Proteza dentară pierdută

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. – Romani 8:28

  Era o după-amiază frumoasă de vineri. Am plecat de acasă la ora unu pentru a merge la medic. Tocmai ce terminam de mâncat nişte fructe şi nuci când am intrat în jeepul meu. Deoarece am proteză dentară parţială, am hotărât să îmi scot proteza şi să o pun într-un şerveţel, pe care l-am pus în buzunarul exterior al genţii. Apoi mi-a trecut un gând prin minte: Poate vei pierde proteza. Totuşi, am lăsat proteza în buzunarul genţii şi am plecat la programarea pe care o aveam.

  Înainte de a mă întoarce acasă, trebuia să mai opresc în trei locuri. Când am ajuns acasă, foarte dezamăgită, am descoperit că şerveţelul cu proteza nu mai era în buzunarul de la geantă. Am căutat peste tot în geantă şi am scos totul afară. Inima a început să îmi bată tot mai repede. Îmi aminteam de simţământul poate vei pierde proteza la care nu luasem aminte mai devreme. Eram atât de dezamăgită, în special gândindu-mă la suma mare de bani pe care trebuia să o dau pentru a înlocui proteza.

  Soţul meu a ajuns acasă după mine. El a spus că ar fi trebuit să mă întorc să caut proteza în locul în care am parcat pentru a merge la programarea la medic. Dar mă gândeam că poate a căzut din geantă şi o altă maşină a trecut peste proteză.

  Duminică după-masă, mergând la sărbătorirea unei zile de naştere, soţul meu a luat-o cu maşina pe strada din apropierea locului unde parcasem maşina vineri. Am hotărât să mergem să căutăm şerveţelul. Curând, am găsit o parte din proteză pe asfalt – încă era în şerveţel! Am căutat şi cealaltă parte. În doar câteva minute, soţul meu a găsit şi cealaltă parte. Proteza era puţin prăfuită, dar nu trecuse nicio maşină peste ea. Eram foarte entuziasmată de faptul că Dumnezeu o protejase, în ciuda faptului că eu nu am ascultat de avertizarea Lui. Când am ajuns acasă, soţul meu a curăţat proteza şi acum arăta ca nouă.

  Putem învăţa trei lecţii din această experienţă. În primul rând, atunci când Duhul Sfânt ne vorbeşte, noi ar trebui să ascultăm.

  Al doilea lucru, praful de pe proteză ne poate reaminti că păcatul ne poate murdări, dar Isus este în stare să ne cureţe.

  Al treilea lucru, Dumnezeu ne poartă de grijă chiar şi atunci când suntem neascultători.


  Janice Fleming-Williams

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Iertarea

  Vom reuși să îi iertăm pe alții numai cerându-I lui Isus în fiecare dimineață să ne dea ajutor, putere și un duh de iertare.

  Miere din stâncă

  Mă rog astăzi ca fiecare dintre noi să învețe să asculte mai mult de Dumnezeu și să se supună voinței Sale, lăsându-L să ne dea „miere din stâncă”.

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...