Împăciuitorii

  Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu! – Matei 5:9

  De obicei, când sunt acasă, ţin poarta încuiată. Într-o zi, după plimbarea de dimineaţă, am hotărât să o las deschisă. Noul meu vecin, neştiind că sunt acasă, a hotărât să se servească singur cu apă de la robinetul din curte. Când am observat furtunul lui de udat care trecea din grădina mea spre casa lui, nu am fost prea fericită. Aş fi preferat să mă întrebe mai întâi. Ştiam foarte puţine despre el sau despre sistemul lui de valori. De aceea, în mintea mea au dat năvală mai multe întrebări neplăcute: Ce să fac? Ce să îi spun? Cum să îl abordez? Trebuia să îi spun că nu eram deloc de acord cu acţiunile lui. M-am gândit să închid robinetul şi să deconectez furtunul. Eram în dilemă, dar un lucru era sigur: eram foarte supărată.

  Apoi, acel „susur blând, încet” mi-a vorbit: „Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu.” Mi-a fost reamintit acest verset exact la timp. Am stat tăcută pe verandă. Apoi o maşină a apărut de nicăieri. Era noul meu vecin. Se întorsese pentru a termina proiectul de udat grădina, dar, spre groaza lui, m-a întâlnit pe verandă. S-a ruşinat foarte tare! Şi-a cerut iertare din inimă, mi-a explicat că alimentarea cu apă fusese întreruptă pentru casa lui. Când a văzut poarta mea deschisă, a crezut că plecasem deja la lucru şi a hotărât să se autoservească.

  „Deoarece nu aveam numărul tău de telefon pentru a te suna şi a-ţi cere voie”, a explicat el, „am luat această hotărâre fiind disperat să fac rost de apă.” I-am acceptat scuzele şi l-am asigurat că totul era în regulă, chiar i-am spus că eram bucuroasă să îl ajut. Am făcut schimb de numere de telefon şi i-am spus să mă sune dacă mai avea nevoie de ajutorul meu. Ne-am despărţit paşnic.

  O lună mai târziu, încercând să plec de acasă la muncă, maşina mea refuza să se mişte. Am făcut tot ce am putut pentru a porni maşina, dar pur şi simplu refuza să funcţioneze. Am mers în curtea casei, disperată să găsesc pe cineva care să mă ajute. De acolo l-am văzut pe el, pe vecinul meu, care stătea liniştit în curte de parcă aştepta să ajute! A diagnosticat problema foarte rapid şi a remediat situaţia. În scurt timp am pornit spre locul de muncă şi am fost atât de recunoscătoare pentru ajutorul lui. Desigur, mi-am amintit de ziua când şi el a avut nevoie de ajutor. Sub călăuzirea acelui „susur blând şi liniştit”, noi putem fi împăciuitori, împărtăşind unii cu alţii bucuriile, întristările şi poverile.


  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Împăciuitorii - 2019. În scurt timp am pornit spre locul de muncă şi am fost atât de recunoscătoare pentru ajutorul lui. Desigur, mi-am amintit de ziua când şi el a avut nevoie de ajutor. Sub călăuzirea acelui „susur blând şi liniştit”, noi putem fi împăciuitori, împărtăşind unii cu alţii bucuriile, întristările şi poverile.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...