Costumul negru

„Prietene”, i-a zis el, „cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?” Omul acela a amuţit. – Matei 22:12

Fiului meu, Will, nu îi place să se îmbrace la costum. Niciodată nu i-a plăcut. Will refuza să poarte costum chiar şi la festivitatea de absolvire a liceului. M-am oferit să îi cumpăr un costum, dar nicidecum nu a acceptat. În cele din urmă a purtat o cămaşă hawaiiană. Îi stătea bine, dar nu era îmbrăcat la fel de bine ca majoritatea colegilor lui de clasă. Câţiva ani mai târziu, prietenul lui, Daniel, i-a cerut lui Will să fie cavaler de onoare la nunta lui. În momentul când l-a rugat, mai erau doar câteva săptămâni până la nuntă. Daniel i-a spus lui Will că avea nevoie de un costum negru şi o cămaşă albă. Daniel îi oferea cravata.

Will lucrează la o universitate în orăşelul Lillooet, Columbia Britanică, aşa că nu este tocmai uşor să faci cumpărături. Cu doar câteva zile înainte de nuntă, Will încă nu avea costum. Când l-am întrebat despre acest lucru, el mi-a spus că va căuta la un magazin de vechituri din drumul lui când va merge în vizită la nişte rude. Nu eram sigură că Will va putea să îşi găsească un costum negru, cu atât mai puţin unul care să îi vină bine. Nu îşi dorea să cumpere un costum pentru că, aşa cum mi-a spus, nu avea de gând să îl mai poarte vreodată. Eram îngrijorată, deoarece Will îi făcuse o promisiune lui Daniel.

De același autor

Totul nou

În rugăciunile mele de la devoţionalul de dimineaţă, aveam o cerere specială înaintea Domnului despre nevoia de un costum negru pentru Will, unul care să se potrivească la nuntă. Doamne, nu mai avem mult timp la dispoziţie şi este important ca el să fie îmbrăcat corespunzător pentru nuntă!

Şi soţul meu a venit cu aceeaşi nevoie înaintea Domnului. În timp ce se ruga pentru acest lucru, dintr-odată i-a fugit mintea la fratele lui, John, care avea un costum negru. John are aproximativ aceeaşi constituţie ca Will. Costumul era deja la curăţătorie, gata să fie luat! John l-a adus cu el în ziua următoare când a venit în vizită.

Costumul i-a venit foarte bine lui Will. Era îmbrăcat adecvat pentru nuntă. Dumnezeu i-a adus acest gând în minte ca răspuns la nevoia noastră. Părea o cerere aproape imposibilă să îl rugăm pe Dumnezeu pentru un costum negru, dar El a avut soluţia potrivită. „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). Şi tu te poţi încrede în El!


Martha (Marty) Cunnington

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Costumul negru - 2019. „Prietene", i-a zis el, „cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?" Omul acela a amuţit. - Matei 22:12 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.