Te trezești odată cu păsările

  Să salte de bucurie credincioşii Lui, îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor! – Psalmii 149:5

  Eşti o ciocârlie sau o bufniţă? Ciocârliile ciripesc frenetic, cântă şi zburdă de la primele ore ale dimineţii, dar pe la sfârşitul zilei nu prea le mai auzi cântecul. De obicei, bufniţele nu sunt foarte matinale! Totuşi, odată cu lăsarea serii şi apariţia nopţii, bufniţele îşi iau zborul cu aripile larg întinse, gata să cucerească cerul!

  Probabil că eşti de acord cu mine că momentul cel mai potrivit al zilei în care să vorbeşti cu Dumnezeu este atunci când eşti odihnit şi alert, fie că este dimineaţa, la amiază sau seara. Eu mă asemăn mai mult cu o ciocârlie, dar cu siguranţă că nu am de gând să îmi încep „trilul” la ora patru dimineaţa!

  În urmă cu câţiva ani, m-am trezit într-o noapte şi m-am uitat la ceasul de pe noptieră. Era ora 4:05 dimineaţa, dar mă simţeam odihnită şi cu totul trează. Atunci m-am gândit: Ei bine, acum ce să fac? Este prea devreme să mă ridic din pat şi să îmi încep ziua. Cred că voi vorbi cu Dumnezeu o vreme.

  După aceea am început să mă trezesc – înviorată – cam pe la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă, aşa că am profitat de ora matinală pentru a petrece timp cu Dumnezeu. Au trecut zece ani şi încă mă trezesc în fiecare dimineaţă, între ora 4 şi 4:30, şi petrec un timp special în rugăciune.

  Într-o dimineaţă am hotărât să includ şi un scurt cântec de laudă în timpul meu de rugăciune, dar nu a ieşit foarte bine. Am încercat să fredonez imnul meu preferat cât de încet am putut, ca să nu îl trezesc pe soţul meu.

  O decizie nu foarte bună!

  Fredonatul meu s-a auzit mai mult ca un scârţâit, iar asta l-a trezit pe soţul meu, care a întrebat alarmat: „Care este problema?” Inutil să mai spun că după aceea am hotărât să cânt doar în gând.

  1 Corinteni 14:15 spune: „Voi cânta cu duhul, dar voi cânta şi cu mintea.” Mi-am dat seama că, atunci când cânt în linişte în gând, îmi este mai uşor să ascult şi să înţeleg cuvintele chiar şi de la cele mai simple melodii, ca de exemplu „Isus mă iubeşte”.

  Eu cred că Domnul a început să mă trezească devreme în urmă cu mulţi ani deoarece a ştiut că acela era momentul cel mai potrivit pentru a comunica cu mine.

  Sunt foarte fericită că am început să vorbesc cu El la primele ore ale dimineţii — şi să „cânt” la fel ca păsările” — în loc de să mă întorc pe partea cealaltă şi să dorm în continuare.


  Terry Wilson Robinson

  Te trezești odată cu păsările - 2019. Eu cred că Domnul a început să mă trezească devreme în urmă cu mulţi ani deoarece a ştiut că acela era momentul cel mai potrivit pentru a comunica cu mine. Sunt foarte fericită că am început să vorbesc cu El la primele ore ale dimineţii - şi să „cânt” la fel ca păsările” - în loc de să mă întorc pe partea cealaltă şi să dorm în continuare.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...