Dumnezeu Se îngrijește de tine!

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău. – Isaia 41:10

  Când aveam doi ani, familia mea s-a mutat în California. Tatăl meu era inginer proiectant şi lucra în domeniul apărării, aşa că ne mutam din loc în loc foarte des. Ne era greu în mod special atunci când trebuia să ne mutăm la mijlocul anului şcolar. Noii mei colegi de clasă îşi făcuseră deja prieteni pentru acel an. De obicei, nici profesorii nu ne ajutau foarte mult. (Ani mai târziu, când am început să predau, m-am asigurat că noii mei studenţi erau incluşi atunci când se alăturau clasei la mijlocul anului şcolar.)

  Pe când aveam şapte ani, familia mea s-a mutat în Bakersfield, California, unde temperatura ajunge uneori la 54° C! Mama mea era asistentă medicală şi lucra în fiecare zi, la fel ca tatăl meu. Au lăsat-o pe sora mea de treisprezece ani, Priscilla, să aibă grijă de mine. Eram în clasa a doua şi era la mijlocul anului şcolar. Totuşi, sora mea era mai interesată de un grup de adolescenţi cu care îşi petrecea timpul decât să aibă grijă de mine.

  Într-o zi, Priscilla a hotărât că ar trebui să facem o plimbare până în curtea gării şi să ne uităm la trenuri. Gara era cam la trei străzi depărtare de noi şi foarte multe trenuri erau oprite acolo. Priscilla a hotărât că am putea să ne urcăm pe un vagon de serviciu şi să ne prefacem că mergem undeva. Aşa am şi făcut. Dar, dintr-odată, trenul pe care eram a început să se mişte încet. Apoi a prins viteză. „Trebuie să sărim!” a exclamat Priscilla.

  Mie nu îmi place înălţimea, aşa că atunci când ea a încercat să sară i-am spus: „Sari tu prima şi apoi voi sări şi eu.” Priscilla a sărit la pământ şi a început să alerge pe lângă vagonul care era în mişcare, încercând să mă determine să sar şi eu. În cele din urmă am sărit şi m-am rostogolit pe rambleul din piatră de lângă şine. Este o minune că nu mi-am rupt picioarele! Îngerul meu păzitor cu adevărat a fost cu mine.

  Dumnezeu a făgăduit că întotdeauna va fi cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău: Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

  Dumnezeu ne mai spune în Iosua 1:9: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te inspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.”

  Astăzi, El este cu tine.


  Anne Elaine Nelson

  Dumnezeu Se îngrijește de tine! - 2019. Dumnezeu a făgăduit că întotdeauna va fi cu noi. „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău: Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10). Astăzi, El este cu tine.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...