Articolul precedentSaul – abuz în serviciu
  Articolul următorSaul – restricție inutilă

  Isus merge la mall

  Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt – 1 Petru 1:16

  Adesea cântăm versurile acelui imn vechi: „Trăieşte viaţa Ta în mine, o Isus, împărat al împăraţilor!” Dar chiar vrem acest lucru? De exemplu, cum ar fi dacă, atunci când mergem la cumpărături, chiar l-am permite lui Isus să trăiască prin noi? Dacă ne-am permite nouă – prin Duhul Sfânt — să arătăm asemenea Lui? Dacă aş vedea o haină căzută de pe umeraş în magazin, m-aş apleca să o iau şi să o pun la loc? Aş invita pe altcineva care a cumpărat doar puţine lucruri să meargă înaintea mea la casă, deşi eu am căruţul plin? Aş zâmbi plină de simpatie unei mame ruşinate care încearcă să îţi ţină sub control copilaşul în timp ce plăteşte pentru cumpărături? Ce ar face Isus?

  Ce le-ar spune Isus oamenilor din magazinele de la mail? El adesea mă încurajează să aleg o casă de marcat unde vânzătoarea arată obosită şi are faţa lungă, să trec pe la cineva căruia i-ar prinde bine un cuvânt de încurajare. Isus chiar oferă ocazii de a începe discuţii frumoase. Uneori e foarte simplu, doar îmi schimb replica de salut — „Să aveţi o zi frumoasă!” — cu o frază în plus, rostită peste umăr, la plecare: „Am mea tocmai s-a făcut mai frumoasă!” şi văd cum vânzătoarea îmi zâmbeşte.

  Într-o ocazie am întrebat-o pe casieriţa de la un magazin: „Tu lucrezi aici pentru a-ţi plăti şcoala?” Da, chiar acesta era motivul şi apoi totul a continuat de la sine. Ea mi-a povestit că mai avea doar un an de şcoală, dar nu era sigură că va reuşi din cauza presiunii de la locul de muncă şi a grijii pentru copiii ei. Isus, care trăieşte în mine, I-a adresat un cuvânt de încurajare şi de bucurie.

  Cu altă ocazie, o angajată a magazinului m-a întrebat dacă m-ar putea ajuta să duc cumpărăturile. M-am rugat în gândul meu şi am observat că ea era obosită; am pus mâna pe braţul ei şi am întrebat-o în şoaptă: „Eşti bine?” Nu, nu era bine. Ginerele ei de departe, din Ohio, îşi abandonase familia, lăsând-o în urmă pe fata ei foarte tulburată, încercând să îşi reorganizeze viaţa, să se mute, să îşi găsească un loc de muncă şi să schimbe şcoala copiilor. Toate acestea fără niciun venit, deocamdată. Acea mamă împovărată mi-a spus că ea avea două slujbe, încercând să îi trimită un salariu fiicei ei în Ohio. Din nou… a venit un cuvânt de mângâiere din partea lui Isus.

  Când Isus trăieşte în noi, îndeplinim mai mult decât îndatoririle de rutină sau cumpărăturile săptămânale.

  Doamne — trăind în inima mea şi păşind cu mine unde şi la cine mă trimiţi chiar acum? Cum ai vrea să fii văzut şi auzit prin mine astăzi?


  Janet Lankheet

  Isus merge la mall - 2019. Când Isus trăieşte în noi, îndeplinim mai mult decât îndatoririle de rutină sau cumpărăturile săptămânale. Doamne — trăind în inima mea şi păşind cu mine unde şi la cine mă trimiţi chiar acum? Cum ai vrea să fii văzut şi auzit prin mine astăzi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...