Pentru a inspira și a fi o bucurie

  Deschide-mi ochii, ca să văd lucrurile minunate ale Legii Tale! – Psalmii 119:18

  Biblioteca din Innerpeffray este o „cutie de comori” pe cele trei maluri ale râului Earn, aproape de casa noastră. Aceasta găzduieşte cea mai veche bibliotecă gratuită din Scoţia, fondată de David Drummond în 1680. Lui David îi plăcea foarte mult să citească şi să afle cât mai multe şi a dorit să împărtăşească şi cu cei din jurul său cărţile pe care le avea. Trei sute de ani mai târziu, aceste cărţi preţioase încă pot fi împrumutate gratuit. Le ţin în mână şi răsfoiesc paginile lor fără a purta mănuşi de protecţie.

  Doi domni mai în vârstă lucrează ca voluntari în acea mică bibliotecă. Când nu sunt vizitatori, cei doi explorează diverse cărţi, în căutare de comori literare şi detalii interesante. Feţele lor se luminează când soţul meu, Bernie, le spune că este pastor. Atunci scot nişte Biblii imense şi le aşază delicat pe mesele înclinate pentru citit. Unele din ele au coperţi din piele şi închizători ornamentale din bronz. Mai sunt şi Biblii masive cu modele imprimate şi litere reliefate şi o Biblie în miniatură cu o lupă mică pusă între forzaţurile din marmură. Analizăm cu atenţie paginile
  si scoatem în evidentă detaliile interesante din ilustrării si frumuseţea din cuvinte.

  A trecut ora închiderii, dar ghizii noştri încă zăbovesc printre rafturi, scoţând cu delicateţe o carte de aici si un volum de dincolo. Îi arată lui Bernie o carte cu predici vechi şi apoi îmi aduc mie un exemplar cu poezie creştină. Soarele de toamnă licăreşte printre frunzele de afară şi aruncă pete pe paginile cărţilor. „Trebuie să plecăm”, spun eu. „Vă reţinem prea mult.”

  Unul dintre bărbaţi zâmbeşte şi se pleacă uşor. „Nu, draga mea, puteţi rămâne. Munca noastră nu are limite. Rolul nostru este doar să vă inspirăm şi să vă aducem bucurie.” Chiar asta fac. Ei iubesc această bibliotecă preţioasă. Ei cunosc inspiraţia şi bucuria pe care o aduce fiecare carte. Ei îşi fac timp să asculte, să descopere pasiunea fiecărui vizitator şi apoi îi prezintă cărţile care îl vor bucura cel mai mult.

  Eu mă simt inspirată şi bucuroasă. Când a sosit vremea să plecăm, am trecut pe lângă Bibliile deschise. O gravură a relatării creaţiunii emană viaţă şi bucurie. Unele din animale arată puţin ciudat, deoarece artistul a reprodus animale pe care nu le văzuse niciodată. Florile sunt pline de viaţă şi sunt şi câţiva iepuraşi care ţopăie prin iarbă.

  Cum doreşte Dumnezeu să mă inspire şi să mă bucure astăzi? Cum aş putea să îmi fac timp să stau în lumina razelor Lui şi să citesc? Şi cum aş putea să împărtăşesc şi cu alţii această inspiraţie şi bucurie?


  Karen Holford

  Pentru a inspira și a fi o bucurie - 2019. Cum doreşte Dumnezeu să mă inspire şi să mă bucure astăzi? Cum aş putea să îmi fac timp să stau în lumina razelor Lui şi să citesc? Şi cum aş putea să împărtăşesc şi cu alţii această inspiraţie şi bucurie?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...