Mulțumesc că ai dat Domnului

  Aruncă-ţi pâinea pe ape şi după multă vreme o vei găsi iarăşi! – Eclesiastul 11:1

  Participa la serviciul de închinare de dimineaţă în biserica mea din Canada. O studentă în primul an la teologie interpreta un imn foarte frumos pentru momentele de închinare prin muzică. Am fost mişcată până la lacrimi de acea piesă. Pentru mine era ciudat să mă simt atât de copleşită, deoarece mai auzisem multe persoane cântând până atunci. Mintea mea s-a întors cu treizeci şi cinci de ani în urmă. Soţul meu era pastor tânăr şi avea trei biserici. În zonă a venit un evanghelist şi a organizat o campanie de evanghelizare pentru roată regiunea. Două familii canadiene de origine franceză au participat regulat la toate întâlnirile. Foarte repede au acceptat toate învăţăturile. La sfârşit, ambele familii au primit botezul, impreună cu copiii lor.

  Patru din cei şase copii ai uneia din cele două familii mai locuiau acasă cu părinţii. La scurtă vreme după aceea, doi dintre copiii cei mici s-au înscris la şcoala bisericii locale. Soţul meu le-a povestit despre un internat creştin în altă provincie, sugerând că l-ar putea trimite pe băiatul lor adolescent la acel internat în anul următor. După mai multe discuţii, au luat decizia de a-l trimite acolo. Ajuns la şcoală, el a aflat că fabrica unde urma să lucreze pentru a mai acoperi din taxele şcolare era închisă pentru două săptămâni. Foarte descurajat, el dorea să se întoarcă acasă şi să renunţe cu totul la idee. Totuşi, cumnatul meu avea nevoie de ajutor la muls dimineaţa şi seara. Când i s-a oferit acea slujbă, tânărul a acceptat. A rămas acolo până a terminat liceul, aceasta fiindu-i casa departe de casă.

  După absolvire, tânărul s-a întors să lucreze la afacerea tatălui său, de instalaţii sanitare şi termice. S-a căsătorit şi a devenit tată pentru două fetiţe gemene. Fetele, după ce au terminat şcoala primară a bisericii, au luat acelaşi zbor, străbătând Canada pentru a merge în acelaşi campus creştin ca şi tatăl lor. Sora mea le-a invitat pe gemene şi pe tatăl lor să petreacă un weekend împreună cu ei înainte de începerea şcolii. În anii care au urmat, ele s-au bucurat de multe din preparatele ei gătite în casă. Întotdeauna îşi amintea de ziua lor de naştere.

  Dintr-odată mi-am dat seama că fata care cânta era una din gemene! În urmă cu mulţi ani, bunicii lor au păşit în această credinţă, acceptând învăţătura biblică despre Isus. Deoarece ei şi-au predat viaţa Domnului, această tânără şi sora ei geamănă erau acum înscrise la universitatea aceea.


  Vera Wiebe

  Mulțumesc că ai dat Domnului - 2019. Dintr-odată mi-am dat seama că fata care cânta era una din gemene! În urmă cu mulţi ani, bunicii lor au păşit în această credinţă, acceptând învăţătura biblică despre Isus. Deoarece ei şi-au predat viaţa Domnului, această tânără şi sora ei geamănă erau acum înscrise la universitatea aceea.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...