Kilometrii minune

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

  A fost o plimbare lungă!” Mergând cu taxiul înspre aeroportul din Honolulu am trecut de hoteluri, palmieri şi am zărit de la depărtare oceanul albastru de-a lungul bulevardului Ala Moana. Atunci mi-am dat seama cât de departe mersesem pe jos până la hotel cu o seară înainte. Sora mea, Carol, şi cu mine nu im reuşit să găsim un mijloc de transport de la parcul de pe plajă, aşa că a trebuit să mergem pe jos până la hotelul Waikiki. Cei trei kilometri până acolo nu ar fi fost o problemă dacă nu mi-aş fi luxat glezna stângă cu trei săptămâni înainte. I-am spus .ui Carol: „Va fi o minune dacă această plimbare lungă nu îmi va agrava problema.” Epuizată, după ce am ajuns în camera de hotel, m-am pus în pat, mi-am ridicat piciorul mai sus, m-am rugat şi apoi m-am pus la somn. Dimineaţa următoare mă dureau picioarele, dar glezna era bine.

  În drumul de întoarcere înapoi spre Los Angeles, cu avionul, comparam în mintea mea „kilometrii minune” cu o furtună devastatoare care avusese loc recent. Cu patru luni înainte, scumpa noastră mamă a decedat din cauza unui atac cerebral, doar cu câteva zile înainte de a împlini optzeci şi patru de ani. Familia noastră de abia şi-a revenit după această pierdere şi, la scurtă vreme, a decedat şi cumnatul meu, la şapte săptămâni după mama. Marea durere pe care o simţeam fiindu-mi dor de mama a fost intensificată de tristeţe, văzând durerea emoţională a surorii mele. La acea vreme nu prea reuşeam să aplic ceea ce le spuneam pacienţilor mei de Ia spitalul psihiatric despre cum să facă faţă unei pierderi. Eu mă luptam să alung propria mea anxietate şi depresie.

  În momentele în care suntem paralizaţi de teamă, putem fi ispitiţi să ne îndoim de credincioşia şi mila lui Dumnezeu, aşa că eu mă ţin strâns de versetul din Isaia 30:21: „Iată drumul, mergeţi pe el.” Copleşită de întristare şi neajutorare, m-am rugat şi am predat Domnului puterea care îmi mai rămăsese. Am meditat la a rămâne la piciorul crucii în prezenţa Duhului Sfânt şi aveam încredere că Dumnezeul cel iubitor L-a dat pe Fiul Său să moară pentru noi. Predarea totală şi făgăduinţa vieţii veşnice mi-au adus mângâiere şi am reuşit să adorm în linişte. „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28). Odată cu trecerea zilelor, familia mea a fost binecuvântată cu prieteni susţinători, cu o bucurie şi putere reînnoite. Călătoria aceasta dificilă ne-a apropiat mai mult de Dumnezeu şi ne-a întărit încrederea în El. Calea aleasă de Dumnezeu nu va fi întotdeauna uşoară, dar astfel avem ocazia de a simţi dragostea Lui şi prin aceasta putem vedea mai bine minunile pregătite de El pe această cale.


  Clody Flores Dumaliang

  Kilometrii minune - 2019. Călătoria aceasta dificilă ne-a apropiat mai mult de Dumnezeu şi ne-a întărit încrederea în El. Calea aleasă de Dumnezeu nu va fi întotdeauna uşoară, dar astfel avem ocazia de a simţi dragostea Lui şi prin aceasta putem vedea mai bine minunile pregătite de El pe această cale.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...