O cruce din hârtie

  Acum, Dumnezeul nostru, Te lăudăm şi preamărim Numele Tău cel slăvit. – 1 Cronici 29:13

  Un bătrânel locuia într-o colibă cu două camere. Aproape de coliba lui era o fântână dărăpănată şi un Ford din ’48, ruginit, în iarbă. Sub o boltă mică, sub un teanc de ziare vechi, stătea o pereche de cizme uzate. A umplut soba (pe care o folosea la gătit şi pentru încălzire) până când cărbunii s-au aprins şi apoi a pus nişte apă pentru ceai pe plită. Bucurându-se de căldura focului şi de cana de ceai, s-a relaxat şi a privit pe geam la veveriţa care alerga pe gardul în paragină.

  Înainte de a-şi pregăti bolul cu cereale pentru micul dejun, s-a dus la un dulap din lemn, făcut cu ani în urmă dintr-un copac din pădure. A deschis un sertar şi a scos o cutie împletită din trestie adusă din mlaştina de peste râu.

  A aşezat pe masă tot ce era în cutie. O poză cu doi copii, tăiată dintr-o revistă — gândindu-se la nepoţii de care nu a avut niciodată ocazia să se bucure. O pană prăfuită, dar frumoasă, de la o pasăre care îşi curmase viaţa izbindu-se de geamul lui. O cravată, dăruită fiului lui la cea de-a şaisprezecea aniversare, dar pe care o lăsase în urmă când s-a mutat la oraş, unde a şi murit din cauza unei supradoze de droguri.

  Bătrânul a atins un teanc mic de scrisori de dragoste primite de la soţia lui cu care era căsătorit de şaizeci de ani. Apoi, nişte bileţele cu urări de bine şi însănătoşire din partea unui vecin mai îndepărtat. Şi a mai scos o zgardă de câine pătată, purtată de credinciosul lui tovarăş canin, dispărut de multă vreme. Mai era şi o frunză presată, reprezentând sosirea celui de-al optzecilea an de viaţă. În ciuda vârstei, el încă parcurgea cei doi kilometri şi jumătate până la mica biserică de ţară în fiecare Sabat.

  A mai rămas doar un lucru. Încet şi cu duioşie, mâinile aspre ale bătrânelului au ridicat din cutie ceea ce probabil era cea mai de preţ avere a lui, o mică Biblie uzată. Dintre paginile ei a căzut o cruce din hârtie, tăiată dintr-o cutie veche de cereale. Cu mâinile tremurânde a strâns-o la piept şi a închis ochii. Buzele lui au început să se mişte încet, de parcă se ruga. Apoi, uşor, a pus toate obiectele în cutie şi înapoi în sertarul de la dulap.

  Tu ce preţuieşti în viaţa ta? Ce are o valoare mare pentru tine?

  Cât de recunoscătoare eşti pentru lucrurile care au cea mai mare valoare pentru tine?


  Videi la McClellan

  O cruce din hârtie - 2019. Dintre paginile Bibliei a căzut o cruce din hârtie, tăiată dintr-o cutie veche de cereale. Cu mâinile tremurânde a strâns-o la piept şi a închis ochii. Tu ce preţuieşti în viaţa ta? Ce are o valoare mare pentru tine? Cât de recunoscătoare eşti pentru lucrurile care au cea mai mare valoare pentru tine?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...