El mi-a umplut paharul

  Îmi ungi capul cu untdelemn, şi paharul meu este plin de dă peste el. – Psalmii 23:5

  Te-ai simţit vreodată gol? Ai simţit că Dumnezeu era undeva departe? Ai observat că făceai lucrurile „mecanic”, doar pentru că nu puteai sau nu îţi luai timp să faci mai mult decât o rugăciune rapidă dimineaţa înainte de a ieşi pe uşă? Eu am fost în această situaţie. În urmă cu câţiva ani, biserica noastră a votat redeschiderea şcolii, iar eu urma să fiu învăţătoare. Primul an de şcoală a zburat repede — până când sora mea vitregă a murit din cauza unui cancer la sân. Şocată, am reuşit să închei anul şcolar şi apoi, pentru ultima dată în ultimii douăzeci de ani, mi-am petrecut vara în şcoala de vară. Un alt an şcolar. Mai multe studii pe perioada verii. Pe 27 noiembrie, în cel de-al treilea an şcolar, a murit mama mea. În acel an am „sărbătorit” Crăciunul împreună cu familia, dar ca în ceaţă. Pe 1 ianuarie am fost sunaţi cu oferta de a ne muta într-un loc mai îndepărtat, unde soţul meu să păstorească o biserică, şi timp de trei luni viata noastră a fost asemenea unui roller-coaster, încercând să luăm o decizie. Într-un final am refuzat oferta. Doar câteva zile mai târziu am început o serie de evanghelizări. În aceeaşi perioadă, la şcoala mea se făcea o evaluare completă a programului. După festivitatea de absolvire a fiicei noastre, la o universitate din Michigan, am pornit — în aceeaşi zi — înspre Pennsylvania pentru o excursie şcolară de o săptămână. Pentru mine, anul şcolar s-a încheiat câteva săptămâni mai târziu, ! pe lângă alte evenimente stresante. Apoi am plecat la o adunare de tabără, după care, împreună cu soţul meu, am plecat direct la o întâlnire a pastorilor, în Texas, şi apoi la sesiunea Conferinţei Generale, care se organizează o dată la cinci ani. Atunci mi-am dat seama, într-un final, în ce stare eram —goală pe dinăuntru!
  Ştiam că aveam nevoie de Dumnezeu şi am început să mă rog stăruitor şi să petrec timp de calitate cu El. De acum eram ca un burete, absorbeam tot ce puteam despre El. De asemenea, am reînceput să fac exerciţii fizice (jumătate de oră în fiecare zi) şi să petrec zilnic o oră în închinare şi studierea Bibliei.

  Încetul cu încetul, lumea mea a devenit mai bună. Patru luni mai târziu mă simţeam mai plină de viaţă, cum nu mă mai simţisem în ultimii ani. Am fost binecuvântată să am o relaţie mai strânsă cu Dumnezeu, cum nu am mai avut niciodată. Am început să slăbesc şi mă simt foarte bine. Dar mai uimitor decât orice, recent mi-am dat seama că, în ciuda faptului că eram ocupată şi mă simţeam goală pe dinăuntru, Dumnezeu totuşi mă folosea pentru a-i binecuvânta pe alţii, chiar şi în momentele mai întunecate ale vieţii mele. Îl laud pe Dumnezeu pentru văile care ne ajută să creştem. Îl laud pe Domnul că mă foloseşte în ciuda a ceea ce sunt. Şi, mai presus de orice, îl laud pe Domnul că a umplut paharul meu gol şi m-a restaurat.


  Kathy Pepper

  El mi-a umplut paharul - 2019. Îl laud pe Dumnezeu pentru văile care ne ajută să creştem. Îl laud pe Domnul că mă foloseşte în ciuda a ceea ce sunt. Şi, mai presus de orice, îl laud pe Domnul că a umplut paharul meu gol şi m-a restaurat.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Maratonul spiritual

  Bucuria mesei din ceruri va fi cea mai frumoasă masă de nuntă – nunta Mielului: Antrenorul nostru, Susținătorul și Salvatorul nostru. Din mâna Sa și prin harul Său noi vom primi coroanele victoriei. Lauda fie a lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...