Demonstrează-mi chiar acum!

  Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare – zice Domnul oştirilor- şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

  Se poate ca cineva să-L jefuiască pe Dumnezeu? Nu! Nu această femeie. Acela ar fi fost primul meu răspuns. Totuşi, recesiunea economică din 2008 a lovit atunci când predam în Coreea de Sud şi mi-a adus mari greutăţi financiare, mie şi tuturor. Valoarea won-ului sud-coreean a scăzut drastic şi, până în octombrie-noiembrie, lucrurile se înrăutăţiseră şi mai mult. Din cauza obligaţiilor financiare din Coreea (atât aşteptate, cât şi neaşteptate), nu am mai putut trimite bani acasă cum făceam de obicei, în special din cauza ratei de schimb şi a taxelor de transfer.

  Chiar m-am gândit să nu plătesc zecimea şi darurile timp de o lună pentru a putea rezolva toate obligaţiile financiare. De îndată ce mi-a venit acest gând, am auzit o şoaptă spunând: Îi va jefui un om pe Dumnezeu? Chiar atunci am ştiut că trebuie să rămân credincioasă în ceea ce dau. La întâlnirea de închinare din acea săptămână, învăţasem împreună cu studenţii mei despre grija lui Dumnezeu, în special faţă de păsările cerului (Matei 6:26). De asemenea, mi-am amintit că o membră a bisericii noastre, mama Elliot, obişnuia să spună: „Pune-L la încercare pe Dumnezeu.” Aşa că, în acel moment, chiar acolo, în sala de clasă, m-am oprit şi m-am rugat. I-am spus Domnului că mă încredeam în El să îşi susţină făgăduinţa de a fi credincios faţă de mine pentru a mă ajuta să fiu credincioasă faţă de El.

  În ziua următoare, când am verificat contul, aveam exact 644,65 de dolari (după taxa de transfer). Din nou am fost descurajată de suma mică din cont. Totuşi, mai întâi am dat zecimea şi darurile, apoi am adăugat cheltuielile: zecime (135,10 dolari), daruri (67,55 dolari), plăţi pentru maşină (230 dolari), taxa şcolară (65 dolari) şi rata lunară pentru credit (114 dolari). După ce am adunat totul, am clipit şi am făcut adunarea din nou. Era exact 611,65 dolari! Nu avem un Dumnezeu minunat?

  Când vine vorba de finanţe, niciodată nu îl pusesem la încercare pe Dumnezeu. Dacă aş fi fost acasă în Statele Unite, probabil că aş fi încercat să găsesc o cale de a face câţiva bani în plus şi să rezolv problema singură. Dar, fiind în străinătate, am fost obligată să depind de Dumnezeu ca El să rezolve situaţia.

  Chiar şi astăzi, când mai am momente în care mă îngrijorez din cauza banilor, îl aud pe Dumnezeu şoptind: „Pune-Mă la încercare chiar acum.” Îmi amintesc de credincioşia Lui, care nu este doar o întâmplare unică. El spune: „Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb” (Maleahi 3:6). Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţele din nou şi din nou.


  Denise C. Braswell

  Demonstrează-mi chiar acum! - 2019. Când vine vorba de finanţe, niciodată nu îl pusesem la încercare pe Dumnezeu. Dacă aş fi fost acasă în Statele Unite, probabil că aş fi încercat să găsesc o cale de a face câţiva bani în plus şi să rezolv problema singură. Dar, fiind în străinătate, am fost obligată să depind de Dumnezeu ca El să rezolve situaţia.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...