Camera încuiată

  Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. – Psalmii 107:6

  Într-una din excursiile anuale pline de mister pe care le fac cu aproape treizeci de colegi, am ajuns la punctul turistic The Locked Room, din Calgary, Alberta. Acolo sunt patru camere încuiate (fiecare cu o temă diferită) şi este nevoie de muncă de echipă pentru ca membrii echipei să scape din camere. Am fost împărţiţi în patru grupe. Cu frică am auzit uşa închizându-se în urma noastră după ce am intrat într-o cameră fără ferestre, plină de fotografii şi dispozitive. Ni s-a dat o oră pentru a rezolva mai multe puzzle-uri şi coduri pentru a putea încerca să găsim o cale de scăpare. În cazul în care cineva se panica sau avea o urgenţă personală înainte de a găsi o cale de a ieşi din cameră, exista un buton de urgenţă aproape de uşa de intrare, pentru a apela la el dacă aveam nevoie de ajutor. La auzul acestei veşti, unii au răsuflat uşuraţi.

  Faptul că împărtăşeam între noi idei despre cum să rezolvăm acest puzzle a făcut ca situaţia noastră să fie mai suportabilă. „Dă-mi voie să încerc.” „Am o idee.” „Poate trebuie să atribuim litere tuturor numerelor pentru a descoperi un cuvânt secret.” Când rezolvam o parte din puzzle, adesea descopeream un alt cod care trebuia descifrat sau o cheie care descuia o altă secţiune din cameră. Ori de câte ori ajungeam intr-un punct mort, puteam cere ajutorul celor de la recepţie şi primeam mai multe indicii pentru a înainta.

  Confruntându-ne cu provocarea de a găsi scăpare dintr-o dilemă „încuiată”, am făcut o analogie cu experienţele din viaţa reală. Ai simţit vreodată că eşti blocată într-o cameră încuiată din care nu mai este ieşire? Poate nu ţi-au ajuns banii pentru facturile de la sfârşitul lunii sau poate locul de muncă nu este unul sigur. Poate te confrunţi cu o criză în familie sau trebuie să rezolvi o problemă cu un angajat, tu fiind managerul. Poate ai probleme de sănătate, prea multe programări la medic şi niciun răspuns.

  Când ne simţim fără soluţii, adesea avem de partea noastră familia şi prietenii cărora să le spunem îngrijorările noastre. Adesea, ei ne oferă sugestii şi ne încurajează pentru a ne ajuta să trecem prin experienţa camerei încuiate. Dar, mai presus de toate, există un buton de urgenţă la îndemâna fiecăruia, pe care putem apăsa oricând pentru a-L chema în ajutor pe Cel care are răspuns la toate problemele noastre. Poate scăparea nu va veni imediat, dar El ne va scoate din dilemă dacă ne încredem în El din toată inima.

  La fel ca împăratul David, şi noi avem asigurarea că „Domnul aude când strig către El” (Psalmii 4:3).


  Edith Fitch

  Camera încuiată - 2019. Există un buton de urgenţă la îndemâna fiecăruia, pe care putem apăsa oricând pentru a-L chema în ajutor pe Cel care are răspuns la toate problemele noastre. Poate scăparea nu va veni imediat, dar El ne va scoate din dilemă dacă ne încredem în El din toată inima.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...