Îți este sete?

  Isus i-a răspuns: „Oricui bea din apa aceasta îi va fi iarăşi sete. Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu în veac nu-i va fi sete, ba încă apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.” – loan 4:13,14

  Prima strofa a imnului „Fill My Cup, Lord”, scris de Richard Eugene Blanchard Sr., vorbeşte despre a auzi glasul lui Dumnezeu – la fel ca samariteanca de la fântână – şi ne invită să bem din izvorul care nu va seca niciodată. Totuşi, adesea noi căutăm să ne satisfacem setea prin lucrurile acestei vieţi, care aduc doar o satisfacţie temporară. Indiferent care ar fi trecutul nostru, mulţi dintre noi părem să nu fim împliniţi în unele aspecte ale vieţii. Astfel că ne căutăm împlinirea în dragoste, acceptare, familie, popularitate, lucruri materiale sau într-un scop anume – dar încă ne este sete.

  Îţi este sete astăzi? Femeii samaritene îi era sete şi căuta împlinirea în dragoste, acceptare şi dorinţa de a fi preţuită (loan 4:10-15). Deja avusese patru bărbaţi. Când Isus a întâlnit-o, ea era într-o relaţie cu un bărbat care nu era soţul ei (versetul 18). De-a lungul anilor, multe femei au fost judecate şi etichetate deoarece au avut mai mulţi parteneri de viaţă. Dar acuzatorii lor adesea nu înţeleg circumstanţele care le-au condus pe aceste femei neîmplinite să facă alegeri mai puţin fericite şi să fie în situaţii mai puţin favorabile. După ce am fost respinşi de cineva, majoritatea dintre noi, la fel ca femeia samariteană, simţim o nevoie profundă. Setea noastră de a rezolva această nevoie, oricare ar fi ea, ne determină să urmăm lucrurile care sperăm să ne potolească setea. Totuşi, în cele din urmă descoperim că majoritatea acestor lucruri ne satură doar temporar — şi rămânem tot însetaţi.

  Şi eu am fost însetată şi am făcut alegeri care credeam că îmi vor potoli setea, doar pentru a descoperi că sunt etichetată şi judecată. Totuşi sunt fericită că, asemenea femeii samaritene, L-am găsit pe Isus, care mă aştepta cu braţele deschise, cu o mimă iubitoare şi cu acceptare lipsită de judecată. El ştia că eu căutam să fiu iubită, acceptată şi să aparţin cuiva. El ştia că şopteam „ce nu cunosc” (versetul 22). El mi-a arătat că, dacă eu continuam să însetez după gratificare sexuală temporară şi după relaţii şi prietenii temporare, avea să îmi fie sete din nou. Isus mi-a oferit ceva mai bun. El mi-a dat viaţa veşnică. El mi-a dat dragoste necondiţionată. El mi-a dat un scop. El m-a acceptat. El chiar mi-a dat ceea ce nu ştiam că am nevoie.

  Îţi este sete şi ţie astăzi? Lasă-L pe Isus să te conducă la fântâna care nu va seca niciodată.


  Charmaine N. Williams Tate

  Îți este sete? - 2019. Şi eu am fost însetată şi am făcut alegeri care credeam că îmi vor potoli setea, doar pentru a descoperi că sunt etichetată şi judecată. Totuşi sunt fericită că, asemenea femeii samaritene, L-am găsit pe Isus, care mă aştepta cu braţele deschise, cu o mimă iubitoare şi cu acceptare lipsită de judecată. El ştia că eu căutam să fiu iubită
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...