Viața este în sămânță

  Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. – loan 10:28

  Primăvara — anotimpul meu preferat, când toată natura pare să învie! Acesta este anotimpul când grădinarii amatori se dezbracă de letargia iernii şi se apucă de treabă.

  Înainte să moară, soţul meu se relaxa după zilele pline în cabinetul medical prin noul lui hobby, grădinăritul. A trudit din greu şi era foarte mulţumit când recolta alimente bune de mâncat. Nu toţi cei cinci copii ai noştri au fost nişte ajutoare vesele, dar fiul nostru cel mai mare a trecut peste neplăcerile grădinăritului şi acum primăvara îl găseşte săpând şi îngrijind seminţele şi plantele. Într-un an a hotărât să planteze nu doar pe proprietatea lui, dar şi în grădina de care se îngrijea tatăl lui în urmă cu douăzeci şi şapte de ani.

  Terenul a fost arat şi pregătit pentru semănat, dar încă nu pusesem nimic acolo. Dar ce erau acele frunze care îşi scoteau capul din pământ? Buruieni? Nu semănau cu niciun fel de buruiană pe care o cunoştea fiul meu şi de acum pot spune că este un grădinar cu experienţă. Ne-am tot întrebat ce erau acele frunze misterioase, până când în cele din urmă au crescut suficient de mult pentru a le putea identifica. Aproape de necrezut, dar erau bame din seminţele plantate în urmă cu aproape trei decenii! Aceste plante numeroase au adus rod bogat. În toţi aceşti ani, seminţele au fost inactive, aşteptând ocazia şi condiţiile potrivite ca să învie la viaţă. Bârnele recoltate au fost ca o recoltă normală, de parcă seminţele ar fi fost plantate în acel an. Le-am consumat proaspete, am pus la congelator şi am luat şi seminţe pentru a le planta în alt an, ca o mărturie a continuităţii vieţii.

  Aşa cum s-a întâmplat cu seminţele de bame uitate, aparent moarte, la fel va fi şi cu cei care dorm în Isus. Deşi adormiţi, cei care dorm în El vor fi „activaţi” de strigătul triumfător al Dătătorului vieţii. „Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va coborî din cer şi întâi vor invia cei morţi în Hristos” (1 Tesaloniceni 4:16). Făgăduinţa este sigură, asigurarea este a noastră.

  Într-o zi, „cerurile vor fi făcute sul, ca o carte” (Isaia 34:4), şi pământul va fi secerat. Viaţa veşnică ne este oferită în dar, fără plată. Să îl acceptăm! Nimic din această lume nu se compară cu bucuria care îi aşteaptă pe cei care se pregătesc pentru venirea Lui. Eşti pregătită?


  Lila Farrell Morgan

  Viața este în sămânță - 2019. Într-o zi, „cerurile vor fi făcute sul, ca o carte” (Isaia 34:4), şi pământul va fi secerat. Viaţa veşnică ne este oferită în dar, fără plată. Să îl acceptăm! Nimic din această lume nu se compară cu bucuria care îi aşteaptă pe cei care se pregătesc pentru venirea Lui. Eşti pregătită?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...