Balonul mov

  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! – Matei 7:11

  În timp ce mergeam pe banda de alergat la sala de sport, priveam pe o fereastră mare pista de alergat din interior. O fetiţă mică, de aproximativ doi ani, hoinărea pe pistă. Ţinea un balon mov cu heliu, primit la un eveniment organizat într-una din sălile de conferinţă. Pe când exersam, nu am putut să nu observ zâmbetul ei în timp ce ţopăia.

  Apoi funda care era legată de balon i-a scăpat din mână şi acesta s-a înălţat până la tavan. A început să plângă şi de îndată a apărut tatăl ei. Fetiţa a arătat spre balonul la care nu mai putea ajunge şi l-a rugat pe tatăl ei să i-l aducă. A dat din cap şi a sărit cu braţele întinse ca să îi demonstreze că nu poate ajunge la balon. Apoi nu l-am mai văzut după ce a intrat pe un coridor.

  Ştiu exact cum te simţi, fetiţo! mă gândeam privind pe fereastră la fetiţa tristă care se uita în sus. Mă gândeam la unele rugăciuni pe care, aparent, Dumnezeu nu mi le-a îndeplinit. Uneori visurile şi speranţele noastre ne scapă printre degete şi Tatăl nostru cel ceresc nu ni le aduce înapoi. Mă întrebam ce anume încerca Dumnezeu să mă înveţe din acea întâmplare. Tatăl fetiţei s-a întors cu o femeie din personalul centrului comunitar. Avea un băţ lung, dar nu suficient de lung ca să ajungă la fundiţa balonului. Apoi, tatăl a luat băţul şi, după câteva încercări, a reuşit să îi inapoieze balonul fetiţei lui. Din nou fericită, fetiţa a plecat ţinându-se de mâna tatălui.

  Mă gândeam la ceea ce tocmai văzusem, dându-mi seama că Dumnezeu intenţionase să mă înveţe ceva. Balonul simboliza dorinţele mele. Apoi mi-a venit în minte Matei 7:11. Dumnezeu vrea să îmi dea daruri bune mie, copilul Lui. Totuşi mi-am mai amintit o altă poveste care a fost prezentată la toate ştirile, despre un balon şi un copil. Copilaşul a înghiţit o bucată de balon spart şi a ajuns în moarte cerebrală din cauza lipsei de oxigen. În acest caz, balonul a fost periculos şi nicidecum o sursă de fericire.

  Tatăl meu ceresc, în infinita Lui înţelepciune, ştie că ceea ce vreau nu este întotdeauna cel mai bun lucru pentru mine. Acele câteva momente de pe banda de alergat, văzând acea întâmplare cu balonul mov, m-au ajutat să-mi reînnoiesc încrederea în Tatăl meu ceresc cel iubitor.


  Marsha Hammond-Brummel

  Balonul mov - 2019. Tatăl meu ceresc, în infinita Lui înţelepciune, ştie că ceea ce vreau nu este întotdeauna cel mai bun lucru pentru mine. Acele câteva momente de pe banda de alergat, văzând acea întâmplare cu balonul mov, m-au ajutat să-mi reînnoiesc încrederea în Tatăl meu ceresc cel iubitor.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...