Pune-mă la încercare

  Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună. – 2 Corinteni 9:8

  Odată ascultam o predică la televizor şi predicatorul şi-a spus povestea lui de viaţă, afirmând că Domnul l-a binecuvântat din belşug. Următoarea lui întrebare mi-a atras atenţia: „L-ai pus vreodată pe Domnul la încercare?” Această întrebare a continuat să îmi răsune în urechi, în special când citeam experienţele celor care spuneau că au cerut şi au acţionat pe baza făgăduinţelor lui Dumnezeu şi au simţit implicarea Sa în viaţa lor.

  M-am gândit şi m-am rugat după întrebarea predicatorului. Apoi, într-o zi din anul 2009, am simţit îndemnul să încep să fac ceva ca răspuns la această întrebare. Mi-am spus în gândul meu: Nu am mult, dar Îi voi pune pe Dumnezeu la încercare. Nu regret că am făcut acest lucru. De fapt, mi-am dorit să fi început mai devreme după ce am văzut binecuvântarea şi fericirea pe care am simţit-o ca rezultat.

  În acel an am început să dau a doua zecime lunară, în ciuda dificultăţilor financiare, şi, de asemenea, trimiteam şi ajutor financiar familiei mele. La început a fost foarte greu. Adesea am fost ispitită să îmi încalc promisiunea făcută Domnului, dar totuşi, prin dragostea şi harul Său, Dumnezeu m-a ajutat să birui toate aceste încercări şi ispite. Am început să pun deoparte a doua zecime într-un plic. Acei bani îi foloseam pentru diverse proiecte misionare: pentru susţinerea pastorilor laici, lucrarea prin radio, lucrarea în închisori, hrănirea copiilor străzii, daruri pentru cei săraci şi cumpărarea de cărţi religioase care să fie împărţite gratuit. Dumnezeu m-a binecuvântat nespus!

  Deşi nu am inclus rezultatele în urma lucrării în penitenciare în perioada 2009-2012, alţii au spus că peste 100 de puşcăriaşi au primit botezul. Până în noiembrie 2013, 312 deţinuţi şi-au predat inima Domnului. În noiembrie 2014, cu ajutorul lucrării în penitenciare au fost botezate 112 suflete preţioase. Lucrarea prin radio are acum o biserică-mamă. Sunt uimită! Eu sunt în Germania şi proiectul nostru misionar este în Filipine, dar Dumnezeu ne-a binecuvântat din plin. Nu doar atât… El m-a binecuvântat şi financiar. La Dumnezeu, nimic nu este imposibil. „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii” (Proverbele 16:9).

  „Puneţi-Mă astfel la încercare – zice Domnul oştirilor — şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare” (Maleahi 3:10).

  Vă provoc, surori în Hristos, să Îi puneţi pe Domnul la încercare şi să aşteptaţi. El este credincios făgăduinţelor Sale.


  Loida Gulaja Lehmann

  Pune-mă la încercare - 2019. Eu sunt în Germania şi proiectul nostru misionar este în Filipine, dar Dumnezeu ne-a binecuvântat din plin. Nu doar atât... El m-a binecuvântat şi financiar. La Dumnezeu, nimic nu este imposibil. „Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii”
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...