Un vis din copilărie

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Visul meu din copilărie era să rămân necăsătorită ca să îmi pot dedica viaţa pe deplin Domnului. În fiecare vacanţă de vară, mama cosea rochii albe pentru noi toate, eram cinci surori, pentru a le purta la festivalul Flores de Mayo. Admiram uimită picturile din vechea biserică de piatră a lui Argao în timp ce canturas intonau cântece pe tonuri înalte în spaniolă pentru serviciul de închinare.

  Când am ajuns la colegiu, participam la biserică zilnic pentru a-mi potoli setea spirituală a sufletului meu.

  Din nefericire, la vârsta de şaisprezece ani m-am îndrăgostit şi am rămas însărcinată. Familia prietenului meu nu era de acord să ne căsătorim, deoarece noi doi aveam religii diferite.

  În ciuda acestei situaţii, am sesizat o perspectivă diferită în religia prietenului meu. Aveam simţământul de sfinţenie când ascultam cântecele de la biserica lui, dar simţeam şi sfinţenia Sabatului. Deşi mai târziu m-a părăsit pe mine şi pe fiica noastră, am primit botezul în biserica lui în secret.

  Ca mamă necăsătorită, am continuat colegiul sub grija părinţilor mei. Mama era profesoară la acelaşi liceu pe care îl frecventam eu, aşa că a descoperit că în fiecare vineri seara şi sâmbetele lipseam de la şcoală. Părinţii mei m-au obligat să promit că voi fi la şcoală sâmbăta, dar acest lucru era cu totul împotriva conştiinţei mele. Am aflat că Biblia ne învaţă că Dumnezeu a prevăzut ca ziua a şaptea a săptămânii să fie sfântă. Într-o seară, tatăl meu s-a supărat foarte tare şi mama m-a dat afară pe uşă. I-am implorat să nu facă acest lucru, deoarece însemna că trebuia să o las în urmă pe Ruvi, fetiţa mea de un an. În miez de noapte am fost obligată să plec, dar în inima mea auzeam melodia unui cor angelic cântând: „Doamne, ridică-mă!”

  Am stat cu noii mei prieteni de la biserică. Într-o noapte, fiindu-mi foarte dor de fetiţa mea, am plâns în somn. Apoi am visat că Isus îmi spunea: „Nu plânge, îţi voi da copilul înapoi.” Mi-a îndreptat privirea spre un loc frumos, plin cu pomi ornamentali înfloriţi, aliniaţi perfect pe un covor minunat de iarbă verde. Apoi m-a ridicat dintr-o groapă foarte întunecoasă la un loc cu lumină puternică. Astăzi, mamă a trei copii şi membră activă a bisericii, mă agăţ de speranţa cerului.

  Isus te va scoate şi pe tine din locul tău întunecat.


  Ruth Minoza-Gunida

  Un vis din copilărie - 2019. Mi-a îndreptat privirea spre un loc frumos, plin cu pomi ornamentali înfloriţi, aliniaţi perfect pe un covor minunat de iarbă verde. Apoi m-a ridicat dintr-o groapă foarte întunecoasă la un loc cu lumină puternică. Astăzi, mamă a trei copii şi membră activă a bisericii, mă agăţ de speranţa cerului.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...