Îngeri și șotron

Când te vei culca, vei fi fără teamă şi, când vei dormi, somnul îţi va fi dulce. – Proverbele 3:24

În timp ce lucram în postul de capelan în Secţia de oncologie pediatrică, am învăţat un lucru de bază – pentru ei, somnul este un lux. Când m-am întors spre parcarea spitalului, am citit indicatorul: Mercy Street (n. tr. Strada Milei). Dumnezeule bun, adu milă din abundenţă în acest loc la noapte. Este drumul pe care îl căutăm toţi.
La ora 11, în acea noapte, asistenta Kate m-a sunat. Una din pacientele ei, Brandy, de doar şapte ani, nu dormise de două zile. Se străduia să rămână trează. Timp de şase săptămâni am lucrat cu familia ei pe perioada studiilor biblice, toţi apropiindu-se mai mult de Dumnezeu. Brandy se simţea mai bine. Este speranţă şi pentru ea. Cred că se va face bine.

„Nu vreau să dorm”, mi-a şoptit ea. Am stat lângă patul ei şi am ţinut-o de mână. „Dacă îmi închid ochii, s-ar putea să nu mă mai trezesc.” Mâna ei micuţă era rece şi am ştiut că suferă. Am întrebat-o ce altceva ar vrea să facă decât să doarmă. A zâmbit şi mi-a şoptit: „Şotron.”

O oră mai târziu, cu permisiunea primită, eu şi Brandy am stat în hol lângă capelă. Gresia de pe jos a creat modelul şotronului de care aveam nevoie. Ne imaginam modelul când o voce tare ne-a oprit. Asistenta Kate s-a uitat la noi şi a clătinat din cap: „Trebuie să facem asta cum trebuie. M-am jucat aşa ceva când eram copil!” A gâdilat-o pe Brandy, după care ne-a ajutat cu un scotch medical roşu pentru a crea un desen. Apoi ea a făcut marele premiu: un animal din pluş care semăna cu o broască, umplut cu boabe de fasole, suficient de mare ca să îl folosească în joc. Brandy a râs şi l-a numit pe acel animal de pluş Froggie.

Pe toată durata nopţii ne-am jucat toate trei. Când Brandy câştiga, asistenta Kate exagera prefâcându-se foarte supărată că a pierdut, fâcându-ne să râdem. În jurul orei şase dimineaţa, Brandy a căscat. După ultima ei victorie, Brandy era gata să se pună în pat. Asistenta Kate a aşezat-o cu grijă în patul din camera ei şi, ca prin minune, Brandy a adormit. Asistenta Kate mi-a zâmbit şi apoi a plecat. Asistenta Kate a făcut toate aceste lucruri posibile. În timp ce o auzeam pe Brandy respirând, m-am rugat ca somnul ei „să fie dulce”.

Când am văzut-o pe asistenta Kate la birou, mi-am amintit că îngerii umblă pe lângă noi. Ce puternică este influenţa lor, ce puternică este influenţa Duhului Sfânt. M-am dus uşor spre cutia poştală a asistentei Kate şi am pus animalul Froggie în cutie. Tată ceresc, când cineva are nevoie de ajutor, dă-mi putere să răspund chemării.


Dixil L. Rodriguez

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video