Steagul meu

  Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l înalţe spre biruinţa adevărului. – Psalmii 60:4

  În timpul celui de-al doilea an de stagiu ca pastor, soţul meu a fost chemat să pregătească o campanie de evanghelizare de patru săptămâni sub supravegherea unui pastor senior. La acea vreme eram căsătoriţi doar de şapte luni, aşa că aceea era prima noastră evanghelizare publică.

  Îmi era foarte teamă. În zona în care urmau să se organizeze întâlnirile nu se mai ţinuse niciodată o campanie publică de evanghelizare. În plus, acea comunitate era cunoscută ca „teritoriu interzis” în acel oraş. Acolo se făceau multe infracţiuni. Ştiam că nu am fi putut face nimic prin noi înşine pentru a asigura succesul întâlnirilor. Trebuia să depindem de Dumnezeu.

  Lunile de pregătire au inclus şi programe de reînviorare, seminare, instruiri, sesiuni de rugăciune şi multe alte evenimente. Apoi a venit şi ziua de început. Aceasta fiind prima mea întâlnire publică în calitate de soţie a pastorului, am aşteptat cu nerăbdare ziua. Dar totuşi, acel simţământ puternic de teamă nu dispărea, ştiam că luam parte la o mare bătălie. Atunci m-am rugat: Doamne, ajută-ne!

  Când am ajuns la locul unde se ţineau întâlnirile, ochii mei au privit în sus la bannerul care fusese afişat pentru a anunţa publicul de aceste întâlniri. Fusese realizat foarte frumos. Era mare, cu multe poze colorate. Pe el erau următoarele cuvinte: .Adevărul trebuie spus. Explozia Evangheliei 2013. Pastorul evanghelist Mark McPherson. Prezentări dinamice, seminare biblice…” Citind acele cuvinte, am simţit cum mă cuprinde pacea. Mi-am amintit care era scopul unui banner sau al unui steag. Când este folosit în lupte, trupele militare îl folosesc ca un semnal pentru sunetul de luptă al trâmbiţei. Îmi amintesc de relatarea biblică (Exodul 17:8-16) despre bătălia de la Refidim, dintre Israel şi Amalec, prima naţiune duşmană care a luptat împotriva lor după ieşirea din Egipt. Moise a ţinut sus toiagul în mână, ca un simbol al prezenţei lui Dumnezeu care ajuta poporul Său să câştige. Ei au obţinut biruinţa, nu atât de mult datorită „steagului”, ci datorită prezenţei lui Dumnezeu.

  Mesajul din Psalmii 60:4 este o mângâiere pentru mine, deoarece Dumnezeu mi-a dat şi mie un steag. Am zâmbit şi I-am mulţumit. În timpul celor patru săptămâni de întâlniri, lupta a fost mare, dar — lăudat fie Domnul — am făcut faţă luptei. Dumnezeu a fost stindardul nostru. La sfârşitul săptămânii a patra, nouăzeci de suflete L-au acceptat pe Domnul ca stindard al lor. Dumnezeu doreşte să fie stindardul tău. Îi vei permite?


  Jenel A.N. Campbell McPherson

  Steagul meu - 2019. În timpul celor patru săptămâni de întâlniri, lupta a fost mare, dar — lăudat fie Domnul — am făcut faţă luptei. Dumnezeu a fost stindardul nostru. La sfârşitul săptămânii a patra, nouăzeci de suflete L-au acceptat pe Domnul ca stindard al lor. Dumnezeu doreşte să fie stindardul tău. Îi vei permite?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...