Îngeri și șotron

  Când te vei culca, vei fi fără teamă şi, când vei dormi, somnul îţi va fi dulce. – Proverbele 3:24

  În timp ce lucram în postul de capelan în Secţia de oncologie pediatrică, am învăţat un lucru de bază – pentru ei, somnul este un lux. Când m-am întors spre parcarea spitalului, am citit indicatorul: Mercy Street (n. tr. Strada Milei). Dumnezeule bun, adu milă din abundenţă în acest loc la noapte. Este drumul pe care îl căutăm toţi.
  La ora 11, în acea noapte, asistenta Kate m-a sunat. Una din pacientele ei, Brandy, de doar şapte ani, nu dormise de două zile. Se străduia să rămână trează. Timp de şase săptămâni am lucrat cu familia ei pe perioada studiilor biblice, toţi apropiindu-se mai mult de Dumnezeu. Brandy se simţea mai bine. Este speranţă şi pentru ea. Cred că se va face bine.

  „Nu vreau să dorm”, mi-a şoptit ea. Am stat lângă patul ei şi am ţinut-o de mână. „Dacă îmi închid ochii, s-ar putea să nu mă mai trezesc.” Mâna ei micuţă era rece şi am ştiut că suferă. Am întrebat-o ce altceva ar vrea să facă decât să doarmă. A zâmbit şi mi-a şoptit: „Şotron.”

  O oră mai târziu, cu permisiunea primită, eu şi Brandy am stat în hol lângă capelă. Gresia de pe jos a creat modelul şotronului de care aveam nevoie. Ne imaginam modelul când o voce tare ne-a oprit. Asistenta Kate s-a uitat la noi şi a clătinat din cap: „Trebuie să facem asta cum trebuie. M-am jucat aşa ceva când eram copil!” A gâdilat-o pe Brandy, după care ne-a ajutat cu un scotch medical roşu pentru a crea un desen. Apoi ea a făcut marele premiu: un animal din pluş care semăna cu o broască, umplut cu boabe de fasole, suficient de mare ca să îl folosească în joc. Brandy a râs şi l-a numit pe acel animal de pluş Froggie.

  Pe toată durata nopţii ne-am jucat toate trei. Când Brandy câştiga, asistenta Kate exagera prefâcându-se foarte supărată că a pierdut, fâcându-ne să râdem. În jurul orei şase dimineaţa, Brandy a căscat. După ultima ei victorie, Brandy era gata să se pună în pat. Asistenta Kate a aşezat-o cu grijă în patul din camera ei şi, ca prin minune, Brandy a adormit. Asistenta Kate mi-a zâmbit şi apoi a plecat. Asistenta Kate a făcut toate aceste lucruri posibile. În timp ce o auzeam pe Brandy respirând, m-am rugat ca somnul ei „să fie dulce”.

  Când am văzut-o pe asistenta Kate la birou, mi-am amintit că îngerii umblă pe lângă noi. Ce puternică este influenţa lor, ce puternică este influenţa Duhului Sfânt. M-am dus uşor spre cutia poştală a asistentei Kate şi am pus animalul Froggie în cutie. Tată ceresc, când cineva are nevoie de ajutor, dă-mi putere să răspund chemării.


  Dixil L. Rodriguez

  Îngeri și șotron - 2019. Când am văzut-o pe asistenta Kate la birou, mi-am amintit că îngerii umblă pe lângă noi. Ce puternică este influenţa lor, ce puternică este influenţa Duhului Sfânt. M-am dus uşor spre cutia poştală a asistentei Kate şi am pus animalul Froggie în cutie. Tată ceresc, când cineva are nevoie de ajutor, dă-mi putere să răspund chemării.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...