Camera încuiată

  Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. – Psalmii 107:6

  Într-una din excursiile anuale pline de mister pe care le fac cu aproape treizeci de colegi, am ajuns la punctul turistic The Locked Room, din Calgary, Alberta. Acolo sunt patru camere încuiate (fiecare cu o temă diferită) şi este nevoie de muncă de echipă pentru ca membrii echipei să scape din camere. Am fost împărţiţi în patru grupe. Cu frică am auzit uşa închizându-se în urma noastră după ce am intrat într-o cameră fără ferestre, plină de fotografii şi dispozitive. Ni s-a dat o oră pentru a rezolva mai multe puzzle-uri şi coduri pentru a putea încerca să găsim o cale de scăpare. În cazul în care cineva se panica sau avea o urgenţă personală înainte de a găsi o cale de a ieşi din cameră, exista un buton de urgenţă aproape de uşa de intrare, pentru a apela la el dacă aveam nevoie de ajutor. La auzul acestei veşti, unii au răsuflat uşuraţi.

  Faptul că împărtăşeam între noi idei despre cum să rezolvăm acest puzzle a făcut ca situaţia noastră să fie mai suportabilă. „Dă-mi voie să încerc.” „Am o idee.” „Poate trebuie să atribuim litere tuturor numerelor pentru a descoperi un cuvânt secret.” Când rezolvam o parte din puzzle, adesea descopeream un alt cod care trebuia descifrat sau o cheie care descuia o altă secţiune din cameră. Ori de câte ori ajungeam intr-un punct mort, puteam cere ajutorul celor de la recepţie şi primeam mai multe indicii pentru a înainta.

  Confruntându-ne cu provocarea de a găsi scăpare dintr-o dilemă „încuiată”, am făcut o analogie cu experienţele din viaţa reală. Ai simţit vreodată că eşti blocată într-o cameră încuiată din care nu mai este ieşire? Poate nu ţi-au ajuns banii pentru facturile de la sfârşitul lunii sau poate locul de muncă nu este unul sigur. Poate te confrunţi cu o criză în familie sau trebuie să rezolvi o problemă cu un angajat, tu fiind managerul. Poate ai probleme de sănătate, prea multe programări la medic şi niciun răspuns.

  Când ne simţim fără soluţii, adesea avem de partea noastră familia şi prietenii cărora să le spunem îngrijorările noastre. Adesea, ei ne oferă sugestii şi ne încurajează pentru a ne ajuta să trecem prin experienţa camerei încuiate. Dar, mai presus de toate, există un buton de urgenţă la îndemâna fiecăruia, pe care putem apăsa oricând pentru a-L chema în ajutor pe Cel care are răspuns la toate problemele noastre. Poate scăparea nu va veni imediat, dar El ne va scoate din dilemă dacă ne încredem în El din toată inima.

  La fel ca împăratul David, şi noi avem asigurarea că „Domnul aude când strig către El” (Psalmii 4:3).


  Edith Fitch

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...