Îngeri și șotron

  Când te vei culca, vei fi fără teamă şi, când vei dormi, somnul îţi va fi dulce. – Proverbele 3:24

  În timp ce lucram în postul de capelan în Secţia de oncologie pediatrică, am învăţat un lucru de bază – pentru ei, somnul este un lux. Când m-am întors spre parcarea spitalului, am citit indicatorul: Mercy Street (n. tr. Strada Milei). Dumnezeule bun, adu milă din abundenţă în acest loc la noapte. Este drumul pe care îl căutăm toţi.
  La ora 11, în acea noapte, asistenta Kate m-a sunat. Una din pacientele ei, Brandy, de doar şapte ani, nu dormise de două zile. Se străduia să rămână trează. Timp de şase săptămâni am lucrat cu familia ei pe perioada studiilor biblice, toţi apropiindu-se mai mult de Dumnezeu. Brandy se simţea mai bine. Este speranţă şi pentru ea. Cred că se va face bine.

  „Nu vreau să dorm”, mi-a şoptit ea. Am stat lângă patul ei şi am ţinut-o de mână. „Dacă îmi închid ochii, s-ar putea să nu mă mai trezesc.” Mâna ei micuţă era rece şi am ştiut că suferă. Am întrebat-o ce altceva ar vrea să facă decât să doarmă. A zâmbit şi mi-a şoptit: „Şotron.”

  O oră mai târziu, cu permisiunea primită, eu şi Brandy am stat în hol lângă capelă. Gresia de pe jos a creat modelul şotronului de care aveam nevoie. Ne imaginam modelul când o voce tare ne-a oprit. Asistenta Kate s-a uitat la noi şi a clătinat din cap: „Trebuie să facem asta cum trebuie. M-am jucat aşa ceva când eram copil!” A gâdilat-o pe Brandy, după care ne-a ajutat cu un scotch medical roşu pentru a crea un desen. Apoi ea a făcut marele premiu: un animal din pluş care semăna cu o broască, umplut cu boabe de fasole, suficient de mare ca să îl folosească în joc. Brandy a râs şi l-a numit pe acel animal de pluş Froggie.

  Pe toată durata nopţii ne-am jucat toate trei. Când Brandy câştiga, asistenta Kate exagera prefâcându-se foarte supărată că a pierdut, fâcându-ne să râdem. În jurul orei şase dimineaţa, Brandy a căscat. După ultima ei victorie, Brandy era gata să se pună în pat. Asistenta Kate a aşezat-o cu grijă în patul din camera ei şi, ca prin minune, Brandy a adormit. Asistenta Kate mi-a zâmbit şi apoi a plecat. Asistenta Kate a făcut toate aceste lucruri posibile. În timp ce o auzeam pe Brandy respirând, m-am rugat ca somnul ei „să fie dulce”.

  Când am văzut-o pe asistenta Kate la birou, mi-am amintit că îngerii umblă pe lângă noi. Ce puternică este influenţa lor, ce puternică este influenţa Duhului Sfânt. M-am dus uşor spre cutia poştală a asistentei Kate şi am pus animalul Froggie în cutie. Tată ceresc, când cineva are nevoie de ajutor, dă-mi putere să răspund chemării.


  Dixil L. Rodriguez

  Îngeri și șotron - 2019. Când am văzut-o pe asistenta Kate la birou, mi-am amintit că îngerii umblă pe lângă noi. Ce puternică este influenţa lor, ce puternică este influenţa Duhului Sfânt. M-am dus uşor spre cutia poştală a asistentei Kate şi am pus animalul Froggie în cutie. Tată ceresc, când cineva are nevoie de ajutor, dă-mi putere să răspund chemării.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...