Cât valorezi?

  Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii. – Matei 10:31

  Traficul era infernal pe Autostrada 97, iar eu alergam pe acostamentul autostrăzii principale care merge de la nord la sud prin Oregon. În lunile de vară, pe acolo trec semiremorci, autobuze, turişti şi localnici. În faţa mea era un deal lung. Singurul mod de a ajunge în vârf era să fac tot câte un pas, încercând totuşi să păstrez distanţa faţă de camioanele care treceau pe lângă mine.

  Privind în jos, am observat o rolă mică de ceva în faţa mea. Nefiind mai lungă de cinci centimetri, această mică bucată de ceva a căzut direct sub piciorul meu alergător. Mi-am ajustat pasul în aer şi am observat o mică pată galbenă intr-un ghem micuţ de pene. Probabil era un sticlete mai mic. Am mai făcut doi paşi şi am văzut un alt ghem de pene, de data aceasta de culoare galben strălucitor. S-au pierdut aceste două vieţi doar într-o clipă? Au zburat împreună şi au murit împreună, neobservate de oamenii care treceau grăbiţi, dar observate de Dumnezeu? Matei şi Luca relatează că Isus spune despre Dumnezeu că observă fiecare vrabie micuţă care moare (Matei 10:29,31; Luca 12:6,7). Cu siguranţă că El a văzut aceste păsări frumoase, fiecare cântărind mai puţin de câteva grame, care au murit.

  Când am ajuns în vârful dealului aveam deja în minte multe relatări biblice care ilustrează compasiunea lui Isus faţă de oamenii aparent neimportanţi de pe vremea Sa. El a observat darul aparent lipsit de valoare pe care văduva l-a adus la templu, dar care reflecta angajamentul ei total faţă de Dumnezeu. El nu i-a considerat pe copii o pacoste şi chiar s-a folosit de pacheţelul unui băiat — câteva pâini şi nişte peşti — pentru a hrăni stomacurile goale ale ţăranilor şi ale familiilor lor, ale celor care veniseră să asculte cuvintele Lui pline de speranţă. În Predica de pe Munte, Isus nu i-a lăudat pe conducătorii romani, pe nobili, pe farisei şi pe fruntaşii comunităţii, ci a revărsat binecuvântări peste cei blânzi, persecutaţi, împăciuitori, neprihăniţi, asupriţi şi părăsiţi. El a vorbit cu blândeţe cu oamenii de rând, atingându-i pe cei de neatins, redând orbilor vederea şi vindecându-i pe ologi, pe îndrăciţi şi pe proscrişii societăţii. Isus a recunoscut adevărata valoare a unui suflet.

  Două zile mai târziu am trecut prin exact acelaşi loc de lângă autostradă, căutând. Căutam cele două ghemotoace mici de pene. Dar nu am găsit nimic. Sticleţii micuţi dispăruseră – dar încă erau prezenţi în inima lui Dumnezeu. Chiar atunci mi-a trecut prin faţa ochilor un fluture şi a dispărut în pădure, reamintindu-mi de dragostea nesfârşită a lui Dumnezeu pentru noi.


  Tabitha Abel

  Cât valorezi? - 2019. Căutam cele două ghemotoace mici de pene. Dar nu am găsit nimic. Sticleţii micuţi dispăruseră - dar încă erau prezenţi în inima lui Dumnezeu. Chiar atunci mi-a trecut prin faţa ochilor un fluture şi a dispărut în pădure, reamintindu-mi de dragostea nesfârşită a lui Dumnezeu pentru noi.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...