Doar cu o zi înainte

Vă voi răsplăti astfel anii pe care i-au mâncat lăcustele. – loel 2:25

Fratele meu, Sam, şi-a dat seama că avea probleme serioase când a pierdut maşina familiei. În încercarea de a uşura această situaţie tulburătoare, el a hotărât să se mute împreună cu familia mai aproape de şcoala copiilor şi de alte servicii pe care le folosea frecvent. Curând a găsit şi casa ideală. Sam a anunţat proprietarul casei în care locuia cu chirie că urmează să se mute împreună cu familia, aşa că proprietarul a semnat un contract cu un chiriaş nou.

Cu doar o săptămână înainte ca noul chiriaş să se mute, Sam a aflat că locuinţa in care urmau să se mute ei fusese scoasă de pe piaţă. Toată familia a început să caute frenetic o altă casă, dar majoritatea agenţiilor erau închise în perioada Crăciunului şi Revelionului. Familia şi prietenii au început să se roage. Eu am cerut făgăduinţele din Biblie: „Veţi mânca şi vă veţi sătura” (loel 2:26) şi „am fost tânăr şi am îmbătrânit, dar n-am văzut pe cel neprihănit părăsit, nici pe urmaşii lui cerşindu-şi pâinea” (Psalmii 37:25).

Sam avea bătături la picioare de la zilele lungi în care a străbătut străzile aglomerate în căutarea unei case în cele mai cunoscute zone ale oraşului Johannesburg, îi era foame, teama îl cuprinsese şi era dezamăgit. Cu o zi înainte ca familia lui să fie evacuată, un străin s-a apropiat de el şi i-a vorbit, întrebându-l cum îi merge. Fratele meu, introvertit din fire, în mod surprinzător şi-a vărsat sufletul înaintea acestui străin. Străinul a ascultat şi apoi a scris un nume, o adresă şi un număr de telefon pe o bucată de hârtie. I-a spus lui Sam să contacteze acea persoană, care se pare că avea case de închiriat. Apoi străinul i-a urat succes lui Sam înainte de se face nevăzut în mulţime.

Disperat, Sam a sunat la acel număr de telefon. O voce plăcută i-a confirmat că aveau o casă disponibilă pentru a fi închiriată. Sam a mers degrabă să semneze contractul. Mai târziu, ajuns acasă, proprietarul fostei case unde locuiseră, iritat, a întrebat: „Când veţi evacua casa?”

„Mâine”, a răspuns Sam încrezător. Dumnezeu i-a ferit familia de umilinţa şi pericolul vieţii de stradă. Câteva luni mai târziu, Dumnezeu a răsplătit anii pe care îi mâncaseră lăcustele, când Sam a fost promovat la locul de muncă şi salariul lui a fost dublat, inclusiv toate beneficiile. Familia s-a mutat într-o locuinţă mai confortabilă, Sam a reuşit să îşi cumpere altă maşină şi copiii şi-au continuat educaţia.

Deşi Sam nu cunoştea viitorul, Isus vede sfârşitul unui lucru chiar de la început. Mare este credincioşia Lui când răspunde la rugăciunile copiilor Săi!


Edith Kiggundu

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video