Să nu abandonezi niciodată!

  Noe era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui: Noe umbla cu Dumnezeu. – Geneza 6:9

  Noe a umblat cu Dumnezeu la fel ca Enoh, dar dintr-un motiv oarecare, Dumnezeu nu l-a luat la cer. Probabil din cauză că Noe a trăit în vremuri cruciale, chiar înainte ca Dumnezeu să distrugă lumea printr-un potop teribil. Dumnezeu ştia că viaţa lui Noe va fi o inspiraţie pentru noi, care trăim în condiţii asemănătoare, chiar înainte de distrugerea finală la venirea lui Isus.

  Noe era de neclintit în ascultarea sa faţă de Dumnezeu. Într-o zi, Dumnezeu a spus: „Vreau să construieşti o barcă imensă.” O barcă? Pe pământ uscat? Când ploaia le era cu totul necunoscută? Fără să protesteze, Noe a început de îndată construcţia. Apoi Dumnezeu a spus: „Avertizează-i pe cei care vin să te vadă de dezastrul care se apropie.” Noe a făcut acest lucru, în ciuda ridiculizării celor din jur. Îşi dădeau ochii peste cap, se loveau cu palma peste frunte şi făceau comentarii batjocoritoare despre judecata lui sănătoasă. Apoi, într-o zi fără nori, Dumnezeu a spus: „Intră în corabie cu toate animalele şi toţi cei care doresc să intre.” Noe a ascultat în ciuda batjocurii generale tot mai crescânde, pe măsură ce o zi frumoasă urma altei zile frumoase. Apoi, credincios cuvântului Său, ca întotdeauna, Dumnezeu a trimis ploaie. Fiecare creatură vie din afara corăbiei a pierit.

  Condiţiile din corabie au început să devină o rutină. Când furtuna mugea, familia lui Noe a trebuit să ţină ferestrele închise până când ploaia avea să treacă. Mirosul de la atât de multe animale cu siguranţă că a fost înţepător. Stomacul lor era deranjat de apele învolburate şi de faptul că trebuiau să hrănească, să adape şi să se îngrijească la nesfârşit de animale. Cu siguranţă că Noe nu s-a gândit să abandoneze corabia.

  La fel ca în zilele lui Noe, Dumnezeu ne-a pus la dispoziţie o „corabie” pentru noi astăzi, în faţa furtunii care vine. Noi o numim biserică. Când ne predăm vieţile lui Isus, El ne invită să intrăm şi ne cere să lucrăm cu El pentru fericirea şi salvarea tovarăşilor de călătorie. Aceasta nu este întotdeauna o sarcină uşoară. Uneori ne descurajăm, suntem răniţi sau supăraţi din cauza răspunsului la eforturile noastre. Dar Dumnezeu spune: „Stai neclintit. Continuă să slujeşti celor care îţi fac inima să sângereze şi iartă-i de dragul Meu.” Trăim în vremuri critice. Satana face tot ce îi stă în putere să cauzeze probleme în „corabie”. Totuşi, oricât de neplăcută ar putea deveni viaţa în corabie în unele momente, soluţia nu este să pleci.

  Să învăţăm din exemplul lui Noe şi niciodată să nu abandonăm corabia!


  Revel Papaioannou

  Să nu abandonezi niciodată! - 2019. Uneori ne descurajăm, suntem răniţi sau supăraţi din cauza răspunsului la eforturile noastre. Dar Dumnezeu spune: „Stai neclintit. Continuă să slujeşti celor care îţi fac inima să sângereze şi iartă-i de dragul Meu.” Trăim în vremuri critice. Totuşi, oricât de neplăcută ar putea deveni viaţa în corabie în unele momente, soluţia nu este să pleci.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Pe cine reflectăm?

  Purtarea noastră ar trebui să reflecte statutul de copii ai lui Dumnezeu. Să ne rugăm zilnic să fim o oglindă a dragostei și a caracterului Tatălui.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...