Ce înseamnă numele?

  Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului şi i-a pus numele „Domnul păcii”. – Judecătorii 6:24

  Biblia ne oferă multe nume pentru Dumnezeu, dar cel pe care îl iubesc cel mai mult este Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Mă întrebam ce anume înseamnă numele meu, aşa că am căutat pe Google. Iată ce am descoperit: „Erna – este foarte selectivă în prietenie şi în dragoste. Mai presus de orice, ea caută pacea, armonia şi tinde să evite conflictele şi orice risc de a fi rănită emoţional. Hotărâtă, exigentă şi perfecţionistă, are multe aşteptări de la viaţa personală şi profesională, în timp ce, la rândul ei, îşi asumă responsabilităţile.” Este mult, nu-i aşa? Ei bine, mare parte din descriere este adevărată, zic eu. Nu îmi plac conflictele şi mai degrabă prefer să trăiesc în pace cu toţi!

  Ce înseamnă numele? Când m-am căsătorit cu Eddy, am devenit „Johnson”. Nu îmi mai scriam numele de familie islandez, Gudsteinsdottir; acum eram Johnson. Familia Johnson este foarte respectată în Mauritius, locul de unde vine soţul meu, aşa că era o onoare să port acel nume.

  Când am fost botezată, la vârsta de doisprezece ani, am devenit creştină, fiică a Regelui regilor. Numele acesta înseamnă mult pentru mine şi vreau să fiu vrednică să port numele Domnului. Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii, îmi spune ceva. Dacă Dumnezeu este un Dumnezeu al păcii, şi eu ar trebui să fiu asociată cu pacea. Erna Împăciuitoarea — sună bine, nu-i aşa? Încearcă să faci acelaşi lucru cu numele tău. Scrie sau rosteşte numele tău:____________, apoi adaugă Împăciuitoarea şi vezi ce îţi spune.

  În Biblie, în special în Vechiul Testament, oamenii primeau nume care să spună ceva despre ei, despre caracterul lor sau despre locul de unde erau ei. Mi-ar plăcea să am numele asociat cu împăciuirea, ţie nu? Această lume suferă din cauza tuturor conflictelor; este nevoie de oameni împăciuitori. Poţi să fii tu sau eu, trăindu-ne viaţa acolo unde ne-a pus Dumnezeu.

  Ce înseamnă un nume? Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Ce nume minunat! Cred că numele şi caracterele noastre sunt totul! Fie ca toate să fim cunoscute ca împăciuitoare pentru împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este rugăciunea şi dorinţa mea pentru voi toate!


  Erna Johnson

  Ce înseamnă numele? - 2019. Ce înseamnă un nume? Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Ce nume minunat! Cred că numele şi caracterele noastre sunt totul! Fie ca toate să fim cunoscute ca împăciuitoare pentru împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este rugăciunea şi dorinţa mea pentru voi toate!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...