Explozia

  Lăudaţi pe Domnul! Lăudaţi pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ţine în veci! – Psalmii 106:1

  Cum stau lucrurile în viaţa ta? Eşti ocupată? Plină de bucurie? Plină de tristeţe? Personal, eu sunt binecuvântată. În general sunt fericită. Totuşi, nu întotdeauna apreciez cât de bine îmi merge în viaţă. Recent mi s-a reamintit în mod destul de dramatic cât de binecuvântată sunt şi cât de uimitor este Dumnezeu. Aş vrea să îţi povestesc şi ţie.

  Într-o seară de sâmbătă am mers la culcare ca de obicei, dar în acea noapte s-a intâmplat un lucru cu totul neaşteptat. Cam pe la ora 2:30 dimineaţa m-am trezit dintr-odată. M-a trezit sunetul unei explozii puternice din casă! Deoarece în ultimul timp fuseseră furtuni, la început am crezut că am fost loviţi de un fulger. Dar am simţit un miros ciudat. Totuşi, aveam electricitate, ventilatorul continua să meargă. Luminiţele de la aparatele electronice din dormitor şi sufragerie erau aprinse.

  Soţul meu a verificat bucătăria şi a descoperit focul! Rapid l-a stins. Apoi a verificat toată casa să vadă dacă mai erau şi alte probleme.

  Ce se întâmplase? Din câte pot eu să îmi dau seama, substanţele chimice pe care ie folosesc la curăţenie şi pe care le ţin sub chiuveta din bucătărie s-au amestecat cumva şi au cauzat o explozie. Puterea exploziei a deschis uşile de la dulap şi au aprins covoraşul din faţa chiuvetei. Un lucru ştiu sigur, că Dumnezeu ne purta de grijă nouă şi casei noastre. În mod surprinzător, dulapul nici măcar nu a fost zgâriat! A trebuit să arunc covoraşul, dar podeaua era în regulă. În curând a dispărut şi mirosul de chimicale. Chiar cu o săptămână înainte am fost plecaţi de acasă. Dacă ar fi avut loc explozia atunci sau când noi eram la lucru sau la biserică, sau doar la cumpărături, rezultatul ar fi putut fi unul nefast. Casa noastră, fiind mai veche şi fiind făcută din lemn, nu ar fi durat mult până să fie mistuită de foc.

  Asa cum ni se spune în Matei 6:8, Tatăl nostru ştie de ce avem nevoie înainte ca noi să cerem. El ne-a protejat pe noi, casa noastră, animalele noastre şi, posibil, chiar şi casele vecinilor. El ne-a oferit protecţie faţă de ceva la care eu nici nu mă aşteptam să se întâmple! Această experienţă mi-a reamintit că Dumnezeu revarsă binecuvântări peste noi tot timpul! Uneori nici măcar nu ştim cum ne binecuvântează El. Să îl lăudăm pe Dumnezeu pentru bunătatea Lui plină de har!


  Julie Boocock-Bliss

  Explozia - 2019. Tatăl nostru ştie de ce avem nevoie înainte ca noi să cerem. El ne-a protejat pe noi, casa noastră, animalele noastre şi, posibil, chiar şi casele vecinilor. El ne-a oferit protecţie faţă de ceva la care eu nici nu mă aşteptam să se întâmple! Această experienţă mi-a reamintit că Dumnezeu revarsă binecuvântări peste noi tot timpul!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...