Camera încuiată

Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. – Psalmii 107:6

Într-una din excursiile anuale pline de mister pe care le fac cu aproape treizeci de colegi, am ajuns la punctul turistic The Locked Room, din Calgary, Alberta. Acolo sunt patru camere încuiate (fiecare cu o temă diferită) şi este nevoie de muncă de echipă pentru ca membrii echipei să scape din camere. Am fost împărţiţi în patru grupe. Cu frică am auzit uşa închizându-se în urma noastră după ce am intrat într-o cameră fără ferestre, plină de fotografii şi dispozitive. Ni s-a dat o oră pentru a rezolva mai multe puzzle-uri şi coduri pentru a putea încerca să găsim o cale de scăpare. În cazul în care cineva se panica sau avea o urgenţă personală înainte de a găsi o cale de a ieşi din cameră, exista un buton de urgenţă aproape de uşa de intrare, pentru a apela la el dacă aveam nevoie de ajutor. La auzul acestei veşti, unii au răsuflat uşuraţi.

Faptul că împărtăşeam între noi idei despre cum să rezolvăm acest puzzle a făcut ca situaţia noastră să fie mai suportabilă. „Dă-mi voie să încerc.” „Am o idee.” „Poate trebuie să atribuim litere tuturor numerelor pentru a descoperi un cuvânt secret.” Când rezolvam o parte din puzzle, adesea descopeream un alt cod care trebuia descifrat sau o cheie care descuia o altă secţiune din cameră. Ori de câte ori ajungeam intr-un punct mort, puteam cere ajutorul celor de la recepţie şi primeam mai multe indicii pentru a înainta.

De același autor

Totul nou

Confruntându-ne cu provocarea de a găsi scăpare dintr-o dilemă „încuiată”, am făcut o analogie cu experienţele din viaţa reală. Ai simţit vreodată că eşti blocată într-o cameră încuiată din care nu mai este ieşire? Poate nu ţi-au ajuns banii pentru facturile de la sfârşitul lunii sau poate locul de muncă nu este unul sigur. Poate te confrunţi cu o criză în familie sau trebuie să rezolvi o problemă cu un angajat, tu fiind managerul. Poate ai probleme de sănătate, prea multe programări la medic şi niciun răspuns.

Când ne simţim fără soluţii, adesea avem de partea noastră familia şi prietenii cărora să le spunem îngrijorările noastre. Adesea, ei ne oferă sugestii şi ne încurajează pentru a ne ajuta să trecem prin experienţa camerei încuiate. Dar, mai presus de toate, există un buton de urgenţă la îndemâna fiecăruia, pe care putem apăsa oricând pentru a-L chema în ajutor pe Cel care are răspuns la toate problemele noastre. Poate scăparea nu va veni imediat, dar El ne va scoate din dilemă dacă ne încredem în El din toată inima.

La fel ca împăratul David, şi noi avem asigurarea că „Domnul aude când strig către El” (Psalmii 4:3).


Edith Fitch

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Camera încuiată - 2019. Atunci, în strâmtorarea lor, au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor. - Psalmii 107:6 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.