Binecuvântat pentru a fi o binecuvântare

  Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. – Geneza 12:2

  Într-o dimineaţă răcoroasă de duminică eram la o tabără pentru familie şi ne bucuram de peisajul natural minunat pe care l-a creat Dumnezeu pentru plăcerea noastră. Lăudat fie Domnul, Creatorul nostru, că încă ne permite să ne bucurăm de munca Sa creatoare chiar şi într-o lume întunecată de păcat! Priveşte astăzi spre cer şi gândeşte-te la Creatorul care Se bucură văzându-ţi plăcerea pe care o ai când priveşti în jur. Dacă cerul dimineţii este întunecat sau ploios, bucură-te de el ştiind că a fost creat de Dumnezeu. În curând, soarele va străluci din nou. El are un plan pentru ziua ta. În acea dimineaţă, în tabără, am întâlnit o prietenă la cantină. Ea mi-a spus că, doar cu două zile înainte, a avut un vis despre mine. Dorise să îmi spună visul, dar nu reuşise să găsească timp să vorbim.

  „În visul meu”, a spus ea, „eram la o întâlnire unde oamenii semnau într-o carte mare. Nu cunosc motivul pentru întâlnire sau de ce semnau în acea carte. Când mi-a venit rândul să semnez, am luat pixul, dar nu ştiam ce trebuie să fac. M-am apropiat de carte şi eram pregătită să scriu pe ultima pagină goală. Din curiozitate, am întors paginile să văd ce se scrisese deja în carte. Inima a început să îmi bată mai repede, mâinile îmi tremurau şi ochii mi s-au deschis larg de uimire când am văzut numele tău scris pe fiecare pagină! Nu înţelegeam ce văd. M-am trezit şi I-am cerut Domnului să mă ajute să înţeleg semnificaţia visului.”

  În timp ce prietena mea vorbea, cineva a venit la cantină şi ne-a anunţat că era planificată o întâlnire după micul dejun şi toate femeile din tabără erau rugate să participe. Ajunsă în camera unde se ţinea întâlnirea, am aflat că ne adunaserăm acolo cu scopul de a alege un director pentru departamentul Misiunea femeilor hispanice din acea zonă. La cinci femei din state diferite li s-a cerut să nominalizeze o persoană pe care ar dori să o vadă în poziţia de lider. Voturile au fost adunate. Spre surprinderea mea, am fost aleasă pentru a ocupa această funcţie de conducere.

  Dragă soră, uneori noi nu putem vedea clar planul lui Dumnezeu pentru noi. Ne grăbim şi chiar depunem eforturi pentru a face să se întâmple unele lucruri. Este mult mai uşor doar să ne încredem cu umilinţă în Isus Hristos, să îi slujim acolo unde suntem şi să aşteptăm cu răbdare descoperirea voii Sale.

  Trebuie doar să ştii că viaţa ta este în calendarul Său divin. El te va binecuvânta şi, la rândul tău, tu vei fi o binecuvântare pentru El, ajutând să îi faci cunoscut numele în toată lumea.


  Bezaida (Betzy) Castro

  Binecuvântat pentru a fi o binecuvântare - 2019. Dragă soră, uneori noi nu putem vedea clar planul lui Dumnezeu pentru noi. Ne grăbim şi chiar depunem eforturi pentru a face să se întâmple unele lucruri. Este mult mai uşor doar să ne încredem cu umilinţă în Isus Hristos, să îi slujim acolo unde suntem şi să aşteptăm cu răbdare descoperirea voii Sale.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...