Strălucitoare

Când îţi întorci privirile spre El, te luminezi de bucurie şi nu ţi se umple faţa de ruşine. – Psalmii 34:5

În familie am fost a treia din cei şase copii. Dacă citeşti despre copiii mijlocii, vei vedea că aceştia sunt cel mai greu de clasificat. Ei pot fi de la foarte extravertiţi la dureros de timizi. Eu eram foarte timidă şi aveam o conştiinţă foarte sensibilă, exact opusul surorii mele mai mari (a doua din cei şase). Eu eram copilul care izbucnea în plâns când mama se uita puţin mai ciudat la mine.

Simţeam foarte puternic nevoia de a-i mulţumi pe toţi. Rezultatul acestui lucru a fost o viaţă de vină şi ruşine ascunse adânc în suflet. La vârsta de doisprezece ani sufeream deja de pre-ulcer. Pentru mine era un lucru natural să mă învinovăţesc pentru orice. Mă convinsesem singură că eram foarte rea, deoarece îmi cunoşteam foarte bine motivele.

Am devenit perfecţionistă din punct de vedere spiritual. Ştiam că Dumnezeu mă iubeşte. Biblia spunea aşa şi Dumnezeu nu minte. Dar eram convinsă că El era dezamăgit de mine. Aflasem că Dumnezeu îmi putea citi gândurile şi motivele inimii. El ştia cât de rea eram în sinea mea. El ştia că eu ştiam ce este bine. Dar cu cât încercam mai mult să devin mai bună, cu atât simţeam mai multă ruşine. Nu găseam alinare.

Eram intr-un cerc distrugător al înşelăciunii lui Satana. El este tatăl minciunilor şi eu îl credeam.

Doar când Duhul Sfânt a început să mă ajute să înţeleg şi să îmi însuşesc adevărata Evanghelie, doar atunci minciunile lui Satana au început să aibă un efect tot mai mic asupra mea. Au început să îmi cadă solzii de pe ochi şi am văzut adevăratul caracter al lui Dumnezeu — un Dumnezeu care nu doar că mă iubeşte, dar îi place de mine!

Încetul cu încetul am început să înţeleg că El Se bucură de mine nu pentru ceea ce fac, ci pentru ceea ce sunt. Mântuirea este o persoană şi numele ei este Isus Hristos.

Am descoperit că atunci când petrec timp ca să-L cunosc pe Isus, sunt schimbată. Pot să mă trezesc dimineaţa şi să ştiu că atunci când privesc la Mântuitorul meu, pentru El sunt strălucitoare! Niciodată nu este nevoie să mă las acoperită de ruşine. „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus” (Romani 8:1).

Permite-i Duhului Sfânt să te înveţe şi să te transforme pentru a crede adevărul, iar adevărul te va elibera de vina si ruşinea distructivă.


Lee Lee Dart

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video