Costumul negru

  „Prietene”, i-a zis el, „cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?” Omul acela a amuţit. – Matei 22:12

  Fiului meu, Will, nu îi place să se îmbrace la costum. Niciodată nu i-a plăcut. Will refuza să poarte costum chiar şi la festivitatea de absolvire a liceului. M-am oferit să îi cumpăr un costum, dar nicidecum nu a acceptat. În cele din urmă a purtat o cămaşă hawaiiană. Îi stătea bine, dar nu era îmbrăcat la fel de bine ca majoritatea colegilor lui de clasă. Câţiva ani mai târziu, prietenul lui, Daniel, i-a cerut lui Will să fie cavaler de onoare la nunta lui. În momentul când l-a rugat, mai erau doar câteva săptămâni până la nuntă. Daniel i-a spus lui Will că avea nevoie de un costum negru şi o cămaşă albă. Daniel îi oferea cravata.

  Will lucrează la o universitate în orăşelul Lillooet, Columbia Britanică, aşa că nu este tocmai uşor să faci cumpărături. Cu doar câteva zile înainte de nuntă, Will încă nu avea costum. Când l-am întrebat despre acest lucru, el mi-a spus că va căuta la un magazin de vechituri din drumul lui când va merge în vizită la nişte rude. Nu eram sigură că Will va putea să îşi găsească un costum negru, cu atât mai puţin unul care să îi vină bine. Nu îşi dorea să cumpere un costum pentru că, aşa cum mi-a spus, nu avea de gând să îl mai poarte vreodată. Eram îngrijorată, deoarece Will îi făcuse o promisiune lui Daniel.

  În rugăciunile mele de la devoţionalul de dimineaţă, aveam o cerere specială înaintea Domnului despre nevoia de un costum negru pentru Will, unul care să se potrivească la nuntă. Doamne, nu mai avem mult timp la dispoziţie şi este important ca el să fie îmbrăcat corespunzător pentru nuntă!

  Şi soţul meu a venit cu aceeaşi nevoie înaintea Domnului. În timp ce se ruga pentru acest lucru, dintr-odată i-a fugit mintea la fratele lui, John, care avea un costum negru. John are aproximativ aceeaşi constituţie ca Will. Costumul era deja la curăţătorie, gata să fie luat! John l-a adus cu el în ziua următoare când a venit în vizită.

  Costumul i-a venit foarte bine lui Will. Era îmbrăcat adecvat pentru nuntă. Dumnezeu i-a adus acest gând în minte ca răspuns la nevoia noastră. Părea o cerere aproape imposibilă să îl rugăm pe Dumnezeu pentru un costum negru, dar El a avut soluţia potrivită. „Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos” (Filipeni 4:19). Şi tu te poţi încrede în El!


  Martha (Marty) Cunnington

  Costumul negru - 2019. Costumul i-a venit foarte bine lui Will. Era îmbrăcat adecvat pentru nuntă. Dumnezeu i-a adus acest gând în minte ca răspuns la nevoia noastră. Părea o cerere aproape imposibilă să îl rugăm pe Dumnezeu pentru un costum negru, dar El a avut soluţia potrivită.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...