Teamă și iubire

  În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica… Cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. – 1 loan 4:18

  Multe vieţi s-au intersectat cu a mea pe când slujeam ca terapeut de familie în comunitatea noastră. Fiecare persoană care intră pe uşa mea aduce o situaţie nouă care ilustrează principiile lui Dumnezeu ce stabilesc rezultatele interacţiunilor noastre. Versetul de astăzi ne prezintă cea mai bună formulă pentru provocările aduse de traiul cu alte fiinţe omeneşti, deoarece conflictul, dependenţele, anxietatea, depresia, anorexia, provocările creşterii şi educării unui copil, întristarea, fobiile şi deznădejdea, toate au un element comun — teama.

  Viaţa ne învaţă principii pentru a ne călăuzi alegerile şi comportamentul, dar un principiu pare să stea la bază. Orice comportament este determinat fie de teamă, fie de dragoste. Asemenea unui fierăstrău, noi putem alterna între cele două cu o regularitate frustrantă. Copiii acţionează din teamă, deoarece nu îşi doresc să piardă relaţia sigură pe care o au din partea părinţilor iubitori, consecvenţi. Pedepsele, ameninţările, ignorarea, criticile, lipsurile şi abuzul îl torturează pe copil cu deznădejde, neajutorare şi teamă. Gândul unui posibil abandon îi face pe oameni să acţioneze în mod înfricoşător. Devenim împotrivitori, neascultători şi sfidători şi îi infectăm pe cei din jurul nostru cu otrava fricii.

  Dragostea lui Dumnezeu este un model desăvârşit pentru interacţiunile noastre. Faptul că ne înţelegem temerile unii altora generează dragoste. Teama este dată la o parte. Comportamentul celor din jurul nostru începe să reflecte dragostea. Este foarte simplu! Dragostea lui Dumnezeu este transformatoare! Dacă ne dorim să fim înconjuraţi de oameni iubitori, trebuie să încercăm să înţelegem teama care stă la baza acţiunilor şi cuvintelor lor. Faptul că exprimăm această înţelegere începe să îi umple de dragostea şi încrederea pe care le oferă Dumnezeu. Le va fi mai uşor să înţeleagă că Dumnezeu îi poate iubi. Deşi acest concept este atât de simplu, acesta se află în miezul planului de răscumpărare al lui Dumnezeu. El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ!

  Rugăciunea mea pentru tine este ca şi tu să simţi pacea şi bucuria care vin din cunoaşterea asigurării că eşti înţeleasă şi iubită suprem. Nu ar fi minunat să infectăm lumea cu dragoste şi înţelegere, eliminând teama?


  Arlene West McFarland

  Teamă și iubire - 2019. El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...