Strălucitoare

  Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine. – Psalmii 34:5

  În familie am fost a treia din cei şase copii. Dacă citeşti despre copiii mijlocii, vei vedea că aceştia sunt cel mai greu de clasificat. Ei pot fi de la foarte extravertiţi la dureros de timizi. Eu eram foarte timidă şi aveam o conştiinţă foarte sensibilă, exact opusul surorii mele mai mari (a doua din cei şase). Eu eram copilul care izbucnea în plâns când mama se uita puţin mai ciudat la mine.

  Simţeam foarte puternic nevoia de a-i mulţumi pe toţi. Rezultatul acestui lucru a fost o viaţă de vină şi ruşine ascunse adânc în suflet. La vârsta de doisprezece ani sufeream deja de pre-ulcer. Pentru mine era un lucru natural să mă învinovăţesc pentru orice. Mă convinsesem singură că eram foarte rea, deoarece îmi cunoşteam foarte bine motivele.

  Am devenit perfecţionistă din punct de vedere spiritual. Ştiam că Dumnezeu mă iubeşte. Biblia spunea aşa şi Dumnezeu nu minte. Dar eram convinsă că El era dezamăgit de mine. Aflasem că Dumnezeu îmi putea citi gândurile şi motivele inimii. El ştia cât de rea eram în sinea mea. El ştia că eu ştiam ce este bine. Dar cu cât încercam mai mult să devin mai bună, cu atât simţeam mai multă ruşine. Nu găseam alinare.

  Eram intr-un cerc distrugător al înşelăciunii lui Satana. El este tatăl minciunilor şi eu îl credeam.

  Doar când Duhul Sfânt a început să mă ajute să înţeleg şi să îmi însuşesc adevărata Evanghelie, doar atunci minciunile lui Satana au început să aibă un efect tot mai mic asupra mea. Au început să îmi cadă solzii de pe ochi şi am văzut adevăratul caracter al lui Dumnezeu — un Dumnezeu care nu doar că mă iubeşte, dar îi place de mine!

  Încetul cu încetul am început să înţeleg că El Se bucură de mine nu pentru ceea ce fac, ci pentru ceea ce sunt. Mântuirea este o persoană şi numele ei este Isus Hristos.

  Am descoperit că atunci când petrec timp ca să-L cunosc pe Isus, sunt schimbată. Pot să mă trezesc dimineaţa şi să ştiu că atunci când privesc la Mântuitorul meu, pentru El sunt strălucitoare! Niciodată nu este nevoie să mă las acoperită de ruşine. „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus” (Romani 8:1).

  Permite-i Duhului Sfânt să te înveţe şi să te transforme pentru a crede adevărul, iar adevărul te va elibera de vina si ruşinea distructivă.


  Lee Lee Dart

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...