Confruntarea cu râul învolburat

  Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor Diavolului. – Efeseni 6:11

  Te-ai întrebat vreodată cum poate un Dumnezeu iubitor să privească la tragediile din lumea noastră? De ce este atât de selectiv când intervine? Această întrebare mă face să compar norii pufoşi şi albi de astăzi cu norii negri de zilele trecute. În doar douăzeci şi patru de ore s-au revărsat treizeci şi trei de centimetri cubi de ploaie asupra unui sat din apropierea casei mele. Multe case frumoase au fost inundate şi altele chiar au fost luate cu totul de apă. O casă de vacanţă a fost luată de apă cu şase adulţi şi trei copii în ea. Un perete de apă de doisprezece metri a venit pe râu, măturând tot ce îi stătea în cale şi despicând în două un chiparos vechi de o sută de ani de parcă ar fi fost doar o scobitoare.

  Pe de altă parte, de câţiva ani, Texasul se confrunta cu o secetă majoră. Fermierii se luptau să supravieţuiască, copacii se uscau, pământul era crăpat — arăta ca un puzzle. Animalele sufereau şi ele. Unde este Dumnezeu în aceste situaţii care ne ameninţă viaţa? Punând această întrebare, a trebuit mai întâi să îmi întăresc convingerea că Dumnezeu este milostiv şi plin de îndurare. El Şi-a demonstrat dragostea Sa şi suveranitatea trimiţându-L pe Isus să vină pe pământ pentru a transforma dezastrul păcatului în binecuvântarea mântuirii. Dumnezeu poate folosi evenimentele catastrofice cauzate de Satana pentru a le transforma în pietre de hotar care să ne aducă şi mai aproape de El.

  Datorită potopului, pământul uscat de seceta de dinainte este acum acoperit de iarbă verde. Copacii sunt plini de frunze, oferind păsărilor văzduhului casă şi umbră pentru animalele câmpului. Lacurile sunt pline, înfrumuseţând peisajul şi oferind apă la mii de oameni.

  Aceste evenimente îmi reamintesc faptul că se desfăşoară un război între bine şi rău. Satana l-a acuzat pe Dumnezeu că domneşte fără a le da fiinţelor create puterea de a alege. Totuşi alegerile păcătoase au dus la o planetă rebelă. La fel ca în orice război, sunt răniţi oameni nevinovaţi. Dacă El ne-ar anula puterea de alegere pentru a opri această bătălie, Satana ar câştiga. Dumnezeul nostru cel atotputernic aşteaptă plin de milă, lăsând păcatul să îşi urmeze cursul său până când toţi vor lua decizia finală.

  Încă mai avem timp să hotărâm în ce tabără ne înrolăm: a lui Dumnezeu sau a lui Satana. În ciuda situaţiilor tragice din jurul nostru, încă îl putem căuta pe Dumnezeu zilnic, recunoscându-L drept Comandant suprem şi – în tot acest război pentru suflete – să ne punem credinţa în dragostea şi mila Sa blândă.


  June Ayers

  Confruntarea cu râul învolburat - 2019. Încă mai avem timp să hotărâm în ce tabără ne înrolăm: a lui Dumnezeu sau a lui Satana. În ciuda situaţiilor tragice din jurul nostru, încă îl putem căuta pe Dumnezeu zilnic, recunoscându-L drept Comandant suprem şi - în tot acest război pentru suflete - să ne punem credinţa în dragostea şi mila Sa blândă.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...