Doamne, mă predau

  Să ne uităm ţintă … la Isus, care, pentru bucuria care-l era pusă înainte, a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. – Evrei 12:2

  Fără îndoială că şi tu cunoşti povestea leprosului Naaman, căpetenia oştirii siriene. O fetiţă evreică, sclavă, l-a sfătuit, prin soţia lui, să îl caute pe prorocul Elisei pentru a se vindeca de lepră. Naaman a pornit în căutarea prorocului, sperând să fie martorul unei minuni. În schimb, prorocul, prin slujitorul său, i-a spus lui Naaman să meargă la râul Iordan şi să se spele de şapte ori.

  „Cum! Râul Iordan?” l-a întrebat Naaman. „Nici măcar nu este un râu frumos! A fost suficient de neplăcut faptul că prorocul nu a venit să mă vadă. Acum îmi spune mie – Naaman, căpetenia oştirii împăratului – să merg şi să mă spăl în râul Iordan?” Gata să plece ca fulgerul, mânios şi probabil convins că prorocul era doar un şarlatan, Naaman a fost oprit de slujitorii lui, care l-au convins să facă ce îi spusese omul lui Dumnezeu. Aşa că Naaman a cedat rugăminţilor, s-a scăldat de şapte ori în apă şi a fost vindecat de lepră (2 împăraţi 5:14).

  Dacă Naaman nu ar fi renunţat la mândria lui şi nu ar fi ascultat de sfaturile prorocului, ar fi rămas lepros toată viaţa. Nu ar fi putut să dea mărturie că nu există alt dumnezeu decât Dumnezeul israeliţilor (versetul 15).

  Ce lecţie pentru noi! Dacă nu ne supunem procesului de smerire pe care Dumnezeu îl aduce în viaţa noastră – printr-un vecin mai neprietenos, o boală care ne ţine la pat (sau să şchiopătăm, aşa cum fac eu acum), un obicei la care îţi pare imposibil să renunţi, probleme în căsnicie sau un copil mai dificil — şi noi poate vom pierde unele biruinţe pe care Dumnezeu vrea să le aducă în viaţa noastră. Vom pierde ocazia de a da mărturie că Dumnezeu poate să ne mântuiască, să ne elibereze şi să ne vindece.

  Exemplul nostru suprem este Isus. Mai întâi supunerea, apoi o viaţă nouă. Isus a îndurat umilinţa crucii pentru ca noi să putem îndura încercările vieţii de zi cu zi, care ne ajută să ne şlefuim marginile colţuroase. Predarea este un ingredient esenţial în acest proces. Poate ţi se pare dureros să te predai acum, poate eşti confuz şi vrei să strigi: „Opreşte-te!” Dar îţi promit că la sfârşit vei putea da mărturie că Dumnezeu mântuieste, eliberează si vindecă.

  După predare, vine învierea la o viaţă nouă şi o mărturie puternică.


  Greta Michelle Joachim-Fox-Dyett

  Doamne, mă predau - 2019. Predarea este un ingredient esenţial în procesul șlefuirii marginilor colțuroase. Poate ţi se pare dureros să te predai acum, poate eşti confuz şi vrei să strigi: „Opreşte-te!” Dar îţi promit că la sfârşit vei putea da mărturie că Dumnezeu mântuieste, eliberează si vindecă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...