Patru roți pentru dulap

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Dulapul pentru cărţi era vechi, dar îmi plăcea foarte mult. Îl primisem şi am hotărât să îl folosesc într-una din sălile de clasă din şcoala noastră. Totuşi, din cauza faptului că avea uşi din sticlă, am hotărât că nu ar fi sigur să stea în preajma copiilor. Aşa că l-am dus în depozitul şcolii până reuşeam să îl iau acasă.

  Când am pregătit totul pentru a-l duce acasă, am observat că una din roţile de la un picior al dulapului lipsea. Din această cauză, picioarele dulapului erau dezechilibrate şi nu mai stăteau aşa cum trebuie. Am rugat pe cineva să mai ia una din roţile dulapului şi am pus-o în geantă ca să ştiu exact dimensiunea şi tipul de care aveam nevoie. Fiindcă era vorba despre o roată mai veche, era greu să găsesc roţi pentru a le înlocui, aşa că m-am rugat înainte de a începe căutarea. Nu a durat mult până am avut convingerea că nu voi avea succes în căutarea mea, aşa că am hotărât în mintea mea că probabil va trebui să le iau şi pe celelalte două şi să las dulapul să stea doar pe picioarele lui, fără roţi. Totuşi, Dumnezeu ne cunoaşte nevoile şi dorinţele chiar şi după ce noi am uitat de ele.

  Într-o zi am trecut pe lângă un magazin de mobilă care urma să se închidă şi aveau promoţii. Am hotărât să opresc şi să mă uit la nişte noptiere pentru dormitor. După ce am vorbit cu vânzătoarea, am pornit spre ieşirea din magazin. În acel moment am observat patru roţi pentru dulap, care erau pe podea, chiar aproape de mine. Erau exact ca cele de care aveam eu nevoie pentru dulapul meu vechi şi nu erau ataşate la nicio piesă de mobilier. Le-am luat, le-am comparat cu roata pe care o aveam eu în geantă şi am observat că mărimea şi tipul corespundeau exact cu roţile de la dulapul meu vechi.

  Am întrebat-o pe vânzătoare dacă mi-ar putea vinde roţile. M-a întrebat dacă eram sigură că le voi putea folosi. I-am răspuns că „da”. Le-a luat din mâna mea şi le-a pus în geantă, mi le-a oferit fără niciun ban.

  Cu siguranţă că aş fi putut folosi dulapul şi fără roţi, dar Dumnezeu a dorit ca eu să învăţ că El este interesat chiar şi de lucrurile mici pe care ni le dorim şi El poate să ne poarte de grijă depăşind aşteptările noastre.

  De orice am avea nevoie, să ne încredem că Dumnezeu va purta de grijă conform cu voia Sa şi la timpul ales de El. Dacă vreodată te vei afla într-o situaţie în care eşti ispitit să te îndoieşti de grija lui Dumnezeu faţă de tine, adu-ţi aminte de cele patru roţi ale dulapului şi vei ştii că Dumnezeu chiar îţi poartă de grijă.


  Beatrice Banks

  Patru roți pentru dulap - 2019. De orice am avea nevoie, să ne încredem că Dumnezeu va purta de grijă conform cu voia Sa şi la timpul ales de El. Dacă vreodată te vei afla într-o situaţie în care eşti ispitit să te îndoieşti de grija lui Dumnezeu faţă de tine, adu-ţi aminte de cele patru roţi ale dulapului şi vei ştii că Dumnezeu chiar îţi poartă de grijă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...