Întâlnire divină

Atunci El mi-a zis: „Du-te, căci te voi trimite departe la neamuri…” – Faptele 22:21

Recent am participat la o întâlnire a femeilor în Mauritius, împreună cu prietena mea, Rhoda Nthani. Camerele noastre de hotel erau una lângă cealaltă. Într-o seară, după o zi în care muncisem din greu, ne-am întors în camera noastră pentru a ne odihni. Uşa de la camera mea refuza să se deschidă. Recepţia era prea departe, şi eu eram prea obosită pentru a merge până acolo. Aşa că am rugat-o pe prietena mea să îmi dea voie să folosesc telefonul ei pentru a suna după ajutor. Prietena mea a propus să rămân la ea în cameră să aştept să vină cineva să mă ajute. Câteva minute mai târziu a ajuns cineva de la paza hotelului şi a rezolvat problema. Aşa că m-am întors în camera Rhondei pentru a-mi lua lucrurile, după care am mers să deschid uşa. Din nou, uşa nu s-a deschis. Am chemat din nou ajutor. De data aceasta, angajatul supraveghetor a sugerat să fie schimbată yala de la uşă. A trebuit să meargă în magazie pentru a găsi o altă yală. Între timp, unul din asistenţii lui a dorit să rămână în preajmă. A rămas în apropiere de noi, deşi acest lucru ne transmitea o stare de nelinişte.

Bărbatul s-a prezentat şi ne-a întrebat care era scopul vizitei noastre acolo. Când i-am spus de ce eram acolo, el s-a deschis şi ne-a mărturisit că îşi dorea să întâlnească creştini. Născut într-o familie budistă, încă din copilărie se închinase la idoli. Într-o zi a întâlnit un grup de creştini care i-au vorbit despre Dumnezeu şi Isus. Ei l-au învăţat cum să se roage şi i-au dăruit o Biblie. Citise Biblia şi se ruga în fiecare zi la Dumnezeu, dar mama lui nu dorea ca el să devină creştin. Dumnezeu răspunsese rugăciunii lui de a-şi găsi un loc de muncă, aşa că a reuşit să iasă din sărăcie, să îşi construiască o casă pentru familia lui şi să le ofere cele necesare. Acum căuta creştini pentru a putea fi încurajat spiritual. În ziua în care uşa mea nu s-a deschis, el se rugase la Dumnezeu să îl ajute să întâlnească creştini care să se roage cu el şi să îl încurajeze. Chiar acolo am îngenuncheat şi ne-am rugat cu el. După ce l-am încurajat puţin, s-a întors personalul de la pază şi mi-a reparat yala de la uşă pentru a treia oară. De data aceasta era reparată. Ce întâlnire divină! Am fost uimită să văd că Dumnezeu a folosit problema de la uşa mea pentru a sluji unei inimi singuratice.

Există momente când ne îndeplinim datoria, dar uităm că Dumnezeu a aranjat întâlniri divine pentru noi. Acest lucru ne face să ascultăm şi să îl căutăm în fiecare situaţie.

Doamne, ajută-mă să ascult glasul Tău în fiecare minut. Ajută-mă să văd multele întâlniri pe care Tu le-ai stabilit în programul meu zilnic.


Caroline Chola

Carolyn Sutton
Carolyn Sutton
Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video