Doar cu o zi înainte

  Vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele. – loel 2:25

  Fratele meu, Sam, şi-a dat seama că avea probleme serioase când a pierdut maşina familiei. În încercarea de a uşura această situaţie tulburătoare, el a hotărât să se mute împreună cu familia mai aproape de şcoala copiilor şi de alte servicii pe care le folosea frecvent. Curând a găsit şi casa ideală. Sam a anunţat proprietarul casei în care locuia cu chirie că urmează să se mute împreună cu familia, aşa că proprietarul a semnat un contract cu un chiriaş nou.

  Cu doar o săptămână înainte ca noul chiriaş să se mute, Sam a aflat că locuinţa in care urmau să se mute ei fusese scoasă de pe piaţă. Toată familia a început să caute frenetic o altă casă, dar majoritatea agenţiilor erau închise în perioada Crăciunului şi Revelionului. Familia şi prietenii au început să se roage. Eu am cerut făgăduinţele din Biblie: „Veţi mânca şi vă veţi sătura” (loel 2:26) şi „am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea” (Psalmii 37:25).

  Sam avea bătături la picioare de la zilele lungi în care a străbătut străzile aglomerate în căutarea unei case în cele mai cunoscute zone ale oraşului Johannesburg, îi era foame, teama îl cuprinsese şi era dezamăgit. Cu o zi înainte ca familia lui să fie evacuată, un străin s-a apropiat de el şi i-a vorbit, întrebându-l cum îi merge. Fratele meu, introvertit din fire, în mod surprinzător şi-a vărsat sufletul înaintea acestui străin. Străinul a ascultat şi apoi a scris un nume, o adresă şi un număr de telefon pe o bucată de hârtie. I-a spus lui Sam să contacteze acea persoană, care se pare că avea case de închiriat. Apoi străinul i-a urat succes lui Sam înainte de se face nevăzut în mulţime.

  Disperat, Sam a sunat la acel număr de telefon. O voce plăcută i-a confirmat că aveau o casă disponibilă pentru a fi închiriată. Sam a mers degrabă să semneze contractul. Mai târziu, ajuns acasă, proprietarul fostei case unde locuiseră, iritat, a întrebat: „Când veţi evacua casa?”

  „Mâine”, a răspuns Sam încrezător. Dumnezeu i-a ferit familia de umilinţa şi pericolul vieţii de stradă. Câteva luni mai târziu, Dumnezeu a răsplătit anii pe care îi mâncaseră lăcustele, când Sam a fost promovat la locul de muncă şi salariul lui a fost dublat, inclusiv toate beneficiile. Familia s-a mutat într-o locuinţă mai confortabilă, Sam a reuşit să îşi cumpere altă maşină şi copiii şi-au continuat educaţia.

  Deşi Sam nu cunoştea viitorul, Isus vede sfârşitul unui lucru chiar de la început. Mare este credincioşia Lui când răspunde la rugăciunile copiilor Săi!


  Edith Kiggundu

  Doar cu o zi înainte - 2019. Câteva luni mai târziu, Dumnezeu a răsplătit anii pe care îi mâncaseră lăcustele, când Sam a fost promovat la locul de muncă şi salariul lui a fost dublat, inclusiv toate beneficiile. Familia s-a mutat într-o locuinţă mai confortabilă, Sam a reuşit să îşi cumpere altă maşină şi copiii şi-au continuat educaţia.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...