Dumnezeu Își ține promisiunea

  Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare – zice Domnul oştirilor-şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

  La un moment dat am rămas în urmă cu plata ratelor la bancă, dar totuşi am rămas credincioasă în a înapoia zecimile şi darurile. Tocmai aflasem că o organizaţie naţională ce ajută proprietarii de case care au probleme susţinea un atelier de lucru cu prezentare în centrul oraşului Atlanta. Această organizaţie ajută proprietarii de case să îşi păstreze proprietatea, cerându-le creditorilor să reducă dobânzile. După ce am ajuns în centrul oraşului pentru prezentare, a trebuit să aştept mai mult decât mă gândeam pentru a primi ajutor la atelierul de lucru. Biletul de parcare urma să expire curând. Când am ajuns la maşină, deja îmi blocaseră roţile. A trebuit să plătesc cincizeci de dolari pentru a-mi debloca roţile. Doamne, am strigat eu, nu înţeleg. Nici măcar nu aveam bani. Şi acum se mai întâmplă şi asta!

  Am plecat de la acel atelier Iară a primi ajutorul de care aveam nevoie. Mi s-a spus că pot să accesez pagina de internet şi să depun online toate documentele necesare. De fiecare dată când am încercat, nu am reuşit. Într-o zi, în timp ce mă întorceam acasă de la lucru, am hotărât să opresc pe la biroul local din centrul oraşului Decatur. I-am explicat problema mea unui domn, care m-a ascultat şi apoi a primit o copie a documentelor mele, spunându-mi că urma să mă contacteze cineva în câteva săptămâni.

  Într-un final, am fost sunată de un reprezentant care mi-a pus nenumărate întrebări despre cât de mulţi bani cheltuiam pentru anumite lucruri, inclusiv următoarea întrebare: „Ce sumă oferiţi ca donaţii caritabile?” Când i-am spus cât oferim, el a răspuns: „Dacă donaţi atât de mult, atunci vă permiteţi să plătiţi şi ipoteca.”

  „Domnule”, am răspuns eu, „dacă organizaţia dumneavoastră alege să nu mă ajute din cauză că dăruiesc, este în regulă, deoarece acelaşi Dumnezeu care mi-a dat casa aceasta îmi poate da alta!” Cam la o lună după acea convorbire, compania de ipotecare m-a anunţat că urmau să îmi trimită nişte documente pe care să le semnez pentru a primi ajutor financiar care urma să vină sub formă de ipotecă fixă (neajustabilă) cu o scădere de 5% a dobânzii şi, mai mult, în următoarele două luni nu trebuia să plătesc ipoteca! Eram plină de bucurie! Dumnezeu le-a făcut o promisiune celor care plătesc cu credincioşie zecimea.

  Ştiu fără îndoială că Dumnezeu îşi ţine promisiunile!


  Deniece G. Anderson

  Dumnezeu Își ține promisiunea - 2019. „Domnule”, am răspuns eu, „dacă organizaţia dumneavoastră alege să nu mă ajute din cauză că dăruiesc, este în regulă, deoarece acelaşi Dumnezeu care mi-a dat casa aceasta îmi poate da alta!” Eram plină de bucurie! Dumnezeu le-a făcut o promisiune celor care plătesc cu credincioşie zecimea. Ştiu fără îndoială că Dumnezeu îşi ţine promisiunile!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...