Confruntarea cu râul învolburat

  Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor Diavolului. – Efeseni 6:11

  Te-ai întrebat vreodată cum poate un Dumnezeu iubitor să privească la tragediile din lumea noastră? De ce este atât de selectiv când intervine? Această întrebare mă face să compar norii pufoşi şi albi de astăzi cu norii negri de zilele trecute. În doar douăzeci şi patru de ore s-au revărsat treizeci şi trei de centimetri cubi de ploaie asupra unui sat din apropierea casei mele. Multe case frumoase au fost inundate şi altele chiar au fost luate cu totul de apă. O casă de vacanţă a fost luată de apă cu şase adulţi şi trei copii în ea. Un perete de apă de doisprezece metri a venit pe râu, măturând tot ce îi stătea în cale şi despicând în două un chiparos vechi de o sută de ani de parcă ar fi fost doar o scobitoare.

  Pe de altă parte, de câţiva ani, Texasul se confrunta cu o secetă majoră. Fermierii se luptau să supravieţuiască, copacii se uscau, pământul era crăpat — arăta ca un puzzle. Animalele sufereau şi ele. Unde este Dumnezeu în aceste situaţii care ne ameninţă viaţa? Punând această întrebare, a trebuit mai întâi să îmi întăresc convingerea că Dumnezeu este milostiv şi plin de îndurare. El Şi-a demonstrat dragostea Sa şi suveranitatea trimiţându-L pe Isus să vină pe pământ pentru a transforma dezastrul păcatului în binecuvântarea mântuirii. Dumnezeu poate folosi evenimentele catastrofice cauzate de Satana pentru a le transforma în pietre de hotar care să ne aducă şi mai aproape de El.

  Datorită potopului, pământul uscat de seceta de dinainte este acum acoperit de iarbă verde. Copacii sunt plini de frunze, oferind păsărilor văzduhului casă şi umbră pentru animalele câmpului. Lacurile sunt pline, înfrumuseţând peisajul şi oferind apă la mii de oameni.

  Aceste evenimente îmi reamintesc faptul că se desfăşoară un război între bine şi rău. Satana l-a acuzat pe Dumnezeu că domneşte fără a le da fiinţelor create puterea de a alege. Totuşi alegerile păcătoase au dus la o planetă rebelă. La fel ca în orice război, sunt răniţi oameni nevinovaţi. Dacă El ne-ar anula puterea de alegere pentru a opri această bătălie, Satana ar câştiga. Dumnezeul nostru cel atotputernic aşteaptă plin de milă, lăsând păcatul să îşi urmeze cursul său până când toţi vor lua decizia finală.

  Încă mai avem timp să hotărâm în ce tabără ne înrolăm: a lui Dumnezeu sau a lui Satana. În ciuda situaţiilor tragice din jurul nostru, încă îl putem căuta pe Dumnezeu zilnic, recunoscându-L drept Comandant suprem şi – în tot acest război pentru suflete – să ne punem credinţa în dragostea şi mila Sa blândă.


  June Ayers

  Confruntarea cu râul învolburat - 2019. Încă mai avem timp să hotărâm în ce tabără ne înrolăm: a lui Dumnezeu sau a lui Satana. În ciuda situaţiilor tragice din jurul nostru, încă îl putem căuta pe Dumnezeu zilnic, recunoscându-L drept Comandant suprem şi - în tot acest război pentru suflete - să ne punem credinţa în dragostea şi mila Sa blândă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...