Ce înseamnă numele?

  Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului şi i-a pus numele „Domnul păcii”. – Judecătorii 6:24

  Biblia ne oferă multe nume pentru Dumnezeu, dar cel pe care îl iubesc cel mai mult este Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Mă întrebam ce anume înseamnă numele meu, aşa că am căutat pe Google. Iată ce am descoperit: „Erna – este foarte selectivă în prietenie şi în dragoste. Mai presus de orice, ea caută pacea, armonia şi tinde să evite conflictele şi orice risc de a fi rănită emoţional. Hotărâtă, exigentă şi perfecţionistă, are multe aşteptări de la viaţa personală şi profesională, în timp ce, la rândul ei, îşi asumă responsabilităţile.” Este mult, nu-i aşa? Ei bine, mare parte din descriere este adevărată, zic eu. Nu îmi plac conflictele şi mai degrabă prefer să trăiesc în pace cu toţi!

  Ce înseamnă numele? Când m-am căsătorit cu Eddy, am devenit „Johnson”. Nu îmi mai scriam numele de familie islandez, Gudsteinsdottir; acum eram Johnson. Familia Johnson este foarte respectată în Mauritius, locul de unde vine soţul meu, aşa că era o onoare să port acel nume.

  Când am fost botezată, la vârsta de doisprezece ani, am devenit creştină, fiică a Regelui regilor. Numele acesta înseamnă mult pentru mine şi vreau să fiu vrednică să port numele Domnului. Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii, îmi spune ceva. Dacă Dumnezeu este un Dumnezeu al păcii, şi eu ar trebui să fiu asociată cu pacea. Erna Împăciuitoarea — sună bine, nu-i aşa? Încearcă să faci acelaşi lucru cu numele tău. Scrie sau rosteşte numele tău:____________, apoi adaugă Împăciuitoarea şi vezi ce îţi spune.

  În Biblie, în special în Vechiul Testament, oamenii primeau nume care să spună ceva despre ei, despre caracterul lor sau despre locul de unde erau ei. Mi-ar plăcea să am numele asociat cu împăciuirea, ţie nu? Această lume suferă din cauza tuturor conflictelor; este nevoie de oameni împăciuitori. Poţi să fii tu sau eu, trăindu-ne viaţa acolo unde ne-a pus Dumnezeu.

  Ce înseamnă un nume? Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Ce nume minunat! Cred că numele şi caracterele noastre sunt totul! Fie ca toate să fim cunoscute ca împăciuitoare pentru împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este rugăciunea şi dorinţa mea pentru voi toate!


  Erna Johnson

  Ce înseamnă numele? - 2019. Ce înseamnă un nume? Jehovah-Shalom, Dumnezeul păcii. Ce nume minunat! Cred că numele şi caracterele noastre sunt totul! Fie ca toate să fim cunoscute ca împăciuitoare pentru împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este rugăciunea şi dorinţa mea pentru voi toate!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...