Teamă și iubire

În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica… Cine se teme n-a ajuns desăvârşit în dragoste. – 1 loan 4:18

Multe vieţi s-au intersectat cu a mea pe când slujeam ca terapeut de familie în comunitatea noastră. Fiecare persoană care intră pe uşa mea aduce o situaţie nouă care ilustrează principiile lui Dumnezeu ce stabilesc rezultatele interacţiunilor noastre. Versetul de astăzi ne prezintă cea mai bună formulă pentru provocările aduse de traiul cu alte fiinţe omeneşti, deoarece conflictul, dependenţele, anxietatea, depresia, anorexia, provocările creşterii şi educării unui copil, întristarea, fobiile şi deznădejdea, toate au un element comun — teama.

Viaţa ne învaţă principii pentru a ne călăuzi alegerile şi comportamentul, dar un principiu pare să stea la bază. Orice comportament este determinat fie de teamă, fie de dragoste. Asemenea unui fierăstrău, noi putem alterna între cele două cu o regularitate frustrantă. Copiii acţionează din teamă, deoarece nu îşi doresc să piardă relaţia sigură pe care o au din partea părinţilor iubitori, consecvenţi. Pedepsele, ameninţările, ignorarea, criticile, lipsurile şi abuzul îl torturează pe copil cu deznădejde, neajutorare şi teamă. Gândul unui posibil abandon îi face pe oameni să acţioneze în mod înfricoşător. Devenim împotrivitori, neascultători şi sfidători şi îi infectăm pe cei din jurul nostru cu otrava fricii.

De același autor

Totul nou

Dragostea lui Dumnezeu este un model desăvârşit pentru interacţiunile noastre. Faptul că ne înţelegem temerile unii altora generează dragoste. Teama este dată la o parte. Comportamentul celor din jurul nostru începe să reflecte dragostea. Este foarte simplu! Dragostea lui Dumnezeu este transformatoare! Dacă ne dorim să fim înconjuraţi de oameni iubitori, trebuie să încercăm să înţelegem teama care stă la baza acţiunilor şi cuvintelor lor. Faptul că exprimăm această înţelegere începe să îi umple de dragostea şi încrederea pe care le oferă Dumnezeu. Le va fi mai uşor să înţeleagă că Dumnezeu îi poate iubi. Deşi acest concept este atât de simplu, acesta se află în miezul planului de răscumpărare al lui Dumnezeu. El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ!

Rugăciunea mea pentru tine este ca şi tu să simţi pacea şi bucuria care vin din cunoaşterea asigurării că eşti înţeleasă şi iubită suprem. Nu ar fi minunat să infectăm lumea cu dragoste şi înţelegere, eliminând teama?


Arlene West McFarland

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Teamă și iubire - 2019. El înţelege temerea noastră de a fi despărţiţi de El pentru veşnicie. El a pus la dispoziţie o cale de mântuire pentru fiecare dintre noi. Datoria noastră este să „o obţinem” — să simţim deplina Lui înţelegere şi acceptare. Permiţând iubirii lui Dumnezeu să alunge teama din inima noastră, ne ajută să simţim gustul cerului aici pe pământ! pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.