Zi și noapte

  Nu soarele îţi va mai sluji ca lumină ziua, nici luna nu te va mai lumina cu lumina ei, ci Domnul va fi Lumina ta pe vecie, şi Dumnezeul tău va fi slava ta. – Isaia 60:19

  Plimbarea mea de după cină mă duce până la Palm Drive, trec pe lângă câmpul deschis, casa renovată, trec de câinele Chihuahua care latră şi ajung la cutia poştală. Iau corespondenţa — scuza pentru a face plimbarea de după-masă — şi mă întorc pentru a mă bucura de plimbarea înapoi spre casă. Panorama dealurilor de culoare verde după ploile recente şi a norilor albaştri care dau pata de culoare în spatele lor mă trimit acasă reîmprospătată şi reînviorată. În doar câteva minute se lasă întunericul. De acum nu mai pot vedea câmpul deschis sau casele. Norii şi cerul albastru au dispărut. Peisajul negru este singura panoramă pe care o mai am când stau pe veranda întunecată. Ce contrast faţă de priveliştea frumoasă din timpul zilei!

  Zi şi noapte. Creatorul nostru le-a făcut pentru ca noi să avem parte nu doar de aglomeraţia însorită a zilei, ci şi de liniştea odihnitoare a nopţii. Deşi ne bucurăm mult de vitamina D din timpul zilei, avem nevoie şi de melatonina secretată în timpul nopţii. Cât de minunat este Creatorul nostru, care a prevăzut totul pentru bunăstarea noastră!

  Zi şi noapte. Aceste două cuvinte descriu viaţa ta? Experienţele tale sunt uneori minunate şi luminoase — asemenea zilei? Iar alteori, treci şi tu prin întunericul nopţii în viaţa ta? Pentru tine este noapte chiar acum? Dacă da, poate părea că nu se mai sfârşeşte. Poate te va ajuta să îţi aminteşti că „dimineaţa vine veselia” (Psalmii 30:5). Va veni dimineaţa.

  Ne gândim la Isus în Grădina Ghetsimani noaptea, rugându-se. Poate fără a fi distraşi de problemele zilei şi noi am putea avea „sesiuni de noapte” în rugăciune. Cât de productivă a fost sesiunea de rugăciune a lui Isus, singur, în acea grădină!” „Sesiunea ta de noapte” va veni la fel de sigur ca luna. La fel ca mine, poate că şi tu ai încercat să pretinzi că în viaţa ta nu este noapte. Dar acum îmi doresc să accept noaptea cu tot atâta entuziasm cu care accept ziua.

  Când văd întunericul apropiindu-se, vreau să îl întâmpin pe genunchi, în Ghetsimaniul meu, căutând faţa Domnului. Vreau să merg înainte prin credinţă, să mă încred chiar şi atunci când nu îl pot vedea şi să găsesc ieşirea din întuneric prin rugăciune.

  Dragile mele, să ne rugăm cu credincioşie în grădina noastră Ghetsimani până când ne vom aduna în Noul Ierusalim, unde ne spune Cuvântul Domnului că nu va mai fi noapte. „Domnul va fi lumina ta pe vecie” (Isaia 60:19) când, în cele din urmă, ziua şi noaptea vor deveni una.


  Annette Walwyn Michael

  Zi și noapte - 2019. Dragile mele, să ne rugăm cu credincioşie în grădina noastră Ghetsimani până când ne vom aduna în Noul Ierusalim, unde ne spune Cuvântul Domnului că nu va mai fi noapte. „Domnul va fi lumina ta pe vecie” când, în cele din urmă, ziua şi noaptea vor deveni una.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...