Sunt o minune

Pentru mulţi am ajuns ca o minune, dar Tu eşti scăparea mea cea tare. – Psalmii 71:7

La prima privire am putea citi acest verset şi să ne gândim: Foarte bine, dragă fată! Eşti o minune! Totuşi, în acest caz… nu prea. Termenul ebraic pentru „minune” este mopheth (pronunţat mofaith). Acesta înseamnă că oamenii se minunează de tine, că eşti remarcabilă. Majoritatea dintre noi am prefera să nu fim remarcaţi şi în special nu de către cei care s-au autodeclarat vrăjmaşii noştri sau care vorbesc împotriva noastră (Psalmii 71:10). Uneori devenim „bătrâni” spiritual, nu dorim să ne asumăm riscuri.

Un alt semn al „îmbătrânirii” spirituale ar fi că ne intimidăm. Ne-am ars de câteva ori atunci când am vorbit despre credinţa noastră, aşa că am pus coada între picioare, am luat o atitudine timidă şi nu mai încercăm să le vorbim celorlalţi despre Dumnezeu. Sau poate am întrecut prea mult măsura când eram „tineri” spiritual şi am încercat să le spunem tot ce ştiam celor care nu doreau să audă nici măcar lucrurile de bază. Totuşi, acele prime decizii sau greşeli nu ne dau dreptul să sărim în groapă, să ne punem fermoar la gură şi să adoptăm vechea zicală: „Nu vorbi despre politică sau religie.”

Dumnezeu ne-a chemat să fim martorii Lui, iar martorii spun ceea ce ştiu. A rămâne tăcut nu este o opţiune dacă focul dragostei lui Dumnezeu face o gaură in limba noastră. Întreabă-l pe prorocul Ieremia. El a încercat să tacă atunci când credea că poporul îndoielnic nu avea să îl asculte sau să accepte că Dumnezeu îl Învăţase ce să spună. Dar Ieremia nu a putut rămâne tăcut. El nu a dorit să devină -bătrân” spiritual nici chiar atunci când a suferit persecuţie din partea concetăţenilor iui pentru ceea ce le spusese.

Uneori, când întâmpinăm opoziţie atunci când dăm mărturie despre Dumnezeu, acest lucru ne epuizează, până când începem să acceptăm ideea că este în regulă să aluneci în prăpastia neglijenţei şi a tăcerii, că este în regulă să devii status quo. Creştinul „bătrân” obişnuit nu se roagă foarte des, nu citeşte regulat din Biblie şi nu vorbeşte despre credinţa lui. Totuşi, David spune: „Am ajuns ca o minune.”

Cealaltă semnificaţie a termenului mopheth (mofaith) este să fii un miracol! In Psalmii 71:14 se spune: „Şi eu voi nădăjdui pururea, Te voi lăuda tot mai mult.” Acest lucru mă face să râd! Şi să plâng. Aceasta înseamnă că necredinţa celorlalţi ne poate face să avem mai multă speranţă!

Vorbirea de rău a celor din jur ne poate determina să Îi lăudăm şi mai mult pe Dumnezeu. Chiar şi persecuţia celorlalţi ne poate ajuta să ne prindem de Mântuitorul mai cu tărie şi să fim o „minune” pentru El.


Angie Joseph

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video