şi o mică manivelă. A coborât găleata, a umplut-o cu apă şi cu grijă a tras-o înapoi. Nimic nu avea gustul mai bun în acea zi călduroasă în Israel decât acea apă rece din fântână.

  După acea apă vie tânjea femeia din Samaria acum două mii de ani! O întâlnire atât de profundă. Pentru că Isus ştia totul despre viaţa ei păcătoasă. Surprinşi, ucenicii Lui s-au cutremurat când au văzut că învăţătorul lor vorbea cu acea femeia care era doar jumătate evreică şi totodată dintre neamuri. Cum a putut? Ei încă nu puteau înţelege, chiar şi în toţi acei ani în care au fost lângă Isus, cu apa spirituală lângă ei, disponibilă în fiecare zi. Totuşi, ei tot nu au descoperit Sursa!

  Dar, aşteaptă! El încă este Sursa. El ne oferă apa vie tuturor, indiferent dacă merităm sau nu. El este dispus să ne accepte cu toate defectele noastre — la fel ca pe samariteancă. El aşteaptă să pună haina Lui neprihănită pe umerii noştri – doar dacă noi o cerem.

  O simplă vizită, de rutină, la fântâna lui Iacov, a schimbat pentru totdeauna viaţa acelei femei din Samaria. Retrăirea acelei întâlniri care a avut loc cu mult timp în urmă a avut un efect profund asupra mea!

  Haideţi să rămânem aproape de Sursă!


  Harryette Aitken

  Sursa de Apă Vie - 2019. El încă este Sursa. El ne oferă apa vie tuturor, indiferent dacă merităm sau nu. El este dispus să ne accepte cu toate defectele noastre — la fel ca pe samariteancă. El aşteaptă să pună haina Lui neprihănită pe umerii noştri - doar dacă noi o cerem.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...