Sunt o minune

  Pentru mulţi am ajuns ca o minune, dar Tu eşti scăparea mea cea tare. – Psalmii 71:7

  La prima privire am putea citi acest verset şi să ne gândim: Foarte bine, dragă fată! Eşti o minune! Totuşi, în acest caz… nu prea. Termenul ebraic pentru „minune” este mopheth (pronunţat mofaith). Acesta înseamnă că oamenii se minunează de tine, că eşti remarcabilă. Majoritatea dintre noi am prefera să nu fim remarcaţi şi în special nu de către cei care s-au autodeclarat vrăjmaşii noştri sau care vorbesc împotriva noastră (Psalmii 71:10). Uneori devenim „bătrâni” spiritual, nu dorim să ne asumăm riscuri.

  Un alt semn al „îmbătrânirii” spirituale ar fi că ne intimidăm. Ne-am ars de câteva ori atunci când am vorbit despre credinţa noastră, aşa că am pus coada între picioare, am luat o atitudine timidă şi nu mai încercăm să le vorbim celorlalţi despre Dumnezeu. Sau poate am întrecut prea mult măsura când eram „tineri” spiritual şi am încercat să le spunem tot ce ştiam celor care nu doreau să audă nici măcar lucrurile de bază. Totuşi, acele prime decizii sau greşeli nu ne dau dreptul să sărim în groapă, să ne punem fermoar la gură şi să adoptăm vechea zicală: „Nu vorbi despre politică sau religie.”

  Dumnezeu ne-a chemat să fim martorii Lui, iar martorii spun ceea ce ştiu. A rămâne tăcut nu este o opţiune dacă focul dragostei lui Dumnezeu face o gaură in limba noastră. Întreabă-l pe prorocul Ieremia. El a încercat să tacă atunci când credea că poporul îndoielnic nu avea să îl asculte sau să accepte că Dumnezeu îl Învăţase ce să spună. Dar Ieremia nu a putut rămâne tăcut. El nu a dorit să devină -bătrân” spiritual nici chiar atunci când a suferit persecuţie din partea concetăţenilor iui pentru ceea ce le spusese.

  Uneori, când întâmpinăm opoziţie atunci când dăm mărturie despre Dumnezeu, acest lucru ne epuizează, până când începem să acceptăm ideea că este în regulă să aluneci în prăpastia neglijenţei şi a tăcerii, că este în regulă să devii status quo. Creştinul „bătrân” obişnuit nu se roagă foarte des, nu citeşte regulat din Biblie şi nu vorbeşte despre credinţa lui. Totuşi, David spune: „Am ajuns ca o minune.”

  Cealaltă semnificaţie a termenului mopheth (mofaith) este să fii un miracol! In Psalmii 71:14 se spune: „Şi eu voi nădăjdui pururea, Te voi lăuda tot mai mult.” Acest lucru mă face să râd! Şi să plâng. Aceasta înseamnă că necredinţa celorlalţi ne poate face să avem mai multă speranţă!

  Vorbirea de rău a celor din jur ne poate determina să Îi lăudăm şi mai mult pe Dumnezeu. Chiar şi persecuţia celorlalţi ne poate ajuta să ne prindem de Mântuitorul mai cu tărie şi să fim o „minune” pentru El.


  Angie Joseph

  Sunt o minune - 2019. Vorbirea de rău a celor din jur ne poate determina să Îi lăudăm şi mai mult pe Dumnezeu. Chiar şi persecuţia celorlalţi ne poate ajuta să ne prindem de Mântuitorul mai cu tărie şi să fim o „minune” pentru El.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...