A sunat telefonul

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Telefonul a sunat tocmai când am deschis uşa pentru a ieşi din casă. Nu eram sigură dacă să mă întorc să răspund sau să ies din casă. Atunci mi-am amintit de ploaia şi de cerul înnorat de afară. Acest lucru m-a încurajat să mă întorc şi să răspund la telefon.

  La celălalt capăt al firului era o voce foarte cunoscută, doamna Dean. Am fost foarte surprinsă să o aud. A fost una din învăţătoarele suplinitoare preferate din şcoala generală. Mi-a plăcut foarte mult să ascult povestirile ei despre Isus şi mi-am dat seama, din comportamentul ei, că Îi iubea din toată inima ei. De ani de zile nu mai vorbisem cu ea, probabil de zece ani sau chiar mai mult. Oare de ce mă sunase? Cum făcuse rost de numărul meu?

  După ce ne-am salutat, mi-a spus care era motivul pentru care mă sunase. După serviciul de închinare din acea dimineaţă, Duhul Sfânt a pus în inima ei îndemnul să sune doi foşti elevi: unul dintre ei era pastor în prezent şi cealaltă persoană eram eu. Îmi amintesc că a spus: „Nu ştiu prin ce treci, dar Dumnezeu mi-a cerut să îţi spun că El are un plan special pentru viaţa ta şi că te iubeşte.”

  Apoi a continuat să mă încurajeze să rămân întotdeauna în planul lui Dumnezeu pentru viaţa mea. Când a spus acest lucru, au început să îmi curgă lacrimile pe faţă, căci ştiam că Dumnezeu era Cel care îmi vorbea prin ea. Apoi doamna Dean a înălţat o rugăciune care mi-a topit inima şi mi-a reamintit de ce mă chemase Dumnezeu să fiu o educatoare creştină. Ea nu ştia că mă pregăteam să aplic pentru funcţia de specialist în verificarea activităţilor de citire la o şcoală publică deschisă recent, chiar foarte aproape de unde locuiam.

  De multe ori le-am relatat această experienţă şi elevilor mei. Aceasta era una din bucuriile de a fi un educator creştin. Mi se ofereau ocazii de a le împărtăşi povestiri adevărate ale credinţei şi elevilor mei. Adesea meditez la această experienţă — şi la multe altele asemenea ei. În planul lui Dumnezeu, acolo vreau să fiu. Dar tu?

  Dragă Doamne, Îţi mulţumesc că ne vorbeşti prin alţii şi prin Cuvântul Tău. Fie ca întotdeauna să facem voia Ta pentru viaţa noastră şi să ne încredem în Tine mai mult în fiecare zi.

  În numele lui Isus m-am rugat. Amin!


  Kalisha A. Waldon

  A sunat telefonul - 2019. Dragă Doamne, Îţi mulţumesc că ne vorbeşti prin alţii şi prin Cuvântul Tău. Fie ca întotdeauna să facem voia Ta pentru viaţa noastră şi să ne încredem în Tine mai mult în fiecare zi. În numele lui Isus m-am rugat. Amin!
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...