Te trezești odată cu păsările

  Să salte de bucurie credincioşii Lui, îmbrăcaţi în slavă, să scoată strigăte de bucurie în aşternutul lor! – Psalmii 149:5

  Eşti o ciocârlie sau o bufniţă? Ciocârliile ciripesc frenetic, cântă şi zburdă de la primele ore ale dimineţii, dar pe la sfârşitul zilei nu prea le mai auzi cântecul. De obicei, bufniţele nu sunt foarte matinale! Totuşi, odată cu lăsarea serii şi apariţia nopţii, bufniţele îşi iau zborul cu aripile larg întinse, gata să cucerească cerul!

  Probabil că eşti de acord cu mine că momentul cel mai potrivit al zilei în care să vorbeşti cu Dumnezeu este atunci când eşti odihnit şi alert, fie că este dimineaţa, la amiază sau seara. Eu mă asemăn mai mult cu o ciocârlie, dar cu siguranţă că nu am de gând să îmi încep „trilul” la ora patru dimineaţa!

  În urmă cu câţiva ani, m-am trezit într-o noapte şi m-am uitat la ceasul de pe noptieră. Era ora 4:05 dimineaţa, dar mă simţeam odihnită şi cu totul trează. Atunci m-am gândit: Ei bine, acum ce să fac? Este prea devreme să mă ridic din pat şi să îmi încep ziua. Cred că voi vorbi cu Dumnezeu o vreme.

  După aceea am început să mă trezesc – înviorată – cam pe la aceeaşi oră în fiecare dimineaţă, aşa că am profitat de ora matinală pentru a petrece timp cu Dumnezeu. Au trecut zece ani şi încă mă trezesc în fiecare dimineaţă, între ora 4 şi 4:30, şi petrec un timp special în rugăciune.

  Într-o dimineaţă am hotărât să includ şi un scurt cântec de laudă în timpul meu de rugăciune, dar nu a ieşit foarte bine. Am încercat să fredonez imnul meu preferat cât de încet am putut, ca să nu îl trezesc pe soţul meu.

  O decizie nu foarte bună!

  Fredonatul meu s-a auzit mai mult ca un scârţâit, iar asta l-a trezit pe soţul meu, care a întrebat alarmat: „Care este problema?” Inutil să mai spun că după aceea am hotărât să cânt doar în gând.

  1 Corinteni 14:15 spune: „Voi cânta cu duhul, dar voi cânta şi cu mintea.” Mi-am dat seama că, atunci când cânt în linişte în gând, îmi este mai uşor să ascult şi să înţeleg cuvintele chiar şi de la cele mai simple melodii, ca de exemplu „Isus mă iubeşte”.

  Eu cred că Domnul a început să mă trezească devreme în urmă cu mulţi ani deoarece a ştiut că acela era momentul cel mai potrivit pentru a comunica cu mine.

  Sunt foarte fericită că am început să vorbesc cu El la primele ore ale dimineţii — şi să „cânt” la fel ca păsările” — în loc de să mă întorc pe partea cealaltă şi să dorm în continuare.


  Terry Wilson Robinson

  Te trezești odată cu păsările - 2019. Eu cred că Domnul a început să mă trezească devreme în urmă cu mulţi ani deoarece a ştiut că acela era momentul cel mai potrivit pentru a comunica cu mine. Sunt foarte fericită că am început să vorbesc cu El la primele ore ale dimineţii - şi să „cânt” la fel ca păsările” - în loc de să mă întorc pe partea cealaltă şi să dorm în continuare.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...