Confirmarea care m-a umplut de bucurie

  Este mai ferice să dai decât să primeşti. – Faptele 20:35

  În urmă cu zece ani, soţul meu, Norman, şi cu mine am luat hotărârea de a ne face transferul de la o biserică cu opt sute de membri la o biserică mai mică, de doar cincizeci de membri, în Smoky Mountains din Carolina de Nord. Nu am fost surprinşi când ni s-a cerut să preluăm noi responsabilităţi în biserică. Noile mele îndatoriri erau de a sluji în comitetul pentru recreere, flori şi muzică. Eram acolo de puţin timp când mi-am dat seama că departamentul copiilor (tineri până la vârsta de doisprezece ani) avea nevoie de reorganizare. Am simţit îndemnul de a începe o grupă pentru copiii mai mari, care s-au bucurat peste măsură de mult că aveau o grupă a lor şi o instructoare. În prezent fac lecţii cu trei fraţi cu vârsta de paisprezece, cincisprezece şi şaisprezece ani, care fac şcoala acasă cu bunica lor.

  În săptămâna dinainte de Paşte am hotărât să decorăm amvonul. Am cumpărat cinci crini albi în ghiveci, împachetaţi în folie de culoarea lavandei. I-am pus în formă de semicerc în spatele mesei pentru Sfânta Cină şi i-am decorat cu verdeaţă şi panglică roşie. Părea o reprezentare foarte adecvată a casei Domnului. De obicei, după programul de Paşte oferim crinii câtorva femei din biserică.

  În timpul Şcolii de Sabat cu copiii, le-am spus că vom face ceva diferit în acest an cu crinii. Doi dintre ei urma să îi ducem la două surori din biserică care erau la azil şi apoi puteam hotărî cine să primească crinii rămaşi. I-am dat fiecăruia dintre ei o bucăţică de hârtie şi le-am cerut să scrie numele a trei surori care au ajutat ca totul să se desfăşoare frumos în biserică. Numele meu a apărut printre cele patru nume propuse. Rapid am respins ideea ca eu să primesc un crin în ghiveci, dar copiii au protestat. Eu am insistat ca celelalte femei să primească florile şi ele au fost foarte mulţumite să accepte acele flori plăcut mirositoare şi frumoase.

  În săptămâna următoare, la întâlnirea de rugăciune eram deja pe scaun când au venit cei trei elevi ai mei. Fata mai mare avea în mână o frumoasă orhidee cu şase flori albe şi un accent de mov în centru. Mi-a înmânat floarea cu mândrie şi a spus:

  „Aceasta este pentru dumneavoastră, doamna Rose, pentru tot ce faceţi pentru biserica noastră.” Inima mea s-a umplut de bucurie văzând această confirmare şi ochii au început să lăcrimeze. Le-am mulţumit şi am fost smerită să văd că Domnul îi inspirase să mă susţină într-un mod atât de plăcut.

  Am învăţat că este ferice şi să primeşti, dar şi să dăruieşti.


  Rose Neff Sikora

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Douăzeci și trei

  Douăzeci și trei de studenți fuseseră expuși direct la dragostea lui Hristos! Alți zece primiseră mărturie din partea unuia dintre participanți. O reacție misionară în lanț! Dumnezeu ne oferă oportunități! Trebuie numai să le folosim!

  Iată-mă, Doamne!

  Draga mea prietenă, dacă și tu crezi că Dumnezeu te-a uitat, gândește-te mai bine! Dacă te simți pierdută, strigă la El. Spune: Mulțumesc, Isuse, că m-ai găsit. Te rog, continuă să mă cauți, atunci când mă rătăcesc. Mulțumesc, Doamne! Amin!

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Publicate astăzi

  Douăsprezece feluri de rod

  Când nu știi ceva, nu insista să pari mai deștept sau mai cunoscător, în cele din urmă se va dovedi neștiința, și această dezvăluire doare mult mai rău decât modestia de a recunoaște o limită firească. Până și geniile mai au multe lucruri de înțeles și de descoperit. Va fi un timp al descoperirilor și al științei depline, veșnicia se va ocupa de acest lucru.

  O voce slabă și liniștită

  Când ești îndemnată de Duhul Sfânt să faci un anumit lucru – când auzi vocea Lui spunându-ți să faci ceva – ascultă și acționează! Nu știi niciodată cum vrea Dumnezeu să te folosească pentru a le face un bine celorlalți.

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  (In)suflă credință!

  Doamne, ajută-mă să fiu în lumea aceasta un martor al speranței pentru cei care nu mai cred nici măcar în ei înșiși! Dă-mi tăria să fiu pentru alții o ancoră în furtună! PROVOCARE: Pune-ți ca țintă astăzi să încurajezi cât mai multe persoane!

  A tevékeny szeretet országa

  „Jézus pedig felelt nékik: Az én Atyám mind ez ideig munkálkodik, én is munkálkodom.” (Ján...