Kilometrii minune

  Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă şi nu obosesc; umblă şi nu ostenesc. – Isaia 40:31

  A fost o plimbare lungă!” Mergând cu taxiul înspre aeroportul din Honolulu am trecut de hoteluri, palmieri şi am zărit de la depărtare oceanul albastru de-a lungul bulevardului Ala Moana. Atunci mi-am dat seama cât de departe mersesem pe jos până la hotel cu o seară înainte. Sora mea, Carol, şi cu mine nu im reuşit să găsim un mijloc de transport de la parcul de pe plajă, aşa că a trebuit să mergem pe jos până la hotelul Waikiki. Cei trei kilometri până acolo nu ar fi fost o problemă dacă nu mi-aş fi luxat glezna stângă cu trei săptămâni înainte. I-am spus .ui Carol: „Va fi o minune dacă această plimbare lungă nu îmi va agrava problema.” Epuizată, după ce am ajuns în camera de hotel, m-am pus în pat, mi-am ridicat piciorul mai sus, m-am rugat şi apoi m-am pus la somn. Dimineaţa următoare mă dureau picioarele, dar glezna era bine.

  În drumul de întoarcere înapoi spre Los Angeles, cu avionul, comparam în mintea mea „kilometrii minune” cu o furtună devastatoare care avusese loc recent. Cu patru luni înainte, scumpa noastră mamă a decedat din cauza unui atac cerebral, doar cu câteva zile înainte de a împlini optzeci şi patru de ani. Familia noastră de abia şi-a revenit după această pierdere şi, la scurtă vreme, a decedat şi cumnatul meu, la şapte săptămâni după mama. Marea durere pe care o simţeam fiindu-mi dor de mama a fost intensificată de tristeţe, văzând durerea emoţională a surorii mele. La acea vreme nu prea reuşeam să aplic ceea ce le spuneam pacienţilor mei de Ia spitalul psihiatric despre cum să facă faţă unei pierderi. Eu mă luptam să alung propria mea anxietate şi depresie.

  În momentele în care suntem paralizaţi de teamă, putem fi ispitiţi să ne îndoim de credincioşia şi mila lui Dumnezeu, aşa că eu mă ţin strâns de versetul din Isaia 30:21: „Iată drumul, mergeţi pe el.” Copleşită de întristare şi neajutorare, m-am rugat şi am predat Domnului puterea care îmi mai rămăsese. Am meditat la a rămâne la piciorul crucii în prezenţa Duhului Sfânt şi aveam încredere că Dumnezeul cel iubitor L-a dat pe Fiul Său să moară pentru noi. Predarea totală şi făgăduinţa vieţii veşnice mi-au adus mângâiere şi am reuşit să adorm în linişte. „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă” (Matei 11:28). Odată cu trecerea zilelor, familia mea a fost binecuvântată cu prieteni susţinători, cu o bucurie şi putere reînnoite. Călătoria aceasta dificilă ne-a apropiat mai mult de Dumnezeu şi ne-a întărit încrederea în El. Calea aleasă de Dumnezeu nu va fi întotdeauna uşoară, dar astfel avem ocazia de a simţi dragostea Lui şi prin aceasta putem vedea mai bine minunile pregătite de El pe această cale.


  Clody Flores Dumaliang

  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...