Mireasma cerului

  Hristos şi care răspândeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui. – 2 Corinteni 2:14

  Dacă ar trebui să scriu un scenariu despre un schimb care a avut loc odată între mine şi nepoţii mei, ar arăta cam aşa:

  Nepoata (şapte ani, căutând prin valiza mea de pe pat): Bunica, ce este aceasta? Eu Este mica mea pernă de călătorie. Mă ajută să nu mă doară gâtul atunci când călătoresc cu avionul şi dorm.

  Nepoata (afundându-şi faţa în pernă): Bunica! Perna miroase exact ca dumneata! Nepotul (patru ani, luând perna din mâna surorii lui): Dă-mi să văd şi eu (duce perna la faţă, inspiră profund şi priveşte în sus). Chiar miroase ca tine, bunica, (face o pauză pentru a se gândi) Ah, bunica! Te rog, pot să dorm cu perna ta diseară? Miroase de parcă aş fi cu dumneata

  Mireasma persistă. În urmă cu mult timp, o femeie discreditată, dar recunoscătoare, a spart un vas de alabastru cu parfum şi l-a turnat pe capul lui Isus. Parfumul s-a revărsat pe părul Lui şi i-a ajuns chiar şi pe barbă, emanând mireasma sa în toată încăperea şi atrăgând atenţia tuturor celor prezenţi. Când unii au început să critice, Isus i-a oprit, vorbindu-le despre iertarea care fusese oferită Măriei, despre credinţa ei în El şi despre impactul pe care acel gest plin de iubire urma să îl aibă asupra credincioşilor chiar şi după acel eveniment.

  Au trecut doar câteva ore. Acum, în locul parfumului, curgea sânge, picura din fruntea Lui străpunsă de spini până pe barbă şi pe trupul lui lovit. Uneori mă întreb dacă în timpul răstignirii Isus nu a mai simţit uneori o mireasmă din vasul spart cu parfum al Măriei. În timpul acelei suferinţe cumplite în locul nostru, oare acel miros trecător a simbolizat pentru El modul în care dragostea Tatălui Său – din cauza morţii Fiului — se revărsa acum dintr-un vas omenesc în altul? Oare acea mireasmă i-a amintit lui Isus de ce a venit aici? îi reamintea inimii Sale chinuite de minunile care se ascundeau în iertare — şi îl facea să îi ierte pe cei care nu ştiau ce fac, chiar când aceştia îl omorau? Eu cred că mireasma şi amintirea gestului delicat si înlăcrimat al Măriei i-au reamintit lui Isus că, în ciuda aparenţelor şi a gesturilor oamenilor, Cineva încă îl iubea. Tatăl nu îl părăsise.

  Cei doi nepoţi ai mei „au simţit” dragostea mea pentru ei prin perna de călătorie. Fie ca ceilalţi să simtă dragostea lui Dumnezeu pentru ei prin noi. Când îşi vor da seama că nu sunt singuri, fie ca mireasma dulce a laudelor lor să adie înspre ceilalţi şi în sus, înveselindu-i din nou inima lui Isus.


  Carolyn Rathbun Sutton

  Mireasma cerului - 2019. Cei doi nepoţi ai mei „au simţit” dragostea mea pentru ei prin perna de călătorie. Fie ca ceilalţi să simtă dragostea lui Dumnezeu pentru ei prin noi. Când îşi vor da seama că nu sunt singuri, fie ca mireasma dulce a laudelor lor să adie înspre ceilalţi şi în sus, înveselindu-i din nou inima lui Isus.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...