Pune-mă la încercare

  Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună. – 2 Corinteni 9:8

  Odată ascultam o predică la televizor şi predicatorul şi-a spus povestea lui de viaţă, afirmând că Domnul l-a binecuvântat din belşug. Următoarea lui întrebare mi-a atras atenţia: „L-ai pus vreodată pe Domnul la încercare?” Această întrebare a continuat să îmi răsune în urechi, în special când citeam experienţele celor care spuneau că au cerut şi au acţionat pe baza făgăduinţelor lui Dumnezeu şi au simţit implicarea Sa în viaţa lor.

  M-am gândit şi m-am rugat după întrebarea predicatorului. Apoi, într-o zi din anul 2009, am simţit îndemnul să încep să fac ceva ca răspuns la această întrebare. Mi-am spus în gândul meu: Nu am mult, dar Îi voi pune pe Dumnezeu la încercare. Nu regret că am făcut acest lucru. De fapt, mi-am dorit să fi început mai devreme după ce am văzut binecuvântarea şi fericirea pe care am simţit-o ca rezultat.

  În acel an am început să dau a doua zecime lunară, în ciuda dificultăţilor financiare, şi, de asemenea, trimiteam şi ajutor financiar familiei mele. La început a fost foarte greu. Adesea am fost ispitită să îmi încalc promisiunea făcută Domnului, dar totuşi, prin dragostea şi harul Său, Dumnezeu m-a ajutat să birui toate aceste încercări şi ispite. Am început să pun deoparte a doua zecime într-un plic. Acei bani îi foloseam pentru diverse proiecte misionare: pentru susţinerea pastorilor laici, lucrarea prin radio, lucrarea în închisori, hrănirea copiilor străzii, daruri pentru cei săraci şi cumpărarea de cărţi religioase care să fie împărţite gratuit. Dumnezeu m-a binecuvântat nespus!

  Deşi nu am inclus rezultatele în urma lucrării în penitenciare în perioada 2009-2012, alţii au spus că peste 100 de puşcăriaşi au primit botezul. Până în noiembrie 2013, 312 deţinuţi şi-au predat inima Domnului. În noiembrie 2014, cu ajutorul lucrării în penitenciare au fost botezate 112 suflete preţioase. Lucrarea prin radio are acum o biserică-mamă. Sunt uimită! Eu sunt în Germania şi proiectul nostru misionar este în Filipine, dar Dumnezeu ne-a binecuvântat din plin. Nu doar atât… El m-a binecuvântat şi financiar. La Dumnezeu, nimic nu este imposibil. „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii” (Proverbele 16:9).

  „Puneţi-Mă astfel la încercare – zice Domnul oştirilor — şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

  Vă provoc, surori în Hristos, să Îi puneţi pe Domnul la încercare şi să aşteptaţi. El este credincios făgăduinţelor Sale.


  Loida Gulaja Lehmann

  Pune-mă la încercare - 2019. Eu sunt în Germania şi proiectul nostru misionar este în Filipine, dar Dumnezeu ne-a binecuvântat din plin. Nu doar atât... El m-a binecuvântat şi financiar. La Dumnezeu, nimic nu este imposibil. „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Ce am învățat de la un uragan?

  Am fost binecuvântați pentru că toți cunoscuții mei s-au rugat ca apa să nu ne cauzeze daune. Dumnezeu a protejat cartierul și nicio picătură nu a trecut peste acel dig.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...