Teamă și iubire

  În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica… Cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. – 1 loan 4:18

  Multe vieţi s-au intersectat cu a mea pe când slujeam ca terapeut de familie în comunitatea noastră. Fiecare persoană care intră pe uşa mea aduce o situaţie nouă care ilustrează principiile lui Dumnezeu ce stabilesc rezultatele interacţiunilor noastre. Versetul de astăzi ne prezintă cea mai bună formulă pentru provocările aduse de traiul cu alte fiinţe omeneşti, deoarece conflictul, dependenţele, anxietatea, depresia, anorexia, provocările creşterii şi educării unui copil, întristarea, fobiile şi deznădejdea, toate au un element comun — teama.

  Viaţa ne învaţă principii pentru a ne călăuzi alegerile şi comportamentul, dar un principiu pare să stea la bază. Orice comportament este determinat fie de teamă, fie de dragoste. Asemenea unui fierăstrău, noi putem alterna între cele două cu o regularitate frustrantă. Copiii acţionează din teamă, deoarece nu îşi doresc să piardă relaţia sigură pe care o au din partea părinţilor iubitori, consecvenţi. Pedepsele, ameninţările, ignorarea, criticile, lipsurile şi abuzul îl torturează pe copil cu deznădejde, neajutorare şi teamă. Gândul unui posibil abandon îi face pe oameni să acţioneze în mod înfricoşător. Devenim împotrivitori, neascultători şi sfidători şi îi infectăm pe cei din jurul nostru cu otrava fricii.

  Dragostea lui Dumnezeu este un model desăvârşit pentru interacţiunile noastre. Faptul că ne înţelegem temerile unii altora generează dragoste. Teama este dată la o parte. Comportamentul celor din jurul nostru începe să reflecte dragostea. Este foarte simplu! Dragostea lui Dumnezeu este transformatoare! Dacă ne dorim să fim înconjuraţi de oameni iubitori, trebuie să încercăm să înţelegem teama care stă la baza acţiunilor şi cuvintelor lor. Faptul că exprimăm această înţelegere începe să îi umple de dragostea şi încrederea pe care le oferă Dumnezeu. Le va fi mai uşor să înţeleagă că Dumnezeu îi poate iubi. Deşi acest concept este atât de simplu, acesta se află în miezul planului de răscumpărare al lui Dumnezeu. El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ!

  Rugăciunea mea pentru tine este ca şi tu să simţi pacea şi bucuria care vin din cunoaşterea asigurării că eşti înţeleasă şi iubită suprem. Nu ar fi minunat să infectăm lumea cu dragoste şi înţelegere, eliminând teama?


  Arlene West McFarland

  Teamă și iubire - 2019. El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...