Vulpea, cioara și vulturul

  Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea. – 1 Corinteni 13:13

  Nu este tocmai uşor să conduci maşina noaptea pe drumurile rurale ale Australiei, din cauza numeroşilor canguri şi a altor creaturi în permanentă mişcare. Din nefericire, uneori nu îi mai poţi evita şi unii chiar mor. Trupurile lor devin apoi hrană pentru păsări şi alte animale. Nu voi uita niciodată ziua în care am fost martorul unei scene uimitoare: o vulpe, o cioară şi un vultur mare cu coada-pană stăteau împreună în jurul unui animal mort. Foarte rar se întâmplă să vezi aceste creaturi toate la un loc, deoarece, în mod normal, nu sunt foarte sociabile. Dar se pare că în acest caz, toate trei au fost atrase de o nevoie comună.

  Această experienţă mi-a amintit de minunata relatare din Luca 23, despre trei bărbaţi. Prima dată îl vedem pe Simon din Cirene că este surprins de mulţimea care se îndrepta spre Golgota. Simon nu era un ucenic al lui Isus, dar totuşi a fost marcat de felul în care era tratat El. Exprimându-şi compasiunea, Simon a fost luat din mulţime şi crucea lui Hristos a fost pusă pe umerii lui. Purtarea crucii a fost o binecuvântare pentru el şi a rămas veşnic recunoscător pentru această providenţă, căci Îi găsise pe Mântuitorul.

  Apoi îl vedem pe tâlharul de pe cruce, a cărui minte înţelesese adevărul. Recu-noscându-L pe Isus ca Mielul lui Dumnezeu, el a strigat: „Doamne, adu-Ti aminte de mine când vei veni în împărăţia Ta!” (Luca 23:42). Tâlharul pocăit a simţit pacea care vine doar atunci când eşti acceptat de Dumnezeu. Al treilea bărbat, sutaşul roman responsabil de răstignire, ne uimeşte prin lauda uimitoare adusă la adresa lui Dumnezeu. Privindu-L pe Isus atârnând pe cruce, el de asemenea L-a recunoscut pe Fiul lui Dumnezeu şi nu a putut să nu îşi mărturisească credinţa: „Cu adevărat, Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu” (Matei 27:54). În ziua morţii lui Hristos, aceşti trei bărbaţi şi-au declarat credinţa: cel care a purtat crucea lui Isus, cel care a murit pe cruce alături de Isus şi cel care a poruncit soldaţilor romani să îl pună pe Isus pe cruce. Aceşti trei bărbaţi au fost uniţi de o nevoie comună: aceea de a avea o relaţie cu Isus, pe care L-au recunoscut ca fiind cu adevărat Mântuitorul.

  Versurile unui imn spun astfel: „Credinţa înseamnă biruinţă.” Credinţa a fost biruinţa lor şi tot ea poate fi şi biruinţa noastră. Nevoia noastră comună de a avea o relaţie cu Isus ne poate aduce împreună pentru a-L proclama pe Hristos ca Domn şi Mântuitor înviat pentru toţi cei care îl acceptă.


  Lyn Welk-Sandy

  Vulpea, cioara și vulturul - 2019. „Credinţa înseamnă biruinţă.” Credinţa a fost biruinţa lor şi tot ea poate fi şi biruinţa noastră. Nevoia noastră comună de a avea o relaţie cu Isus ne poate aduce împreună pentru a-L proclama pe Hristos ca Domn şi Mântuitor înviat pentru toţi cei care îl acceptă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...