Cuvinte înțelepte, salvatoare

  Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! – Proverbele 1:10

  Cuvintele pline de înţelepciune sunt mesaje importante, care pot salva vieţi. De fapt, acestea sunt foarte necesare când avem probleme mari (vezi Proverbele 4:6,7). Diavolul este marele înşelător şi poate folosi chiar şi un prieten pentru a ne distruge. Într-o dimineaţă de vară, în Cornwall, Ontario, în timp ce luam micul dejun cu Celia, colega mea de cameră, John, un prieten taximetrist, a sunat şi ne-a invitat să mergem cu el la o plimbare la ţară. Am acceptat foarte bucuroase această invitaţie.

  Am mers cu maşina pe nişte drumuri frumoase de ţară şi ne-am simţit foarte bine tot drumul. Apoi John a oprit ca să bem nişte băuturi răcoritoare pe care le pregătise el. Dar când ne-a oferit acele băuturi mi-am amintit (sunt sigură că un înger mi-a amintit) de cuvintele înţelepte ale tatălui meu: să nu accept nicio băutură de la alţii dacă aceasta nu este de la doză sau nu este sigilată, deoarece este posibil ca cineva, cu gând rău, să fi pus ceva în băutură. În limba noastră filipineză am avertizat-o pe Celia să nu bea. Efectele unei băuturi în care au fost puse droguri îţi pot afecta mintea şi trupul în doar douăzeci-treizeci de minute şi durează până la opt ore.

  Cam în douăzeci de minute, John a oprit la o casă singuratică dintr-un sat mai mic. În timp ce el mergea spre casă, eu şi Celia am aruncat băuturile şi am încuiat uşile maşinii. M-am mutat pe scaunul şoferului fără nici cea mai mică idee despre cum să conduc, dar ştiam că Dumnezeu avea să îmi arate (vezi Isaia 41:13). Apoi s-au apropiat doi bărbaţi de maşină. Am început să intru în panică. De îndată au bătut la geamul maşinii. A sosit şi John cu cheia de rezervă a maşinii. Am inspirat profund şi am chemat numele lui Isus Hristos să ne salveze (vezi Psalmii 91:15). În timp ce John deschidea uşa, mâna lui Dumnezeu a fost asupra mea şi am pornit motorul maşinii. Taxiul a demarat în viteză! Mâinile şi picioarele îmi tremurau. Dumnezeu ştia ce face, deşi eu nu ştiam să conduc o maşină care nu avea cutie automată. Drumul rău de ţară, pe ambele margini încadrat de şanţuri, urca înspre un deal mai abrupt. Cu viteza cu care mergeam eu, am fî putut ajunge în vreun şanţ. Când ne-am apropiat de oraş, am luat piciorul de pe acceleraţie şi maşina a încetinit. Am ieşit din maşină şi am alergat într-un magazin. Bărbatul de la magazin a alergat repede să oprească maşina şi a parcat-o, după care a sunat la poliţie. John a fost arestat.

  Deşi tatăl meu nu a fost prezent în acel moment, cuvintele lui pline de înţelepciune ne-au salvat.

  Tot aşa, deşi Tatăl nostru din ceruri nu este vizibil, El ne-a dat cuvinte pline de înţelepciune care ne pot salva dacă ni le amintim şi dacă luăm seama la ele (vezi Psalmii 119:105).


  Nena A. Wirth

  Cuvinte înțelepte, salvatoare - 2019. Deşi tatăl meu nu a fost prezent în acel moment, cuvintele lui pline de înţelepciune ne-au salvat. Tot aşa, deşi Tatăl nostru din ceruri nu este vizibil, El ne-a dat cuvinte pline de înţelepciune care ne pot salva dacă ni le amintim şi dacă luăm seama la ele.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...