Zi și noapte

  Nu soarele îţi va mai sluji ca lumină ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie, şi Dumnezeul tău va fi slava ta. – Isaia 60:19

  Plimbarea mea de după cină mă duce până la Palm Drive, trec pe lângă câmpul deschis, casa renovată, trec de câinele Chihuahua care latră şi ajung la cutia poştală. Iau corespondenţa — scuza pentru a face plimbarea de după-masă — şi mă întorc pentru a mă bucura de plimbarea înapoi spre casă. Panorama dealurilor de culoare verde după ploile recente şi a norilor albaştri care dau pata de culoare în spatele lor mă trimit acasă reîmprospătată şi reînviorată. În doar câteva minute se lasă întunericul. De acum nu mai pot vedea câmpul deschis sau casele. Norii şi cerul albastru au dispărut. Peisajul negru este singura panoramă pe care o mai am când stau pe veranda întunecată. Ce contrast faţă de priveliştea frumoasă din timpul zilei!

  Zi şi noapte. Creatorul nostru le-a făcut pentru ca noi să avem parte nu doar de aglomeraţia însorită a zilei, ci şi de liniştea odihnitoare a nopţii. Deşi ne bucurăm mult de vitamina D din timpul zilei, avem nevoie şi de melatonina secretată în timpul nopţii. Cât de minunat este Creatorul nostru, care a prevăzut totul pentru bunăstarea noastră!

  Zi şi noapte. Aceste două cuvinte descriu viaţa ta? Experienţele tale sunt uneori minunate şi luminoase — asemenea zilei? Iar alteori, treci şi tu prin întunericul nopţii în viaţa ta? Pentru tine este noapte chiar acum? Dacă da, poate părea că nu se mai sfârşeşte. Poate te va ajuta să îţi aminteşti că „dimineaţa vine veselia” (Psalmii 30:5). Va veni dimineaţa.

  Ne gândim la Isus în Grădina Ghetsimani noaptea, rugându-se. Poate fără a fi distraşi de problemele zilei şi noi am putea avea „sesiuni de noapte” în rugăciune. Cât de productivă a fost sesiunea de rugăciune a lui Isus, singur, în acea grădină!” „Sesiunea ta de noapte” va veni la fel de sigur ca luna. La fel ca mine, poate că şi tu ai încercat să pretinzi că în viaţa ta nu este noapte. Dar acum îmi doresc să accept noaptea cu tot atâta entuziasm cu care accept ziua.

  Când văd întunericul apropiindu-se, vreau să îl întâmpin pe genunchi, în Ghetsimaniul meu, căutând faţa Domnului. Vreau să merg înainte prin credinţă, să mă încred chiar şi atunci când nu îl pot vedea şi să găsesc ieşirea din întuneric prin rugăciune.

  Dragile mele, să ne rugăm cu credincioşie în grădina noastră Ghetsimani până când ne vom aduna în Noul Ierusalim, unde ne spune Cuvântul Domnului că nu va mai fi noapte. „Domnul va fi lumina ta pe vecie” (Isaia 60:19) când, în cele din urmă, ziua şi noaptea vor deveni una.


  Annette Walwyn Michael

  Zi și noapte - 2019. Dragile mele, să ne rugăm cu credincioşie în grădina noastră Ghetsimani până când ne vom aduna în Noul Ierusalim, unde ne spune Cuvântul Domnului că nu va mai fi noapte. „Domnul va fi lumina ta pe vecie” când, în cele din urmă, ziua şi noaptea vor deveni una.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...