Familia Moon poate face orice

  Isus S-a uitat ţintă la ei şi le-a zis: „La oameni, lucrul acesta este cu neputinţă, dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă. – Matei 19:26

  În familia noastră am crescut cu următoarea zicală: „Familia Moon poate face orice!” În familia Moon sunt cinci copii, dintre care ultimii trei sunt adoptaţi, între mine şi sora mea mai mică, Jean, este diferenţă doar de un an şi cinci luni şi amândouă am fost adoptate din Coreea încă de mici. Într-o vacanţă de vară, când am mers în excursie la Badlands, în Dakota de Sud, mama a propus ca noi să cântăm un imn în timpul programului de la biserică. La acea vreme aveam şase şi, respectiv, opt ani şi eram foarte timide. Pentru noi era un coşmar să cântăm în public, dar totuşi ne-am descurcat.

  Sabatul următor eram în vizită la nişte verişori, în Arkansas. Responsabilul departamentului Tineret din biserica locală ne-a întrebat dacă ştim să cântăm şi dacă am vrea să cântăm şi în biserică? Eu am făcut semn din cap că nu, dar nu mi-am dat seama că mama mea stătea chiar în spatele meu. Cu blândeţe m-a înghiontit cu papucul (nu a fost chiar foarte „blândă”). Aşa că am acceptat tacit şi am spus că ştim să cântăm. Mai târziu, când am cântat în biserică, mama ne tot spunea să cântăm mai tare. Din nou, am reuşit să o scoatem cumva la capăt, dar am fost foarte stresate şi anxioase.

  Câţiva ani mai târziu, eu am studiat asistenţa medicală. Prima baie la pat pe care a trebuit să o fac a fost pentru un pacient tânăr, cam de vârsta mea. Eram foarte neliniştită în timp ce îi citeam fişa în acea seară şi i-am cerut Domnului să intervină ca pacientul să reuşească să se descurce cât de cât singur. Dimineaţa următoare, în timp ce pregăteam apa pentru baie şi o puneam în vas, am încercat să mă liniştesc. Din fericire, pacientul avea nevoie de ajutor doar la spate şi la picioare. Ştiu că faţa mea a început să se încălzească şi obrajii mei s-au înroşit în această încercare prin care treceam. Am înălţat o rugăciune de mulţumire după ce mi-am terminat tura în acea zi.

  Pe parcursul vieţii ne confruntăm cu momente dificile, majoritatea dintre ele sunt mult mai stresante decât cele pe care vi le-am povestit eu din experienţa mea. Dar aşa cum spune în Matei 19:26, „la Dumnezeu totul este cu putinţă”. Dumnezeu permite ca noi să trecem prin aceste experienţe ca să ne pregătească pentru împărăţia Sa. Dacă nu trecem prin astfel de momente, noi nu vom putea face faţă lucrurilor care ne stau înainte. Aş vrea să propun ca mottoul nostru să fie: „La Dumnezeu totul este cu putinţă.” El doreşte ca noi să fim un exemplu pe care ceilalţi să dorească să îl urmeze, nişte slujitori exemplari pentru El. Nimic nu ne poate împiedica dacă facem voia Sa şi urmăm exemplul Celui care este fără vină!


  Gyl Moon Bateman

  Familia Moon poate face orice - 2019. Pe parcursul vieţii ne confruntăm cu momente dificile. Dumnezeu permite ca noi să trecem prin aceste experienţe ca să ne pregătească pentru împărăţia Sa. Dacă nu trecem prin astfel de momente, noi nu vom putea face faţă lucrurilor care ne stau înainte.
  Carolyn Sutton
  Știai că Dumnezeu se bucură când privește la tine? Știai că doar când se gândește la tine Îi tresaltă inima în cântare? Cartea „Note de bucurie”, apărută la Editura Viață și Sănătate, este plină de povestiri care amintesc de frumoasă legătură dintre Tata și tine, fiica Lui prețioasă. Cuvântul lui Dumnezeu ne promite că, prin Fiul Său, ne garantează siguranța. Viitorul nostru este sigur.

  Din aceeași categorie

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Publicate astăzi

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”