Îți este sete?

  Isus i-a răspuns: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.” – loan 4:13,14

  Prima strofa a imnului „Fill My Cup, Lord”, scris de Richard Eugene Blanchard Sr., vorbeşte despre a auzi glasul lui Dumnezeu – la fel ca samariteanca de la fântână – şi ne invită să bem din izvorul care nu va seca niciodată. Totuşi, adesea noi căutăm să ne satisfacem setea prin lucrurile acestei vieţi, care aduc doar o satisfacţie temporară. Indiferent care ar fi trecutul nostru, mulţi dintre noi părem să nu fim împliniţi în unele aspecte ale vieţii. Astfel că ne căutăm împlinirea în dragoste, acceptare, familie, popularitate, lucruri materiale sau într-un scop anume – dar încă ne este sete.

  Îţi este sete astăzi? Femeii samaritene îi era sete şi căuta împlinirea în dragoste, acceptare şi dorinţa de a fi preţuită (loan 4:10-15). Deja avusese patru bărbaţi. Când Isus a întâlnit-o, ea era într-o relaţie cu un bărbat care nu era soţul ei (versetul 18). De-a lungul anilor, multe femei au fost judecate şi etichetate deoarece au avut mai mulţi parteneri de viaţă. Dar acuzatorii lor adesea nu înţeleg circumstanţele care le-au condus pe aceste femei neîmplinite să facă alegeri mai puţin fericite şi să fie în situaţii mai puţin favorabile. După ce am fost respinşi de cineva, majoritatea dintre noi, la fel ca femeia samariteană, simţim o nevoie profundă. Setea noastră de a rezolva această nevoie, oricare ar fi ea, ne determină să urmăm lucrurile care sperăm să ne potolească setea. Totuşi, în cele din urmă descoperim că majoritatea acestor lucruri ne satură doar temporar — şi rămânem tot însetaţi.

  Şi eu am fost însetată şi am făcut alegeri care credeam că îmi vor potoli setea, doar pentru a descoperi că sunt etichetată şi judecată. Totuşi sunt fericită că, asemenea femeii samaritene, L-am găsit pe Isus, care mă aştepta cu braţele deschise, cu o mimă iubitoare şi cu acceptare lipsită de judecată. El ştia că eu căutam să fiu iubită, acceptată şi să aparţin cuiva. El ştia că şopteam „ce nu cunosc” (versetul 22). El mi-a arătat că, dacă eu continuam să însetez după gratificare sexuală temporară şi după relaţii şi prietenii temporare, avea să îmi fie sete din nou. Isus mi-a oferit ceva mai bun. El mi-a dat viaţa veşnică. El mi-a dat dragoste necondiţionată. El mi-a dat un scop. El m-a acceptat. El chiar mi-a dat ceea ce nu ştiam că am nevoie.

  Îţi este sete şi ţie astăzi? Lasă-L pe Isus să te conducă la fântâna care nu va seca niciodată.


  Charmaine N. Williams Tate

  Îți este sete? - 2019. Şi eu am fost însetată şi am făcut alegeri care credeam că îmi vor potoli setea, doar pentru a descoperi că sunt etichetată şi judecată. Totuşi sunt fericită că, asemenea femeii samaritene, L-am găsit pe Isus, care mă aştepta cu braţele deschise, cu o mimă iubitoare şi cu acceptare lipsită de judecată. El ştia că eu căutam să fiu iubită
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...