Articolul precedentSaul – abuz în serviciu
  Articolul următorSaul – restricție inutilă

  Isus merge la mall

  Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt – 1 Petru 1:16

  Adesea cântăm versurile acelui imn vechi: „Trăieşte viaţa Ta în mine, o Isus, împărat al împăraţilor!” Dar chiar vrem acest lucru? De exemplu, cum ar fi dacă, atunci când mergem la cumpărături, chiar l-am permite lui Isus să trăiască prin noi? Dacă ne-am permite nouă – prin Duhul Sfânt — să arătăm asemenea Lui? Dacă aş vedea o haină căzută de pe umeraş în magazin, m-aş apleca să o iau şi să o pun la loc? Aş invita pe altcineva care a cumpărat doar puţine lucruri să meargă înaintea mea la casă, deşi eu am căruţul plin? Aş zâmbi plină de simpatie unei mame ruşinate care încearcă să îţi ţină sub control copilaşul în timp ce plăteşte pentru cumpărături? Ce ar face Isus?

  Ce le-ar spune Isus oamenilor din magazinele de la mail? El adesea mă încurajează să aleg o casă de marcat unde vânzătoarea arată obosită şi are faţa lungă, să trec pe la cineva căruia i-ar prinde bine un cuvânt de încurajare. Isus chiar oferă ocazii de a începe discuţii frumoase. Uneori e foarte simplu, doar îmi schimb replica de salut — „Să aveţi o zi frumoasă!” — cu o frază în plus, rostită peste umăr, la plecare: „Am mea tocmai s-a făcut mai frumoasă!” şi văd cum vânzătoarea îmi zâmbeşte.

  Într-o ocazie am întrebat-o pe casieriţa de la un magazin: „Tu lucrezi aici pentru a-ţi plăti şcoala?” Da, chiar acesta era motivul şi apoi totul a continuat de la sine. Ea mi-a povestit că mai avea doar un an de şcoală, dar nu era sigură că va reuşi din cauza presiunii de la locul de muncă şi a grijii pentru copiii ei. Isus, care trăieşte în mine, I-a adresat un cuvânt de încurajare şi de bucurie.

  Cu altă ocazie, o angajată a magazinului m-a întrebat dacă m-ar putea ajuta să duc cumpărăturile. M-am rugat în gândul meu şi am observat că ea era obosită; am pus mâna pe braţul ei şi am întrebat-o în şoaptă: „Eşti bine?” Nu, nu era bine. Ginerele ei de departe, din Ohio, îşi abandonase familia, lăsând-o în urmă pe fata ei foarte tulburată, încercând să îşi reorganizeze viaţa, să se mute, să îşi găsească un loc de muncă şi să schimbe şcoala copiilor. Toate acestea fără niciun venit, deocamdată. Acea mamă împovărată mi-a spus că ea avea două slujbe, încercând să îi trimită un salariu fiicei ei în Ohio. Din nou… a venit un cuvânt de mângâiere din partea lui Isus.

  Când Isus trăieşte în noi, îndeplinim mai mult decât îndatoririle de rutină sau cumpărăturile săptămânale.

  Doamne — trăind în inima mea şi păşind cu mine unde şi la cine mă trimiţi chiar acum? Cum ai vrea să fii văzut şi auzit prin mine astăzi?


  Janet Lankheet

  Isus merge la mall - 2019. Când Isus trăieşte în noi, îndeplinim mai mult decât îndatoririle de rutină sau cumpărăturile săptămânale. Doamne — trăind în inima mea şi păşind cu mine unde şi la cine mă trimiţi chiar acum? Cum ai vrea să fii văzut şi auzit prin mine astăzi?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...