Dumnezeu este la cârmă

  Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24
  Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. – Psalmii 46:10

  Tranziţia de la practica în domeniul asistenţei medicale într-o ţară în curs de dezvoltare la o ţară occidentală cere adaptare, învăţare şi dezvăţare. Învăţarea şi dezvăţarea şi-au spus repede cuvântul asupra mea, deoarece îngrijirea pacienţilor în stare critică necesită luarea deciziilor rapid, clinic, înseamnă să fii tot timpul în priză şi să fii în gardă. Siguranţa pacientului şi calitatea vieţii stau la baza îngrijirii medicale. Deşi îmi plăcea foarte mult ritmul alert pe care îl aveam ca asistentă medicală, dorinţa inimii mele era să predau. Domnul a ştiut că aveam nevoie să fiu bine înrădăcinată în dinamica practicii şi a managementului îngrijirii pacientului înainte de a fi gata să predau. El mi-a condus paşii către o funcţie în management la unitatea de îngrijire progresivă, locul în care am acumulat multe cunoştinţe cu ajutorul responsabilităţilor extinse şi provocatoare.

  Apoi, în 1993, criza economică globală a afectat operaţiunile spitalului şi acest lucru a dus la restructurarea funcţiilor din administraţie. Eu eram printre cei care rămăseseră fără loc de muncă. Pierderea slujbei a produs o nesiguranţă în privinţa supravieţuirii financiare a familiei şi a capacităţii noastre de a le oferi copiilor noştri o educaţie creştină. Aveam nevoie de un loc de muncă, dar nimeni nu făcea angajări! Am găsit doar o slujbă cu jumătate de normă, ca profesoară la colegiul local. Am pus cazul meu în mâna lui Dumnezeu. La altarul familial, le-am spus copiilor: „Dacă uşa se închide, Dumnezeu deschide o fereastră.”

  La acea vreme, fiica noastră era la colegiu. Chiar când îi vorbeam soţului meu de posibilitatea unui al doilea loc de muncă, a sunat telefonul. La celălalt fir era decana unui colegiu local: „Edna, ne-ai fost recomandată de decanul altui colegiu. Avem nevoie de tine.” Eram prea uimită pentru a mai putea spune ceva. Ea a întrebat: „Ai putea veni acum?” Desigur, pot veni. Când am ajuns acolo, decana şi ceilalţi asociaţi mă aşteptau. Fără îndoială că Dumnezeu a deschis o fereastră.

  Da, Dumnezeu este la cârmă! Întâmpinăm probleme, dar făgăduinţa lui din Isaia 65:24 este sigură. Dumnezeul cerurilor întotdeauna îşi demonstrează omnipotenţa şi omniprezenţa Sa. Credinţa lui Iov în Dumnezeu îi confirmă cuvintele: „Dar El ştie ce cale am urmat şi, dacă m-ar încerca, aş ieşi curat ca aurul” (Iov 23:10).


  Edna Bacate-Domingo

  Dumnezeu este la cârmă - 2019. Da, Dumnezeu este la cârmă! Întâmpinăm probleme, dar făgăduinţa lui din Isaia 65:24 este sigură. Dumnezeul cerurilor întotdeauna îşi demonstrează omnipotenţa şi omniprezenţa Sa. Credinţa lui Iov în Dumnezeu îi confirmă cuvintele: „Dar El ştie ce cale am urmat şi, dacă m-ar încerca, aş ieşi curat ca aurul”.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...