Întâlnire divină

  Atunci El mi-a zis: „Du-te, căci te voi trimite departe la neamuri…” – Faptele 22:21

  Recent am participat la o întâlnire a femeilor în Mauritius, împreună cu prietena mea, Rhoda Nthani. Camerele noastre de hotel erau una lângă cealaltă. Într-o seară, după o zi în care muncisem din greu, ne-am întors în camera noastră pentru a ne odihni. Uşa de la camera mea refuza să se deschidă. Recepţia era prea departe, şi eu eram prea obosită pentru a merge până acolo. Aşa că am rugat-o pe prietena mea să îmi dea voie să folosesc telefonul ei pentru a suna după ajutor. Prietena mea a propus să rămân la ea în cameră să aştept să vină cineva să mă ajute. Câteva minute mai târziu a ajuns cineva de la paza hotelului şi a rezolvat problema. Aşa că m-am întors în camera Rhondei pentru a-mi lua lucrurile, după care am mers să deschid uşa. Din nou, uşa nu s-a deschis. Am chemat din nou ajutor. De data aceasta, angajatul supraveghetor a sugerat să fie schimbată yala de la uşă. A trebuit să meargă în magazie pentru a găsi o altă yală. Între timp, unul din asistenţii lui a dorit să rămână în preajmă. A rămas în apropiere de noi, deşi acest lucru ne transmitea o stare de nelinişte.

  Bărbatul s-a prezentat şi ne-a întrebat care era scopul vizitei noastre acolo. Când i-am spus de ce eram acolo, el s-a deschis şi ne-a mărturisit că îşi dorea să întâlnească creştini. Născut într-o familie budistă, încă din copilărie se închinase la idoli. Într-o zi a întâlnit un grup de creştini care i-au vorbit despre Dumnezeu şi Isus. Ei l-au învăţat cum să se roage şi i-au dăruit o Biblie. Citise Biblia şi se ruga în fiecare zi la Dumnezeu, dar mama lui nu dorea ca el să devină creştin. Dumnezeu răspunsese rugăciunii lui de a-şi găsi un loc de muncă, aşa că a reuşit să iasă din sărăcie, să îşi construiască o casă pentru familia lui şi să le ofere cele necesare. Acum căuta creştini pentru a putea fi încurajat spiritual. În ziua în care uşa mea nu s-a deschis, el se rugase la Dumnezeu să îl ajute să întâlnească creştini care să se roage cu el şi să îl încurajeze. Chiar acolo am îngenuncheat şi ne-am rugat cu el. După ce l-am încurajat puţin, s-a întors personalul de la pază şi mi-a reparat yala de la uşă pentru a treia oară. De data aceasta era reparată. Ce întâlnire divină! Am fost uimită să văd că Dumnezeu a folosit problema de la uşa mea pentru a sluji unei inimi singuratice.

  Există momente când ne îndeplinim datoria, dar uităm că Dumnezeu a aranjat întâlniri divine pentru noi. Acest lucru ne face să ascultăm şi să îl căutăm în fiecare situaţie.

  Doamne, ajută-mă să ascult glasul Tău în fiecare minut. Ajută-mă să văd multele întâlniri pe care Tu le-ai stabilit în programul meu zilnic.


  Caroline Chola

  Întâlnire divină - 2019. Doamne, ajută-mă să ascult glasul Tău în fiecare minut. Ajută-mă să văd multele întâlniri pe care Tu le-ai stabilit în programul meu zilnic.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...