Costumul negru

  „Prietene”, i-a zis el, „cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?” Omul acela a amuţit. – Matei 22:12

  Fiului meu, Will, nu îi place să se îmbrace la costum. Niciodată nu i-a plăcut. Will refuza să poarte costum chiar şi la festivitatea de absolvire a liceului. M-am oferit să îi cumpăr un costum, dar nicidecum nu a acceptat. În cele din urmă a purtat o cămaşă hawaiiană. Îi stătea bine, dar nu era îmbrăcat la fel de bine ca majoritatea colegilor lui de clasă. Câţiva ani mai târziu, prietenul lui, Daniel, i-a cerut lui Will să fie cavaler de onoare la nunta lui. În momentul când l-a rugat, mai erau doar câteva săptămâni până la nuntă. Daniel i-a spus lui Will că avea nevoie de un costum negru şi o cămaşă albă. Daniel îi oferea cravata.

  Will lucrează la o universitate în orăşelul Lillooet, Columbia Britanică, aşa că nu este tocmai uşor să faci cumpărături. Cu doar câteva zile înainte de nuntă, Will încă nu avea costum. Când l-am întrebat despre acest lucru, el mi-a spus că va căuta la un magazin de vechituri din drumul lui când va merge în vizită la nişte rude. Nu eram sigură că Will va putea să îşi găsească un costum negru, cu atât mai puţin unul care să îi vină bine. Nu îşi dorea să cumpere un costum pentru că, aşa cum mi-a spus, nu avea de gând să îl mai poarte vreodată. Eram îngrijorată, deoarece Will îi făcuse o promisiune lui Daniel.

  În rugăciunile mele de la devoţionalul de dimineaţă, aveam o cerere specială înaintea Domnului despre nevoia de un costum negru pentru Will, unul care să se potrivească la nuntă. Doamne, nu mai avem mult timp la dispoziţie şi este important ca el să fie îmbrăcat corespunzător pentru nuntă!

  Şi soţul meu a venit cu aceeaşi nevoie înaintea Domnului. În timp ce se ruga pentru acest lucru, dintr-odată i-a fugit mintea la fratele lui, John, care avea un costum negru. John are aproximativ aceeaşi constituţie ca Will. Costumul era deja la curăţătorie, gata să fie luat! John l-a adus cu el în ziua următoare când a venit în vizită.

  Costumul i-a venit foarte bine lui Will. Era îmbrăcat adecvat pentru nuntă. Dumnezeu i-a adus acest gând în minte ca răspuns la nevoia noastră. Părea o cerere aproape imposibilă să îl rugăm pe Dumnezeu pentru un costum negru, dar El a avut soluţia potrivită. „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). Şi tu te poţi încrede în El!


  Martha (Marty) Cunnington

  Costumul negru - 2019. Costumul i-a venit foarte bine lui Will. Era îmbrăcat adecvat pentru nuntă. Dumnezeu i-a adus acest gând în minte ca răspuns la nevoia noastră. Părea o cerere aproape imposibilă să îl rugăm pe Dumnezeu pentru un costum negru, dar El a avut soluţia potrivită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...