Dumnezeu Se îngrijește de tine!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău. – Isaia 41:10

  Când aveam doi ani, familia mea s-a mutat în California. Tatăl meu era inginer proiectant şi lucra în domeniul apărării, aşa că ne mutam din loc în loc foarte des. Ne era greu în mod special atunci când trebuia să ne mutăm la mijlocul anului şcolar. Noii mei colegi de clasă îşi făcuseră deja prieteni pentru acel an. De obicei, nici profesorii nu ne ajutau foarte mult. (Ani mai târziu, când am început să predau, m-am asigurat că noii mei studenţi erau incluşi atunci când se alăturau clasei la mijlocul anului şcolar.)

  Pe când aveam şapte ani, familia mea s-a mutat în Bakersfield, California, unde temperatura ajunge uneori la 54° C! Mama mea era asistentă medicală şi lucra în fiecare zi, la fel ca tatăl meu. Au lăsat-o pe sora mea de treisprezece ani, Priscilla, să aibă grijă de mine. Eram în clasa a doua şi era la mijlocul anului şcolar. Totuşi, sora mea era mai interesată de un grup de adolescenţi cu care îşi petrecea timpul decât să aibă grijă de mine.

  Într-o zi, Priscilla a hotărât că ar trebui să facem o plimbare până în curtea gării şi să ne uităm la trenuri. Gara era cam la trei străzi depărtare de noi şi foarte multe trenuri erau oprite acolo. Priscilla a hotărât că am putea să ne urcăm pe un vagon de serviciu şi să ne prefacem că mergem undeva. Aşa am şi făcut. Dar, dintr-odată, trenul pe care eram a început să se mişte încet. Apoi a prins viteză. „Trebuie să sărim!” a exclamat Priscilla.

  Mie nu îmi place înălţimea, aşa că atunci când ea a încercat să sară i-am spus: „Sari tu prima şi apoi voi sări şi eu.” Priscilla a sărit la pământ şi a început să alerge pe lângă vagonul care era în mişcare, încercând să mă determine să sar şi eu. În cele din urmă am sărit şi m-am rostogolit pe rambleul din piatră de lângă şine. Este o minune că nu mi-am rupt picioarele! Îngerul meu păzitor cu adevărat a fost cu mine.

  Dumnezeu a făgăduit că întotdeauna va fi cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău: Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  Dumnezeu ne mai spune în Iosua 1:9: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te inspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.”

  Astăzi, El este cu tine.


  Anne Elaine Nelson

  Dumnezeu Se îngrijește de tine! - 2019. Dumnezeu a făgăduit că întotdeauna va fi cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău: Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Astăzi, El este cu tine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...