Confirmarea care m-a umplut de bucurie

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. – Faptele 20:35

  În urmă cu zece ani, soţul meu, Norman, şi cu mine am luat hotărârea de a ne face transferul de la o biserică cu opt sute de membri la o biserică mai mică, de doar cincizeci de membri, în Smoky Mountains din Carolina de Nord. Nu am fost surprinşi când ni s-a cerut să preluăm noi responsabilităţi în biserică. Noile mele îndatoriri erau de a sluji în comitetul pentru recreere, flori şi muzică. Eram acolo de puţin timp când mi-am dat seama că departamentul copiilor (tineri până la vârsta de doisprezece ani) avea nevoie de reorganizare. Am simţit îndemnul de a începe o grupă pentru copiii mai mari, care s-au bucurat peste măsură de mult că aveau o grupă a lor şi o instructoare. În prezent fac lecţii cu trei fraţi cu vârsta de paisprezece, cincisprezece şi şaisprezece ani, care fac şcoala acasă cu bunica lor.

  În săptămâna dinainte de Paşte am hotărât să decorăm amvonul. Am cumpărat cinci crini albi în ghiveci, împachetaţi în folie de culoarea lavandei. I-am pus în formă de semicerc în spatele mesei pentru Sfânta Cină şi i-am decorat cu verdeaţă şi panglică roşie. Părea o reprezentare foarte adecvată a casei Domnului. De obicei, după programul de Paşte oferim crinii câtorva femei din biserică.

  În timpul Şcolii de Sabat cu copiii, le-am spus că vom face ceva diferit în acest an cu crinii. Doi dintre ei urma să îi ducem la două surori din biserică care erau la azil şi apoi puteam hotărî cine să primească crinii rămaşi. I-am dat fiecăruia dintre ei o bucăţică de hârtie şi le-am cerut să scrie numele a trei surori care au ajutat ca totul să se desfăşoare frumos în biserică. Numele meu a apărut printre cele patru nume propuse. Rapid am respins ideea ca eu să primesc un crin în ghiveci, dar copiii au protestat. Eu am insistat ca celelalte femei să primească florile şi ele au fost foarte mulţumite să accepte acele flori plăcut mirositoare şi frumoase.

  În săptămâna următoare, la întâlnirea de rugăciune eram deja pe scaun când au venit cei trei elevi ai mei. Fata mai mare avea în mână o frumoasă orhidee cu şase flori albe şi un accent de mov în centru. Mi-a înmânat floarea cu mândrie şi a spus:

  „Aceasta este pentru dumneavoastră, doamna Rose, pentru tot ce faceţi pentru biserica noastră.” Inima mea s-a umplut de bucurie văzând această confirmare şi ochii au început să lăcrimeze. Le-am mulţumit şi am fost smerită să văd că Domnul îi inspirase să mă susţină într-un mod atât de plăcut.

  Am învăţat că este ferice şi să primeşti, dar şi să dăruieşti.


  Rose Neff Sikora

  Confirmarea care m-a umplut de bucurie - 2019. „Aceasta este pentru dumneavoastră, doamna Rose, pentru tot ce faceţi pentru biserica noastră.” Inima mea s-a umplut de bucurie văzând această confirmare şi ochii au început să lăcrimeze. Le-am mulţumit şi am fost smerită să văd că Domnul îi inspirase să mă susţină într-un mod atât de plăcut.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...