Steagul meu

  Ai dat celor ce se tem de Tine un steag, ca să-l înalţe spre biruinţa adevărului. – Psalmii 60:4

  În timpul celui de-al doilea an de stagiu ca pastor, soţul meu a fost chemat să pregătească o campanie de evanghelizare de patru săptămâni sub supravegherea unui pastor senior. La acea vreme eram căsătoriţi doar de şapte luni, aşa că aceea era prima noastră evanghelizare publică.

  Îmi era foarte teamă. În zona în care urmau să se organizeze întâlnirile nu se mai ţinuse niciodată o campanie publică de evanghelizare. În plus, acea comunitate era cunoscută ca „teritoriu interzis” în acel oraş. Acolo se făceau multe infracţiuni. Ştiam că nu am fi putut face nimic prin noi înşine pentru a asigura succesul întâlnirilor. Trebuia să depindem de Dumnezeu.

  Lunile de pregătire au inclus şi programe de reînviorare, seminare, instruiri, sesiuni de rugăciune şi multe alte evenimente. Apoi a venit şi ziua de început. Aceasta fiind prima mea întâlnire publică în calitate de soţie a pastorului, am aşteptat cu nerăbdare ziua. Dar totuşi, acel simţământ puternic de teamă nu dispărea, ştiam că luam parte la o mare bătălie. Atunci m-am rugat: Doamne, ajută-ne!

  Când am ajuns la locul unde se ţineau întâlnirile, ochii mei au privit în sus la bannerul care fusese afişat pentru a anunţa publicul de aceste întâlniri. Fusese realizat foarte frumos. Era mare, cu multe poze colorate. Pe el erau următoarele cuvinte: .Adevărul trebuie spus. Explozia Evangheliei 2013. Pastorul evanghelist Mark McPherson. Prezentări dinamice, seminare biblice…” Citind acele cuvinte, am simţit cum mă cuprinde pacea. Mi-am amintit care era scopul unui banner sau al unui steag. Când este folosit în lupte, trupele militare îl folosesc ca un semnal pentru sunetul de luptă al trâmbiţei. Îmi amintesc de relatarea biblică (Exodul 17:8-16) despre bătălia de la Refidim, dintre Israel şi Amalec, prima naţiune duşmană care a luptat împotriva lor după ieşirea din Egipt. Moise a ţinut sus toiagul în mână, ca un simbol al prezenţei lui Dumnezeu care ajuta poporul Său să câştige. Ei au obţinut biruinţa, nu atât de mult datorită „steagului”, ci datorită prezenţei lui Dumnezeu.

  Mesajul din Psalmii 60:4 este o mângâiere pentru mine, deoarece Dumnezeu mi-a dat şi mie un steag. Am zâmbit şi I-am mulţumit. În timpul celor patru săptămâni de întâlniri, lupta a fost mare, dar — lăudat fie Domnul — am făcut faţă luptei. Dumnezeu a fost stindardul nostru. La sfârşitul săptămânii a patra, nouăzeci de suflete L-au acceptat pe Domnul ca stindard al lor. Dumnezeu doreşte să fie stindardul tău. Îi vei permite?


  Jenel A.N. Campbell McPherson

  Steagul meu - 2019. În timpul celor patru săptămâni de întâlniri, lupta a fost mare, dar — lăudat fie Domnul — am făcut faţă luptei. Dumnezeu a fost stindardul nostru. La sfârşitul săptămânii a patra, nouăzeci de suflete L-au acceptat pe Domnul ca stindard al lor. Dumnezeu doreşte să fie stindardul tău. Îi vei permite?
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...