A sunat telefonul

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Telefonul a sunat tocmai când am deschis uşa pentru a ieşi din casă. Nu eram sigură dacă să mă întorc să răspund sau să ies din casă. Atunci mi-am amintit de ploaia şi de cerul înnorat de afară. Acest lucru m-a încurajat să mă întorc şi să răspund la telefon.

  La celălalt capăt al firului era o voce foarte cunoscută, doamna Dean. Am fost foarte surprinsă să o aud. A fost una din învăţătoarele suplinitoare preferate din şcoala generală. Mi-a plăcut foarte mult să ascult povestirile ei despre Isus şi mi-am dat seama, din comportamentul ei, că Îi iubea din toată inima ei. De ani de zile nu mai vorbisem cu ea, probabil de zece ani sau chiar mai mult. Oare de ce mă sunase? Cum făcuse rost de numărul meu?

  După ce ne-am salutat, mi-a spus care era motivul pentru care mă sunase. După serviciul de închinare din acea dimineaţă, Duhul Sfânt a pus în inima ei îndemnul să sune doi foşti elevi: unul dintre ei era pastor în prezent şi cealaltă persoană eram eu. Îmi amintesc că a spus: „Nu ştiu prin ce treci, dar Dumnezeu mi-a cerut să îţi spun că El are un plan special pentru viaţa ta şi că te iubeşte.”

  Apoi a continuat să mă încurajeze să rămân întotdeauna în planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea. Când a spus acest lucru, au început să îmi curgă lacrimile pe faţă, căci ştiam că Dumnezeu era Cel care îmi vorbea prin ea. Apoi doamna Dean a înălţat o rugăciune care mi-a topit inima şi mi-a reamintit de ce mă chemase Dumnezeu să fiu o educatoare creştină. Ea nu ştia că mă pregăteam să aplic pentru funcţia de specialist în verificarea activităţilor de citire la o şcoală publică deschisă recent, chiar foarte aproape de unde locuiam.

  De multe ori le-am relatat această experienţă şi elevilor mei. Aceasta era una din bucuriile de a fi un educator creştin. Mi se ofereau ocazii de a le împărtăşi povestiri adevărate ale credinţei şi elevilor mei. Adesea meditez la această experienţă — şi la multe altele asemenea ei. În planul lui Dumnezeu, acolo vreau să fiu. Dar tu?

  Dragă Doamne, Îţi mulţumesc că ne vorbeşti prin alţii şi prin Cuvântul Tău. Fie ca întotdeauna să facem voia Ta pentru viaţa noastră şi să ne încredem în Tine mai mult în fiecare zi.

  În numele lui Isus m-am rugat. Amin!


  Kalisha A. Waldon

  A sunat telefonul - 2019. Dragă Doamne, Îţi mulţumesc că ne vorbeşti prin alţii şi prin Cuvântul Tău. Fie ca întotdeauna să facem voia Ta pentru viaţa noastră şi să ne încredem în Tine mai mult în fiecare zi. În numele lui Isus m-am rugat. Amin!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...