Cuvinte înțelepte, salvatoare

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! – Proverbele 1:10

  Cuvintele pline de înţelepciune sunt mesaje importante, care pot salva vieţi. De fapt, acestea sunt foarte necesare când avem probleme mari (vezi Proverbele 4:6,7). Diavolul este marele înşelător şi poate folosi chiar şi un prieten pentru a ne distruge. Într-o dimineaţă de vară, în Cornwall, Ontario, în timp ce luam micul dejun cu Celia, colega mea de cameră, John, un prieten taximetrist, a sunat şi ne-a invitat să mergem cu el la o plimbare la ţară. Am acceptat foarte bucuroase această invitaţie.

  Am mers cu maşina pe nişte drumuri frumoase de ţară şi ne-am simţit foarte bine tot drumul. Apoi John a oprit ca să bem nişte băuturi răcoritoare pe care le pregătise el. Dar când ne-a oferit acele băuturi mi-am amintit (sunt sigură că un înger mi-a amintit) de cuvintele înţelepte ale tatălui meu: să nu accept nicio băutură de la alţii dacă aceasta nu este de la doză sau nu este sigilată, deoarece este posibil ca cineva, cu gând rău, să fi pus ceva în băutură. În limba noastră filipineză am avertizat-o pe Celia să nu bea. Efectele unei băuturi în care au fost puse droguri îţi pot afecta mintea şi trupul în doar douăzeci-treizeci de minute şi durează până la opt ore.

  Cam în douăzeci de minute, John a oprit la o casă singuratică dintr-un sat mai mic. În timp ce el mergea spre casă, eu şi Celia am aruncat băuturile şi am încuiat uşile maşinii. M-am mutat pe scaunul şoferului fără nici cea mai mică idee despre cum să conduc, dar ştiam că Dumnezeu avea să îmi arate (vezi Isaia 41:13). Apoi s-au apropiat doi bărbaţi de maşină. Am început să intru în panică. De îndată au bătut la geamul maşinii. A sosit şi John cu cheia de rezervă a maşinii. Am inspirat profund şi am chemat numele lui Isus Hristos să ne salveze (vezi Psalmii 91:15). În timp ce John deschidea uşa, mâna lui Dumnezeu a fost asupra mea şi am pornit motorul maşinii. Taxiul a demarat în viteză! Mâinile şi picioarele îmi tremurau. Dumnezeu ştia ce face, deşi eu nu ştiam să conduc o maşină care nu avea cutie automată. Drumul rău de ţară, pe ambele margini încadrat de şanţuri, urca înspre un deal mai abrupt. Cu viteza cu care mergeam eu, am fî putut ajunge în vreun şanţ. Când ne-am apropiat de oraş, am luat piciorul de pe acceleraţie şi maşina a încetinit. Am ieşit din maşină şi am alergat într-un magazin. Bărbatul de la magazin a alergat repede să oprească maşina şi a parcat-o, după care a sunat la poliţie. John a fost arestat.

  Deşi tatăl meu nu a fost prezent în acel moment, cuvintele lui pline de înţelepciune ne-au salvat.

  Tot aşa, deşi Tatăl nostru din ceruri nu este vizibil, El ne-a dat cuvinte pline de înţelepciune care ne pot salva dacă ni le amintim şi dacă luăm seama la ele (vezi Psalmii 119:105).


  Nena A. Wirth

  Cuvinte înțelepte, salvatoare - 2019. Deşi tatăl meu nu a fost prezent în acel moment, cuvintele lui pline de înţelepciune ne-au salvat. Tot aşa, deşi Tatăl nostru din ceruri nu este vizibil, El ne-a dat cuvinte pline de înţelepciune care ne pot salva dacă ni le amintim şi dacă luăm seama la ele.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...