Demonstrează-mi chiar acum!

  Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare – zice Domnul oştirilor- şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

  Se poate ca cineva să-L jefuiască pe Dumnezeu? Nu! Nu această femeie. Acela ar fi fost primul meu răspuns. Totuşi, recesiunea economică din 2008 a lovit atunci când predam în Coreea de Sud şi mi-a adus mari greutăţi financiare, mie şi tuturor. Valoarea won-ului sud-coreean a scăzut drastic şi, până în octombrie-noiembrie, lucrurile se înrăutăţiseră şi mai mult. Din cauza obligaţiilor financiare din Coreea (atât aşteptate, cât şi neaşteptate), nu am mai putut trimite bani acasă cum făceam de obicei, în special din cauza ratei de schimb şi a taxelor de transfer.

  Chiar m-am gândit să nu plătesc zecimea şi darurile timp de o lună pentru a putea rezolva toate obligaţiile financiare. De îndată ce mi-a venit acest gând, am auzit o şoaptă spunând: Îi va jefui un om pe Dumnezeu? Chiar atunci am ştiut că trebuie să rămân credincioasă în ceea ce dau. La întâlnirea de închinare din acea săptămână, învăţasem împreună cu studenţii mei despre grija lui Dumnezeu, în special faţă de păsările cerului (Matei 6:26). De asemenea, mi-am amintit că o membră a bisericii noastre, mama Elliot, obişnuia să spună: „Pune-L la încercare pe Dumnezeu.” Aşa că, în acel moment, chiar acolo, în sala de clasă, m-am oprit şi m-am rugat. I-am spus Domnului că mă încredeam în El să îşi susţină făgăduinţa de a fi credincios faţă de mine pentru a mă ajuta să fiu credincioasă faţă de El.

  În ziua următoare, când am verificat contul, aveam exact 644,65 de dolari (după taxa de transfer). Din nou am fost descurajată de suma mică din cont. Totuşi, mai întâi am dat zecimea şi darurile, apoi am adăugat cheltuielile: zecime (135,10 dolari), daruri (67,55 dolari), plăţi pentru maşină (230 dolari), taxa şcolară (65 dolari) şi rata lunară pentru credit (114 dolari). După ce am adunat totul, am clipit şi am făcut adunarea din nou. Era exact 611,65 dolari! Nu avem un Dumnezeu minunat?

  Când vine vorba de finanţe, niciodată nu îl pusesem la încercare pe Dumnezeu. Dacă aş fi fost acasă în Statele Unite, probabil că aş fi încercat să găsesc o cale de a face câţiva bani în plus şi să rezolv problema singură. Dar, fiind în străinătate, am fost obligată să depind de Dumnezeu ca El să rezolve situaţia.

  Chiar şi astăzi, când mai am momente în care mă îngrijorez din cauza banilor, îl aud pe Dumnezeu şoptind: „Pune-Mă la încercare chiar acum.” Îmi amintesc de credincioşia Lui, care nu este doar o întâmplare unică. El spune: „Căci Eu sunt Domnul, Eu nu Mă schimb” (Maleahi 3:6). Dumnezeu îşi împlineşte făgăduinţele din nou şi din nou.


  Denise C. Braswell

  Demonstrează-mi chiar acum! - 2019. Când vine vorba de finanţe, niciodată nu îl pusesem la încercare pe Dumnezeu. Dacă aş fi fost acasă în Statele Unite, probabil că aş fi încercat să găsesc o cale de a face câţiva bani în plus şi să rezolv problema singură. Dar, fiind în străinătate, am fost obligată să depind de Dumnezeu ca El să rezolve situaţia.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...