Cumpărarea mașinii

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalmii 34:8

Am fost implicată într-un accident, după care au urmat luni întregi de recuperare, dar acum pot umbla. Ne rugaserăm şi chiar economisiserăm bani pentru o maşină, deoarece aveam nevoie de ea pentru a merge la lucru. Fiul meu, John, si alţi fraţi au tot căutat o maşină pentru mine. Economisisem nişte bani, dar am considerat că ar fi mai bine să primesc taxa înapoi pentru a avea suficienţi bani să imi cumpăr maşină.

Maleahi 3:10 spune: „Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare.” Dumnezeu doreşte ca noi să ascultăm, El doreşte ca noi să îi spunem ce gândim, deoarece El poate face lucruri pe care noi I le cerem, care dacă nu I le-am cere nu le-ar face. După ce am citit despre o viziune pe care a avut-o Ellen White despre cumpărarea unei case, mi-am dat seama că Dumnezeu înţelege nevoia noastră de un mijloc de transport.’ într-o zi de joi am împrumutat microbuzul bisericii pentru a merge la dentist. În timp ce conduceam am înălţat următoarea rugăciune: Sunt recunoscătoare că pot folosi microbuzul Tău, dar dacă va trebui să conduc, am nevoie de maşina mea.

În acea seară, când John a ajuns acasă, primele cuvinte pe care le-a rostit au fost următoarele: „Ţi-am găsit maşina.” Am vorbit din nou cu Dumnezeu. Tu eşti Cel care ştie dacă aceasta este o maşină bună sau nu. Tu ştii câţi bani avem. Dacă aceasta este maşina pe care să o cumpărăm, fă tu ca vânzătorul să primească atât cât îi putem oferi sau să fie dispus să aştepte restul banilor şi să ţină maşina pentru noi.

Vineri am mers să vedem maşina şi să o probăm. Am vorbit cu proprietarul şi i-am prezentat oferta noastră. Nu a fost dispus să accepte oferta, dar s-a arătat deschis să ne ţină maşina, astfel am ştiut că aceasta era maşina pe care să o cumpărăm. Am pus laolaltă toţi banii pe care îi aveam şi am plătit maşina. Ba chiar am avut suficienţi bani să o înmatriculăm. La ora la care trebuia să merg la programarea din acea zi, eu deja aveam maşină. Şi John a reuşit să ajungă la programarea lui. Foile de cec pe care le scrisesem au fost ridicate şi mi-au mai rămas câţiva dolari în cont.

Lăudat fie Domnul! El doreşte ca noi să vorbim cu El, să îl punem la încercare şi să vedem care sunt rezultatele. La mijlocul săptămânii următoare mi-a fost restituită şi taxa, iar acest lucru m-a ajutat şi mai mult. Dumnezeu este bun.


Ruth Middaugh Goodsite

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video