Un vis din copilărie

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Visul meu din copilărie era să rămân necăsătorită ca să îmi pot dedica viaţa pe deplin Domnului. În fiecare vacanţă de vară, mama cosea rochii albe pentru noi toate, eram cinci surori, pentru a le purta la festivalul Flores de Mayo. Admiram uimită picturile din vechea biserică de piatră a lui Argao în timp ce canturas intonau cântece pe tonuri înalte în spaniolă pentru serviciul de închinare.

  Când am ajuns la colegiu, participam la biserică zilnic pentru a-mi potoli setea spirituală a sufletului meu.

  Din nefericire, la vârsta de şaisprezece ani m-am îndrăgostit şi am rămas însărcinată. Familia prietenului meu nu era de acord să ne căsătorim, deoarece noi doi aveam religii diferite.

  În ciuda acestei situaţii, am sesizat o perspectivă diferită în religia prietenului meu. Aveam simţământul de sfinţenie când ascultam cântecele de la biserica lui, dar simţeam şi sfinţenia Sabatului. Deşi mai târziu m-a părăsit pe mine şi pe fiica noastră, am primit botezul în biserica lui în secret.

  Ca mamă necăsătorită, am continuat colegiul sub grija părinţilor mei. Mama era profesoară la acelaşi liceu pe care îl frecventam eu, aşa că a descoperit că în fiecare vineri seara şi sâmbetele lipseam de la şcoală. Părinţii mei m-au obligat să promit că voi fi la şcoală sâmbăta, dar acest lucru era cu totul împotriva conştiinţei mele. Am aflat că Biblia ne învaţă că Dumnezeu a prevăzut ca ziua a şaptea a săptămânii să fie sfântă. Într-o seară, tatăl meu s-a supărat foarte tare şi mama m-a dat afară pe uşă. I-am implorat să nu facă acest lucru, deoarece însemna că trebuia să o las în urmă pe Ruvi, fetiţa mea de un an. În miez de noapte am fost obligată să plec, dar în inima mea auzeam melodia unui cor angelic cântând: „Doamne, ridică-mă!”

  Am stat cu noii mei prieteni de la biserică. Într-o noapte, fiindu-mi foarte dor de fetiţa mea, am plâns în somn. Apoi am visat că Isus îmi spunea: „Nu plânge, îţi voi da copilul înapoi.” Mi-a îndreptat privirea spre un loc frumos, plin cu pomi ornamentali înfloriţi, aliniaţi perfect pe un covor minunat de iarbă verde. Apoi m-a ridicat dintr-o groapă foarte întunecoasă la un loc cu lumină puternică. Astăzi, mamă a trei copii şi membră activă a bisericii, mă agăţ de speranţa cerului.

  Isus te va scoate şi pe tine din locul tău întunecat.


  Ruth Minoza-Gunida

  Un vis din copilărie - 2019. Mi-a îndreptat privirea spre un loc frumos, plin cu pomi ornamentali înfloriţi, aliniaţi perfect pe un covor minunat de iarbă verde. Apoi m-a ridicat dintr-o groapă foarte întunecoasă la un loc cu lumină puternică. Astăzi, mamă a trei copii şi membră activă a bisericii, mă agăţ de speranţa cerului.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...